24 DecDreams

Als je mij volgt op twitter zal je misschien weleens zijn opgevallen dat ik quotes (re)tweet. Vroeger snapte ik quotes niet – wat is daar nou interessant aan? Ik ben sowieso nooit een held geweest in taal (en ondertussen is het schrijven van stukjes online mijn werk), ik dacht dat het daar aan lag. Nederlandse citaten, engelse quotes, ik snapte niet wat er speciaal aan was. Net als gezegdes, die ken ik allemaal niet. Gelukkig bleek dit laatste wel typerend te zijn voor allochtonen toen ik een IQ test deed bij de psychiatrische instelling waar ik stage liep. Ik was proefpersoon en deed zo’n ‘echte’ IQ test, hier moest je onder andere ook gezegdes afmaken en uitleggen. Ik scoorde 0. De psycholoog vertelde me dat er soepeler gerekend wordt bij allochtone kinderen die niet in Nederland geboren zijn bij dit onderdeel, want gezegdes zijn echt iets uit een cultuur. Phew! Mijn score was uiteindelijk trouwens wel typisch wat voor mij. 100 Is het gemiddelde. Voor taal scoorde ik 94, voor rekenen 110. Een momentopname, maar dit bevestigde wel dat ik gewoon slechter ben ik taal en een rekenknobbel heb (weet ik, maar doe er niks mee. Goed he?). Oké, ik dwaal af, ik had het namelijk over quotes. Vroeger begreep ik dat dus nooit, maar sinds een jaar of twee snap ik ze. Misschien omdat quotes vaak toch over ‘volwassen’ zaken gaan, dingen die ik nu begin mee te maken. Sind ik de wereld van goede quotes ontdekt heb ben ik blij – ik haal er inspiratie uit en ik word er vrolijk van. Ze zetten me aan het denken en ze zorgen er voor dat ik dingen van een andere kant bekijk. Ik twitter regelmatig mooie quotes die ik hoor.

Everything man made you see in the world was once just a dream. Every where you look is proof that dreams come true.

Deze quote kwam vandaag voorbij en heeft mij zó aan het denken gezet! Ongelooflijk. Ik kijk om mij heen en zie vanalles. De eettafel waar ik nu aan zit – het was iemands droom om deze te maken en uit te brengen, het is diegene gelukt. De lipbalsem die naast me ligt – iemand geloofde in de formule en wilde die perse op de markt brengen. Het is diegene gelukt. Mijn tijdschriftenbak met het model op de voorkant – het is haar gelukt. Alles, maar dan ook alles om je heen wílde iemand doen, en het is diegene gelukt. Hoe inspiratievol is dat? Projecten die iemand wilde uitvoeren zijn gelukt, hit nummers op de radio, prachtige films in de bios.. het is ze gelukt. Het geeft me echt ontzettend veel inspiratie, want degene die dit gedaan hebben zijn ook gewoon zoals jij en ik, dus wij kunnen dat ook! Wil jij een tafel ontwerpen die bij meerdere mensen in de huiskamer komt te staan? Go for it, de persoon die jouw eettafel heeft ontworpen had ook deze droom!

Een tip voor prachtige quotes is TheDailyLove, afgekort TDL. Daar komt ook bovenstaande quote van. Volg TDL op twitter en je zal gedurende de dag geweldige inspirerende quotes lezen. Op de website van TDL vind je ontzettend veel mooie inspirerende teksten en nog meer quotes. De site is echt een bezoekje waard! Het is zeer zeldzaam dat ik vrijwillig lid word van een nieuwsbrief, maar bij TDL werd ik gelijk lid – je krijgt dagelijks een mailtje met inspiratievolle teksten die je motiveren op verschillende gebieden van je leven. Echt een aanrader!

“The most common ego identifications have to do with possessions, the work you do, social status and recognition, knowledge and education, physical appearance, special abilities, relationships, personal and family history, belief systems, and often political, nationalistic, racial, religious, and other collective identifications. None of these is you.” ~ Eckhart Tolle

Toevallig verscheen deze mooie quote van Eckhart Tolle vandaag op TDL. Ik ben gróót fan van Tolle, ik leef echt volgens zijn manier van denken (maar daar kan ik beter een apart artikel over maken in de toekomst). Ik vind het leuk dat dit terug komt bij TDL. Nogmaals, neem zeker een kijkje!

22 Responses to “Dreams”

 1. Marleen says:

  Als je het zo zegt klinkt het allemaal zo bijzonder, terwijl niemand erover nadenkt.
  Een mooi stukje, respect!

  [Reply]

 2. Riel-tje says:

  Mooi! Dit is mijn favo quote, ik denk ook dat jij hem wel mooi vindt;

  Even a happy life cannot be without a measure of darkness, and the word happy would lose its meaning if it were not balanced by sadness. It is far better take things as they come along with patience and equanimity.
  Carl Jung

  [Reply]

 3. Laura says:

  Ik heb quotes altijd bijzonder gevonden en ‘verzamel’ ze graag. Dankzij jou ben ik al een paar dagen aan het rondneuzen op deze website! Thanks.

  En ga zo door met die positieve, mooie instelling in het leven! Love it als mensen zo zijn.

  [Reply]

 4. Manon says:

  Wow, als je het zo zegt klinkt het echt onwijs mooi! Super :) You made my day!

  [Reply]

 5. Shenyce says:

  Ik hou echt van quotes. Heb nu een boekje vol waarin ik ze opschrijf, sommige zijn eerder grappig, maar ook heel veel mooie waar je over na denkt. Ik ga die bovenste quote in dit artikel ook even opschrijven! Weer erg mooi geschreven Mascha!

  [Reply]

 6. Eline says:

  Ik hou van goede quotes. Cliché quotes kan ik niet zo veel mee :)

  [Reply]

 7. Lisanne says:

  Ik ga zeker even kijken!
  Misschien dat ik er nog iets kan gebruiken voor mijn blog, maar die eerste quote is inderdaad wel heel erg inspirerend :)

  [Reply]

 8. Lisanne says:

  Een mooi stukje! Ik volg je inderdaad op twitter en ik vind het echt leuk als je die quotes post! :)

  [Reply]

 9. Kim says:

  Wauw mooie quote inderdaad! Die ga ik in mijn quote boekje opschrijven :)

  [Reply]

 10. Felicia says:

  Kijk uit naar dat artikel! Wat mij positief maakt is om cd’s te kopen en deze dan in mijn pioneer set in de woonkamer te draaien. Waxinelichtjes in hun houders en echt van de muziek genieten. Elke dag weer mijn rustmomentje.

  [Reply]

 11. Hedwig says:

  Oh Mascha, dankjewel voor de link! Ik ben altijd op zoek naar mooie quotes want inderdaad: het maakt me gelukkig. Als ik een quote vind dat perfect bij me past dan denk ik er dagen lang over na en ik vind het ook leuk om erover na te denken. Maar ik kon nooit een leuke overzichtelijke websites vinden met leuke en goeie quotes. Ik heb even gekeken en deze is echt geweldig! Ik snap helemaal wat je bedoelt in dit stukje.

  [Reply]

 12. Josephine says:

  Ik vind quotes ook erg leuk. Ik zit soms een hele dag te googlen naar mooie guotes. Ik heb er nu ook een ” verzamelboekje ” voor :).

  [Reply]

 13. Daphnee says:

  Ik hou van quotes, en verzamel ze ook.
  ik heb alleen het probleem dat ik heel erg slecht ben in Engels dus engelse snap ik vaak niet.
  Leuke artiekels maak je altijd!
  xoxox

  [Reply]

 14. Loes says:

  Ik hou van quotes! Ik ben zelf wel gewoon een nederlander, maar ik lees de meeste quotes in het engels. Ik houd vooral van grappige quotes, niet zozeer die over het leven gaan maar bijvoorbeeld:
  What starts with F and ends with Uck? That’s right! Firetruck!
  What starts with P and ends with Orn? That’s right! Popcorn!
  Daar kan ik altijd zo om lachen, vooral als je ze aan anderen verteld. Misschien had je op misslipgloss.nl al gezien dat ze ook een quote had van: The best way to make dreams come true is to wake up! Dat vind ik ook een leuke, het klopt ook gewoon denk ik. Wist je trouwens dat er op twitter hééél veel mensen zijn die quotes tweeten?

  [Reply]

 15. Jeske says:

  Mijn talige kant is juist beter als mijn inzicht/reken kant. Mijn talige IQ is dan ook hoger. Quotes zijn zeker mooi, een mooie vind ik ook:
  If we all understood that everyone has their own battles to fight, insecurities to face, loves to contend and goals to attain, the world would be a gentler place. – Unknown.

  [Reply]

 16. Givenchy says:

  Wauw! Bedankt voor dit mooie stukje…:-)

  [Reply]

 17. shie22 says:

  Ik hou van quotes!
  Dankjewel voor de link, ik zie al een paar mooie.

  [Reply]

 18. Sabje says:

  Ik ben helemaal FAN van The daily love. En wat leuk om te zien dat ik niet de enige ben. Ik vond mezelf al best raar worden omdat ik zo kon genieten van de positive quotes!
  Als je als mens positiver wil zijn in leven…dan is dit een aanrader. Op 1 of ander manier zegt het precies wat je wil horen zonder dat het fout is.

  Op mindere momenten/dagen kan ik gelijk weer blij worden als ik een Quote lees.
  Het mooie ervan is, dat je elke keer gaat nadenken over de Quotes en dat je langzamerhand de wijze woorden in je leven gaat toepassen.

  Soms als iets gebeurd dan denk ik weleens: ooh deze quotes past er goed bij of als het minder gaat dan probeer ik aan alle vrolijke tweets te denken.

  Ik hou zelfs een bestandje bij waar ik de mooiste quotes bijhoud…en af en toe lees ik het.
  Eigenlijk voelt het alsof je advies krijgt van een vreemde.
  Je krijgt ook een fijne motivatie boost door de tweets.

  Het zijn wijze simpele tweets maar het doet wel veel…:D Zeker volgen iedereen!

  [Reply]

 19. Gwen says:

  Ik heb mij aangemeld bij ”inspiratiemail”
  Misschien is dit dan ook wel iets voor jou! je krijgt dan elke dag een mailte met een quotes van iemand echt dingen om over na te denken.

  je kan je aanmelden via deze website: http://www.inzicht-nu.nl/ onder inspiratiemail.

  liefs

  [Reply]

 20. MNG says:

  mijn favoriet:
  The man who has no imagination has no wings. – Muhammad Ali
  quotes zijn leuk!

  [Reply]

 21. arlet says:

  haha! ik had juist 130 voor taal en 125 voor rekenen. ik heb dus een taalknobbel xxxxx

  [Reply]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply