25 JanRecept Kip Zoete Aardappel Avocado

Vandaag kwam ik thuis met wat boodschapjes waarbij ik eigenlijk geen idee had wat ik er mee zou maken. Ik besloot maar ter plekke iets te verzinnen.. en OHHH het is zó lekker geworden! Ik schrijf hem gelijk op (bij deze) zodat ik het niet vergeet. Enjoy, en laat het me alsjeblieft weten als je het hebt gemaakt, ik ben best trots op mijn goed gelukte recept :D

Kip Zoete Aardappel Avocado
Genoeg voor 2 personen

1 kipfilet
1 ui
1 teen knoflook
1 avocado
1 beker slagroom
2 grote zoete aardappelen
geraspte kaas naar smaak
cajun kruiden

Maak als eerste de zoete aardappelen. Ik heb makkelijk gedaan: de aardappelen door midden snijden (schil er op laten) zodat het het lange platte stukken worden, deze maak je klaar in de magnetron. Let een velletje keukenpapier in de magnetron en leg hier de plakken op, zet de magnetron op maximaal en 5 minuten.

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes, bak dit in een pan met olie. Snijd de kip in kleine stukjes en kruid het met de cajun kruiden. Doe de kip er bij tot die een beetje goudbruin is (hoeft niet helemaal door en door klaar te zijn). Gooi de beker slagroom er bij en zet het op een laag vuurtje. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de avocado voor midden en daarna alles in platte stukken.

Inmiddels zullen de zoete aardappels al klaar zijn, als ze nog keihard zijn doe je ze nog even in de magnetron. Vet een ovenschaal in met wat olie, snijd de zoete aardappel in kleine stukken en leg die op de bodem, doe de plakjes avocado er overheen. Giet hier overheen de kip met slagroom (goed verdelen!). Bestrooi alles met geraspte kaas (ik had nog een klein beetje in huis, denk aan 3 eetlepels) en een beetje cajun kruiden. Zet het nu in de oven voor 15 minuten.

Klaar! Schep het nu er uit en leg het op een bord. Het is echt ongelooflijk lekker, mm! De zoete aardappels zijn zoetig, de kip een beetje pittig door de cajun kruiden en de avocado en kaas geven het echt een heerlijke smaak. De slagroom zorgt er voor dat het allemaal heel lekker romig smaakt. Succes!

82 Responses to “Recept Kip Zoete Aardappel Avocado”

 1. Ilse says:

  Oeeeh, dat ziet er lekker uit en het klinkt goddelijk! Dat ga ik snel eens maken!! :)

  [Reply]

 2. Lisanne says:

  Ziet er lekker uit!
  Leuk dat je het zelf bedach thebt :D

  [Reply]

 3. Ohh ziet er echt lekker uit zeg!

  [Reply]

 4. Josien says:

  Is het ook lekker zonder avocado denk je?

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Vast wel!

  [Reply]

 5. Linde says:

  En.. het ziet er weer superlekker uit!!
  Je zou voor de allerhande moeten gaan werken joh :D

  [Reply]

 6. Maryamm says:

  ziet er lekker uit, eetsmakelijk (L)

  [Reply]

 7. Masha says:

  Lijkt me heerlijk!

  [Reply]

 8. Kimberley says:

  Oeh, ik denk dat ik tegen mama ga zeggen dat zij even op jou personalblog moet kijken [a]

  [Reply]

 9. denise says:

  klinkt lekker zeg!
  goed bedacht =D
  liefs,
  denise

  [Reply]

 10. Eline says:

  leuk is dat he, als je eigenlijk maar iets doet en dat het dan heel lekker wordt!

  [Reply]

 11. Kim says:

  Oeeh, dit klinkt als iets wat enorm lekker is! Ook zeker iets wat ik eens wil proberen :D

  [Reply]

 12. Ninaa says:

  Ziet er echt heerlijk uit. Dit wil ik ook graag maken :D Ik kan alleen niet tegen slagroom. Heb jij een idee wat ik daarvoor in de plaats kan gebruiken?

  [Reply]

  Yvonne Reply:

  misschien creme freche of hoe je dat ook schrijft :p

  [Reply]

  Nele Reply:

  Crème fraîche. Maar slagroom is op basis van crème fraîche toch?

  [Reply]

  Yvonne Reply:

  Ik weet het neit :p

  Kelly Reply:

  Het klinkt misschien reaar, maar ik gebruik altijd koffiemelk ipv slagroom. Het smaakt hetzelfde en er zitten de helft minder calorien in! :D Ik heb deze ook gemaakt met koffiemelk en het is echt een super recept. Thanks Mascha!

  nirosha Reply:

  Blue Band heeft van die Finesse producten, dat zijn vervangers voor slagroom, kookroom, Crème Fraîche enzo. misschien dat?

  [Reply]

 13. Lotte says:

  ik dacht er opeens aan toen je over de aardappels begon
  dit is zoooo lekker:
  kleine aardappeltjes MET schil door midden snijden
  in een met olie ingevette schaal doen
  knoflook en volgens mij tijm erbij doen
  en dan in de oven
  maar ik weet ff niet hoelang:P
  maar tis suuuuperlekker

  [Reply]

  Kirsten Reply:

  Dat maakt mijn moeder de laatste tijd ook heel vaak! Echt lekker! :D Veel beter als gewone gebakken aardappels! :)

  [Reply]

 14. MiriamH says:

  Morgen staat het op tafel!

  [Reply]

 15. Yvonne says:

  1 kipfilet van hoeveel gram is dat ?
  En die slagroom hoeveel cl is dat ?

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Het hoeft niet pietje precies hoor, gewoon een gemiddeld kipfiletje, die bekertjes zijn geloof ik altijd 200 ml

  [Reply]

 16. Susan says:

  Klinkt superlekker, en wat leuk dat je het zelf bedacht hebt! Wat een talenten heb je toch, Mascha. :-)

  Ik ga het eens maken, het klinkt heel lekker! Maar is zoete aardappel ook gewoon bij bijvoorbeeld de Appie te koop of moet ik dan even naar de toko (hier om de hoek)?

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Ah dankje :) Gewoon bij de appie te koop! Ligt altijd bij de groente

  [Reply]

  Susan Reply:

  Thanks, goed om te weten!

  [Reply]

  Natasja Reply:

  Dan moet je niet naar AH in een dorp komen want daar hebben ze het echt niet;)

  wat de boer niet kent….

  [Reply]

  Fabiola Reply:

  Dat ligt denk ik een beetje aan het filiaal. Bij de AH waar ik altijd kom (in een stad), verkopen ze al jaren jammer genoeg geen zoete aardappel meer. Zoete aardappel is inderdaad best lekker, maar misschien dat je het door pompoen kan vervangen als je de zoete aardappel niet kunt vinden.

 17. nono says:

  Jouw recepten zijn echt leuk en dit zit er echt lekker uit. Ik gooi ook altijd van alles bij elkaar en hoop dan dat het werkt:D.

  [Reply]

 18. chels says:

  hmmm klinkt super lekker, jammer dat mn zusje zo een zeikerd met eten is anders zou ik het wel willen maken.
  maar die zoete aardappel kan je dus gewoon met schil eten?

  [Reply]

 19. Eline says:

  ziet er heel lekker uit hoor!

  [Reply]

 20. femketje says:

  ziet er weer goed uit :D

  [Reply]

 21. Dominique says:

  Oeh, ziet er super lekker uit! Alleen die zoete aardappel doe je die gewoon zonder water of iets in de magnetron

  [Reply]

 22. Jessica says:

  Zonder avocado lijkt het me wel lekker eigenlijk.

  [Reply]

 23. Mélanie says:

  Klinkt en ziet er echt overheerlijk uit! Dit moet ik ook eens proberen.

  [Reply]

 24. Sabine says:

  Ziet er heerlijk uit! Weet alleen niet of ik zo voor de avocado zou gaan, ik eet dat eigenlijk nooit. MAAR! Lijkt me wel een goed recept om het te proberen ^^

  [Reply]

 25. Lisanne says:

  Oeh, dat klinkt echt super goed! Ga ik binnenkort eens maken denk ik :D Cajunkruiden daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, daar ga ik dus nog even naar op zoek ;)

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Dankje! Kan je gewoon bij de ‘gewone’ kruiden vinden, grote ronde pot

  [Reply]

 26. Rianne says:

  Goed bedacht!

  [Reply]

 27. Sanne says:

  Wow ziet er zo leukker uit!

  [Reply]

 28. dionne says:

  ooooooooow dat ziet er lekker uit!!!!!

  [Reply]

 29. Ellen says:

  ohh dat ziet er wel lekker uit. dat moet ik eens gaan onthouden :)

  [Reply]

 30. Ayse says:

  hmm ziet er lekker uit!
  ik houd niet zo van fruit door een maaltijd dus ik ga het maar zonder de avocado proberen

  [Reply]

  margot Reply:

  Avocado is geen fruit hoor..

  [Reply]

  Tuana Reply:

  Ja zeker wel, Avocado valt onder fruit (ookal smaakt ie niet echt fruitig).

  [Reply]

 31. Marijke says:

  Mmmm ziet er lekker uit!!

  [Reply]

 32. Jeske says:

  Ik heb eigenlijk nog nooit zoete aardappel op, toch eens proberen.

  [Reply]

 33. MiriamH says:

  Oh Mascha, het was heeeerlijk!!!! Ik heb de ingedienten verdubbeld, want wij zijn met z’n vieren. Alleen heb ik een beetje minder slagroom gebruikt, een half bekertje ongeveer. En met dat verrukulukke kipmengsel kan ik bij heel veel andere dingen ook eten, dus een zeeer geslaagde maaltijd. Het originele recept van jou zal zeker vaker op tafel komen, maar ik ga er ook absoluut mee varieren!!!

  [Reply]

  Mascha Reply:

  YEEEH!!

  [Reply]

  Marloes Reply:

  Als je lekkere varaties hebt zou ik ze graag willen hebben!
  Heb het gisteren uitgeprobeerd het recept en het was echt zo lekker!

  [Reply]

 34. coco says:

  Mascha heti s echt super lekker! Ik ga het vanavond weer maken :$ Ik ga het nu met Creme Fraiche proberen ipv slagroom..misschien nét een tikkeltje frisser…of slagroom met was citroensap (ik gooi ook altijd van alles door elkaar ;))
  En dan ga ik als toetje jouw tiramisu maken!
  Mjammie!

  [Reply]

 35. Soraya says:

  hmmm, klinkt lekker!
  hoe verzin je dat toch? :P

  [Reply]

 36. sabrina says:

  Kan het ook met normale aardappel?

  Ik heb nog nooit zoete aardappel op, en om nou zo’n grote zak te kopen voor alleen dit.. En ik weet ook niet of het wel op normale aardappel lijkt qua smaak, dus misschien past het wel niet.. :P

  Of zijn ze ook per stuk te koop (bij AH)?

  [Reply]

  Mascha Reply:

  ze zijn per stuk te koop, and trust me, je gaat het heerlijk vinden ;)

  [Reply]

  Martine Reply:

  advocado’s zijn zooooo lekker. Bij alles! maar we kopen ze alleen als ze in de aanbieding zijn.

  [Reply]

 37. sabrina says:

  Thank you, dan ga ik het zeker proberen!

  Volgens mij vinden heel veel mensen je recepten leuk om te lezen, dus ga zo door! Super!

  [Reply]

 38. Marloes says:

  Als ik honger heb moet ik automatisch aan jouw persoonlijke blog denken. Heerlijk zien al die gerechten eruit! Ik ga zeker nog wat uitproberen!

  [Reply]

 39. Tamira says:

  Ik heb het gerechtje gemaakt ( wel zonder de advocado ) voor mijn ouders en mijn zus, ze vonden het allemaal wel lekker maar een beetje te pikant, heb er waarschijnlijk een beetje teveel van die cajunkruiden op gedaan ^^. En ik heb ze natuurlijk ook verteld dat ik het receptje had van jou haha :p

  [Reply]

 40. angelique says:

  Mascha, weetje wat ik ook wel een recept voor jou vind, kipfilet ala toscana van bertolli, zo’n pakje! Ik heb het gisteren gemaakt en het is zo lekker! :-)

  [Reply]

 41. Tuana says:

  Na een lange dag kwam in thuis.. Dacht wat zal k koken! En toen dacht ik JAA! Recept van Mascha. Oooh!! Het was gwn HEEERLIJK!!

  [Reply]

 42. Loyoya says:

  Zit een beetje over je website te surfen en je youtube kanaal. Je webshop. En toen zag ik je receptjes. Wat ben je een leuke meid zeg. Ik vind dit recept echt heerlijk klinken en ga het zeker te weten heel snel maken. Dit klinkt als een topper.

  Geniet van je leven met volle teugen (maar volgens mij doe je dat ook), mooiers bestaat niet.

  xxx

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Ah wat lief, dankjewel :)

  [Reply]

 43. lisanne says:

  wat jammer dat ik vegetarisch ben, want dit ziet er héérlijk uit!

  [Reply]

  Rose Reply:

  Hej! Je kan in bijna alle gerechten waar kip voor komt de kip heel makkelijk vervangen door quorn. Heeft een gelijksoortige structuur en het neemt de smaken van het gerecht (of in dit geval de cajunkruiden) goed op. Veel succes met koken! ;)

  [Reply]

 44. Mandy says:

  Ziet er super lekker uit, ga ik ook eens proberen!

  [Reply]

 45. leonie says:

  leuk blog lijkt me een heerlijk recept ik ga het zeker eens uitproberen

  groetjes leonie

  [Reply]

 46. sarah says:

  ziet er echt superlekker uit!
  komen er binnenkort weer nieuwe recepten :) ?
  ik heb bijna alles al gemaakt en alles was heeeel lekker
  bedankt daarvoor!

  [Reply]

 47. Sintha says:

  Ik heb het nu in de oven zitten :D Heb het wel iets anders gedaan!

  Gewone aardappelen, geschild en in plakjes gesneden. Die heb ik even opgebakken, en daarna laten staan. Daarna heb ik de kipfilet opgebakken, en de ui + knoflook gefruit. Dat bij de kip gedaan, en daarna de slagroom erbij.
  De aardappel schijfjes heb ik in een ovenschotel gedaan en daaroverheen de avocado. Daar het kipmengsel overheen en toen oude kaas eroverheen geraspt. :)

  Hoop dat het even lekker word!
  Als het de kritische ogen van mijn vriend (kok) overleefd, zal dat wel goed zitten ;)!
  Dankjewel voor dit recept

  [Reply]

 48. Lola says:

  Hey Mascha,

  Even offtopic, maar ik weet niet hoe ik op een andere manier deze vraag aan je kan stellen: ik moet voor mijn profielwerkstuk iemand interviewen die SPH studeert/gestudeerd heeft. Zou ik jou mogen interviewen, eventueel per e-mail? Dan kan ik je een vragenlijst sturen :)
  Alvast bedankt!

  Lola

  [Reply]

 49. Daphne says:

  gisteren gemaakt, hij was heerlijk! wel iets aangepast, met noemale aardappelen en djinten en zonder kaas. volgende x doe ik het goed:P

  [Reply]

 50. Rianne says:

  Ziet er lekker Uit! :D Maarruuhh…Wanneer weer een leuke recept?!?! Ilovethem!

  xx

  [Reply]

 51. sarah says:

  het staat nu in de oven!
  ik had echt reuze zoete aardappels!
  en ik had het ook nog een keer 2 gedaan,
  omdat we met zn 4en zijn.
  Maar de ovenschaal zat dus bijna al helemaal vol met alleen aardappels.
  dus nu heb ik de rest er een beetje tussen gepropt ;-)
  heel erg bedankt!
  ik hoop dat het lekker is!

  [Reply]

 52. Claudia says:

  Ik weet wat ik vanavond eet! :P

  [Reply]

 53. Judith says:

  Mijn moeder vroeg net of ik nog wat wist wat we zouden kunnen eten vanavond.
  Ik moest gelijk aan dit recept denken! dus heb het net even mijn ma laten lezen, en we gaan het eten :D. Ik hoop dat het lekker wordt!

  [Reply]

 54. nirosha says:

  ooohh. Ik krijg meteen trek als ik de foto’s zie. Wat een geweldige combinatie. Ik lustte vroeger nooit avocado, maar ik ben het steeds meer beginnen te waarderen en ik vind het nu echt super. Zeker binnenkort proberen : )

  [Reply]

 55. Anne says:

  Mmmhh dat ziet er lekker uit :D
  Ik denk dat ik het vanavond misschien wel ga maken voor mn ouders en broer :D
  Dit is echt een leuke site! ;)

  [Reply]

 56. an says:

  Een maand ofzo geleden kocht ik voor het eerst zoete aardappelen, googlde ik “kip zoete aardappel” en ik kwam hier uit. Het was zo een moment dat alles bij elkaar kwam (synchronicity!), want ik had toevallig ook een rijpe avocado liggen én een pot cajunkruiden die in onbruik was geraakt omdat ik het niet goed wist te combineren.
  We vonden het recept erg lekker!
  De zoete aardappel smaakte een beetje naar wortelen, vonden we.
  Vanavond heb ik het opnieuw gemaakt omdat ik kip had en een avocado, maar de zoete aardappel heb ik vervangen door een mix van gewone aardappel en wat wortelen.
  De room heb ik beide keren vervangen door sojaroom.
  Het gerecht was weerom een succes (wel net iets lekkerder met zoete aardappel), dus het ziet er naar uit dat het een vaste waarde wordt in mn repertoire!
  Hopelijk doet het je plezier, Mascha, dat jouw experiment van een jaar geleden verder leeft in andere keukens!

  [Reply]

  Mascha Reply:

  erg leuk om te horen, dankjewel!!

  [Reply]

 57. Meyke says:

  Geen last van bitter bijsmaak? Avocado wordt bitter als je het verhit. Zo heb ik ooit een spinaziesoep verpest, door er avocado aan toe te voegen… :-(

  [Reply]

 58. Loesje says:

  ik heb dit receptje hier ongeveer een jaar geleden op jouw blog ontdekt en heb het intussen al ontelbare keren gemaakt :). Altijd een groot succes. Vanavond weer gasten en doe ik het lekker weer :)
  Super bedankt! :)

  [Reply]

 59. Kimberly says:

  Heb het vandaag voor het eerst gemaakt, wilde het al 2 jaar proberen. Maar ik heb volgens mij teveel slagroom gebruikt, want het is heel waterig. Wel lekker!

  [Reply]

 60. Anna says:

  Ik heb dit gerecht inmiddels al meerdere keren gemaakt, en het is altijd weer lekker! Mijn moeder en broertje vinden het ook heerlijk. Dankjewel!!

  [Reply]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply