31 AugDe tattoo

Dat is ‘m. Ik heb hem op mijn 15e laten zetten. Don’t ask. Ik ben er nog steeds hartstikke blij mee, maar ik wil niemand aansporen om op zo’n jonge leeftijd zo’n rebelse tieneractie ondernemen.


Hij zit verstopt onder het randje van mijn ondergoed, soms is hij te zien als ik een bikini aan heb. Ik heb bewust voor een plekje gekozen waar je hem niet altijd ziet. Ooit heb ik in een live chat het hele verhaal achter de tattoo verteld (hoe ik hem stiekem ging zetten met een vriendin), maar zo boeiend is dat verhaal niet, eerlijk. Ik wil ook niet bepaald het verkeerde voorbeeld geven, haha. Zo, weten jullie dat ook :)

Ps: leuk weetje, in de commercial die ik laatst postte had ik de tattoo dus al. Oh oh rebels..

115 Responses to “De tattoo”

 1. xALN says:

  Witte nagellak is echt heel mooi !

  [Reply]

 2. Renee says:

  Haha, als je dan toch een tattoo neemt, vind ik deze nog best leuk hoor! Wel prettig dat je ‘m daar toen hebt laten zetten ja, en niet nóg rebelser bent geweest!

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Haha ik had hem destijds met een vriendin gezet, en zij ging voor het HIM logo op haar buik (een stuk groter). Vraag me af of zij er nu nog blij mee is….

  [Reply]

  Miraa. Reply:

  Ik zou ook graag een heartagram als tattoo willen. Ik ben al jaren geen ‘fan’ (ik vind ze nog wel leuk) meer van HIM, maar ik vind het logo gewoon heel mooi :).

  [Reply]

  sepideh Reply:

  ja klopt, ben geen fan maar vind ‘m ook mooi!

  Moniek Reply:

  Haha wat grappig dat zij een heartagram heeft laten zetten, dat wilde ik ook altijd. Blij dat ik het niet gedaan heb, ben nu niet echt fan meer van HIM.

  [Reply]

  Charlotte Reply:

  WAUW ! WAT SUPER MOOIE TATTOO ! Echt knap dat je dat hebt gedaan, terwel je 15 was. Ik vindt het ZO mooi ! Deed het niet pijn ? Ik wil op m’n pols 2 of 3 sterretjes.

  Denise Reply:

  Haha, grappig. Ik wilde vroeger ook een HIM tattoo maar ben echt blij dat ik dat niet gedaan heb. Vind de muziek nog wel leuk hoor maar om nou met zo´n logo rond te lopen haha. Vind tattoos eigenlijk ook helemaal niet meer leuk. Dus denk goed na voordat je zoiets doet op jonge leeftijd! Mijn smaak is in ieder geval flink verandert!

  [Reply]

  isaaa Reply:

  hahahah mijn geschiedenis leraar heeft die ook, maar dan op zn pols

  [Reply]

 3. Sabine says:

  Eeeeeeeeeeeeindelijk na die, wat? 9 jaar die ik je volg, zie ik je tattoo voor het eerst haha. Ik vind hem leuk hoor, goeie plek ook. Erg goed gekozen aangezien je hem niet altijd hoeft te zien, zeker in zakelijk opzicht ^^

  Heb er zelf ook twee, eerste op mijn 19e en tweede op mijn 20e.

  [Reply]

 4. Fay says:

  Wauw, wat een schattige tattoo!
  Ik zelf heb er ook 1, een G-sleutel, zit een heel persoonlijk verhaal achter.
  Ik mocht hem eerst nooit van mijn ouders dus ik dacht, ik wacht tot ik 18 ben en dan neem ik hem.
  Maar opeens mocht ik hem hebben van mijn ouders, dus op mijn 16e naar de tattooshop en hem laten zetten.
  En samen met de tattoo heb ik een hoofdstuk in mijn leven kunnen afsluiten

  [Reply]

 5. Feya says:

  Cute! Heeft Kelly Osbourne er niet ook zo eentje?

  [Reply]

 6. sandra says:

  Haha dit had ik echt niet achter jou gezocht :) Ik vind hem wel leuk en op een subtiel plekje zitten

  [Reply]

 7. lisanne says:

  Zo, 15! dat is jong!
  Gelukkig heb je er geen spijt van :)

  [Reply]

 8. Suzanne says:

  Gave plek, gave tattoo!

  [Reply]

 9. marieke says:

  wat een schattige!! en wel stoer dat je dat op je 15e aandurfde hoor! zou ik niet durven haha!

  [Reply]

 10. Paola says:

  Heel mooi! Ik wil later ook een tattoo! De namen van mijn kinderen..

  [Reply]

 11. Nina says:

  Oh wat een schatje! Echt heel leuk!

  [Reply]

 12. Benthe says:

  Hij is leuk! Kan me niet voorstellen dat ik nu, 15 jaar, zomaar even een tattoo zou nemen haha. Ben wel benieuwd hoe je moeder toen reageerde!?

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Die kreeg zo ongeveer een hartaanval

  [Reply]

  Ivy Reply:

  Haha, hoe kwam ze erachter dan?

  [Reply]

 13. Yara says:

  Aaaah wat leuk! Ik heb de zelfde!!
  Alleen is die van mij totaal zwart, maar voor de rest precies dezelfde plaats!
  Ik heb ‘m wel nog niet zo lang.
  Echt hartstikke leuk!!

  [Reply]

 14. Thuyvan says:

  Wel een hele schattige tattoo. Je ziet op deze foto echt goed dat je veel bent afgevallen. Knap!

  [Reply]

 15. Debbie says:

  Bedankt voor je extra artikel.

  Wat leuk om te weten zeg!
  Vond je het niet onwijs spannend om zo’n actie te ondernemen?
  Lijkt me toch dat je dat ”joehoeeee” gevoel wilt delen.
  Hoe reageerde je ouders erop, vonden ze het ‘oke’ toen die er inmiddels zat?
  Zou je nog een tattoo willen?

  Mooie plaats voor zo’n tat en fijn dat je er nog steeds blij mee bent.
  Zal wat zijn zeg :(

  [Reply]

 16. anna says:

  ahh, wat leuk!
  vind dat echt een leuke plek, want wil zelf ook een tattoo, maar niet eentje die zichtbaar is, voor school/werk enc.
  vind dit echt top, en zit er over te denken hem ook nu op zo’n soort plek te nemen.

  [Reply]

 17. lian says:

  Huh wow! Dit had ik echt niet verwacht bij jou, haha. Maar het is een schattige tattoo. Ik ben zoiezo fan van subtiele tattooages. Ik hecht alleen wel waarde aan de achterliggende gedachte van een tattoo. Zelf zou ik er alleen één nemen die dan ook belangrijk deel van mij verbeeld.

  [Reply]

 18. Kimberley says:

  Ik heb afgelopen mei mijn tattoo laten zetten, toen was ik nog 12. Het was net iets voor mijn 13e verjaardag, mijn ouders vonden het oké, en ze hebben hem betaald, ook hebben ze gezegd dat als ik hem niet meer wil ik hem op hun kosten mag laten weg laseren.

  Trouwens, ik twitterde naar je dat ik die witte nagellak nogal ordinair vond, gewoon in het algemeen, maar hier kom ik op terug, het staat echt HEEL mooi bij jou niet te lange nagels, sorry dus, ik vind het echt veel mooier dan dat ik dacht.

  Liefs!

  [Reply]

  suus Reply:

  wow ik ben net zo oud als jij en k mag op mn zestiende nieteens een tattoo watvoor 1 heb je en waar en hoe groot? Ik wil later graag een kleine g-sleutel op mn voet

  [Reply]

  Kimberley Reply:

  Ik heb op mijn rechter onderarm een soort sier tekening waar in de voorletter van mijn vader staat. (: Ik heb hem wel in het bruin laten zetten.

  [Reply]

  Sara Reply:

  Dan kan het nooit een goede tattooshop geweest zijn eerlijk gezegd… Tattooshops zijn verplicht te wachten tot iemand 16 is geweest en zelfs met ouders mág het niet onder de 16….

  [Reply]

  Claudia Reply:

  Een vriendin van mij heeft dr ook een en die heeft hem op haar 14e laten zetten.
  En geloof dat is wel een goede shop. Uiteraard wel met toestemming van haar ouders. ;)

  [Reply]

  Claudia Reply:

  en die zin moet zijn , En geloof me dat is….shop haha xd

  Kimberley Reply:

  Dat hoeft helemaal niet, in de wet staat, dat je vanaf je 13e een tattoo mag laten zetten, maar dit MOET met toestemming van je ouders, dus dat is niet waar wat jij zegt. En ik ben bij een uitstekende tattooshop geweest, dus het maakt niet uit, als je maar toestemming van je ouders hebt.

  [Reply]

 19. Maaike says:

  Wauw dat had ik niet echt bij jou verwacht. :) Wel schattig, in elk geval niet heel groot en opvallend. Zit er nog een speciale betekenis achter?

  [Reply]

 20. JackieO says:

  Wil je later kinderen Mascha. Ik vind het echt een hele schattige tattoo maar weet niet wat er mee gaat gebeuren als je zwanger bent… ga je in de toekomst nog meer tattoos nemen? Ik zelf twijfel al erg of ik er 1 wil…

  [Reply]

  LindA Reply:

  Ja, dat weet je niet hè, wat er met die tattoo gebeurt. Maar bij veel mensen is een tattoo toch net iets minder belangrijk dan een kind, dus dat zal vast geen probleem zijn als hij een beetje uitlubbert.

  [Reply]

 21. Claudia says:

  had het ook niet bij jou verwacht. Maar het is een mooie kleine niet opvallende tattoo. Vind het ook een mooie plek.

  [Reply]

 22. Lotte says:

  Ik vind tattoos echt super mooi, als het maar op een goeie plek zit en een mooie tattoo zelf is natuurlijk haha! bij jou vind ik em echt super! wil later zelf ook graag een tattoo helaas heeft mn vader er niet zulke goeie ervaringen mee en is hij er dus op tegen.. En mn moeder sowieso! :(

  [Reply]

 23. Cynthiiaa says:

  Ik vind hem wel heel leuk, zo onverwachts, wist ik niet eens!

  [Reply]

 24. Savitri says:

  Wat leuk! Ik had het ook niet van je gedacht, maar ik vind hem eigenlijk wel bij je passen op de een of andere manier. Vind ‘m leuk bij je staan :) Al klinkt dat misschien een beetje raar, haha, je snapt wel wat ik bedoel denk ik.

  [Reply]

 25. Liz says:

  Ik vind hem best oke :-).
  Ik durf geen tattoo, omdat ik het permanente doodeng vind. Terwijl ik er eigenlijk 4 of 5 wil (ja, dat dan weer wel haha!)

  [Reply]

 26. Lisa says:

  Haha, leuke blog post ;) Lief hartje wel ;)

  [Reply]

 27. Jen says:

  Ondanks dat ik iemand ben die het mooier vind als er een gedachte achter een tattoo zit, vind ik jouw lieve, subtiele hartje leuk!

  Zelf ben ik ook jong, maar zit ik al wel te denken aan een tattoo. Ik weet eigenlijk al wat ik wil, maar wacht af om te kijken of ik er over een paar jaar net zo over denk.

  [Reply]

  Jen Reply:

  Grappig om dit lezen, want 10,5 maanden na het schrijven van dit bericht heb ik mijn tatoeage laten zetten. Jong, maar ook ik ben er erg blij mee en heb het bijna een half jaar op mijn lichaam staan.

  [Reply]

 28. Miraa. says:

  Prachtige tattoo, vind ik! Hele mooie nagellak, ook! En wat ben je slank, meid! See you go :).

  [Reply]

 29. Marriët says:

  Ahw wat een schattige!
  Ook een mooie plek idd.
  Bij je pols vind ik ook een mooie plek, kan helaas niet met het werk wat ik wil doen, dus deze plek ga ik zeker onthouden.

  [Reply]

 30. Noemy says:

  Ziet er gaaf uit Mascha! Ik had nooit verwacht dat jij een tattoo zou hebben :P

  [Reply]

 31. Barbara says:

  Ik vind m tof, niet zo outstanding (wat ik al snel een beetje mannelijk vind ofzo) maar klein en schattig!

  Ik ben zelf 16 en heb ook een tattoo, maar deze is met mijn moeder overlegt en ik sta er ook helemaal achter. Toen ik geboren werd liet mijn vader een tattoo zetten, en toen hij overleed liet ik dezelfde zetten. No way i’ll ever regret that.

  [Reply]

 32. Kiki says:

  Leuke tattoo, zie je niet vaak. Ik ben nu 17 en heb er inmiddels 3, de hele binnenkant van mn linkerbovenarm staat vol ;)

  [Reply]

 33. Ella says:

  Oké, ik ben normaal echt geen fan van tattoos maar dit is zo cute! Ik krijg spontaan zin om dezelfde te laten zetten, haha :P Alleen zou ik het niet doen, omdat het daar wanneer je zwanger wordt waarschijnlijk helemaal uitrekt, dus da’s wat zonde, aangezien ik al 20 ben zou ik er niet zo lang plezier van hebben.. :)

  [Reply]

 34. Svenja says:

  Wauw, je bent helemaal niet dik op deze foto heb je een normaal postuur. Goed bezig!

  [Reply]

 35. Svenja says:

  ik bedoelde er niet mee dat je dik was of bent, maar omdat je iederedag oefeningen ging doen en op je voedingspatroon let, ziet dit er goed uit!

  [Reply]

 36. hermina says:

  ik vind hem eerlijk gezegd niet zo heel mooi, maar ik hou dan ook niet van gekleurde tattoos;p

  [Reply]

 37. charile says:

  heel mooi! je nagels ook :)

  [Reply]

 38. Elise says:

  YEAAAAAAAHH hier was ik zoo benieuwd naar! :D
  Wat een leuke lieve tattoo eigenlijk! Ik vind ‘m wel schattig, hoewel 15 inderdaad nogal jong is :’) Hoe kreeg je dat voor elkaar, zonder toestemming van je ouders!? Of maakte dat toen nog niet uit en stoorden ze zich daar niet aan?

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Oh lord.. ik heb staan liegen bij die tattoo shop. Toen ik thuis kwam hield ik het niet meer en vertelde ik het, moeder bijna hartaanval gehad

  [Reply]

  Elise Reply:

  Vind knap dat ‘t je gelukt is :’) En de reactie van je moeder.. was te verwachten

  [Reply]

 39. Ashley says:

  je tattoo ziet er best schattig uit haha! dat je dat kon betalen op je 15e, zon tattoo zetten is toch al best duur? en dan vooral kleur of was dat vroeger niet zo ? xd

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Hij was €35 weet ik nog

  [Reply]

 40. abby says:

  hij ziet er best leuk uit :) ik ben nu 15, maar ik ben echt niet zo’n iemand die
  gewoon spontaan een tattoo zou zetten (oftewel te braaf haha, oja en bang voor de pijn, niet te vergeten). maar ik vind eigenlijk wel dat er een bepaalde betekenis achter moet zitten en niet “zomaar” even een tattoo nemen.

  [Reply]

 41. Brechtje says:

  Stoer dat je het gewoon laat zien. Ik was er al benieuwd naar, haha! Ik ben nu 15, maar ik zal dat niet zo snel doen denk ik.

  [Reply]

 42. Carlijn says:

  Ik vind een tattoo op die plek echt heel mooi, als ik er ooit een zou nemen zou het daar zijn. Maar nu heb ik een vraagje, stel dat je zwanger zou worden, dan rekt je huid op die plek toch enorm uit? En word dat weer normaal als je buik weer normaal is?

  [Reply]

 43. Es says:

  Nice!
  Mooie tattoo en leuk verhaal erachter. Toch mooi stukje herinnering op je huid :-) Houd van tattoos.

  [Reply]

 44. zeey says:

  OMG heb jij een tattoo?
  dat wist ik echt niet!
  had ik niet ehct verwachtxd
  xx

  [Reply]

 45. Miley says:

  Wat leuk (en cute) ! , Ik wou al lang een tattoo (kleine hoor!)
  Later ga ik een solsleutel (je weet wel , de muzieknootachtigding) op mijn pols laten zetten.

  Leuk dat je de jouwe toont!

  [Reply]

 46. Samantha says:

  Schattig! Wou er vroeger op die leeftijd een op m’n enkel. Ik dank god op m’n knieen dat ik het niet heb gedaan lol.

  [Reply]

 47. Joëlle says:

  Ik heb nu sinds een jaar een tatoeage op mijn voet. Ben nu net 18. Het idee kwam op mijn 16 door een henna tattoo op mijn voet in Spanje. Mijn pa heeft toen gezegd dat ik er eerst een jaar goed over na moest denken. Als ik hem op mijn 17e nog wilde kreeg ik hem voor mijn verjaardag. 2 maanden na mijn 17e verjaardag wist ik zeker war ik wilde. Heb het ontwerp zelf bedacht, de tattoo artist heeft geholpen hem op zijn best te krijgen als tatoeage. Het zijn mijn initialen en geboortedatum, met de gedachte erachter dat ik weet waar ik vandaan kom en het geloof in mezelf. Heb nog geen 1 dag spjjt gehad en het is alleen zichtbaar met slippers of op blote voeten.

  [Reply]

 48. Samira says:

  ik wild at verhaal wel eens horen! curieus!!

  [Reply]

 49. Emma says:

  zelf zou ik er geen laten zetten of er moeten een goede betekenis achter zitten maar wat wel een nadeel is als je later ouder bent 80 ofzo zit je er nog steeds aan vast

  [Reply]

 50. Saskia says:

  Ziet er leuk uit!

  [Reply]

 51. melissa says:

  DOOR JOUW GA IK HET MIS OOK NEMENN NIET INDE SLEGTE ZIN

  [Reply]

 52. Dorien says:

  Ik heb op die plaats ook eentje. Handig om te verbergen op het werk, en leuk dat ie in vrije tijd eens subtiel zichtbaar is. Heb de mijne op mn 17 laten zetten, stiekem. Nu ben ik 22 en mijn moeder heeft het waarschijnlijk al gezien, maar mn vader weet van niks (hij vindt zoiets verminking). Ik vind de jouwe heel cute; en ook al was het puur rebellie, nu is het waarschijnlijk een leuke reminder aan die tijd, dat heeft ook iets vind ik. Spontaniteit wordt vaak onderschat als volwassene :)

  [Reply]

 53. Mélissa says:

  Ooh, you badgirl!
  haha, maar ik vind hem wel erg mooi!
  Wel netjes dat je op je 15e jaar voor iets gewoons kiest en op een niet zo opvallende plek. =)

  [Reply]

 54. sinem says:

  Heiii masha ..
  me nichtje kan niet op je site gaan..
  je heb haar geband hoorde ik.
  zij kijk al 2 jaar naar jou site langer dan mijn duss.
  wil je haar nog een kans geven …
  als je dat wil stuur me een berichtje na me hotmail..

  xx sinem

  [Reply]

  Rozemarijn' Reply:

  echt heel mooi macha!
  Waarom is ze geband? (dat is toch ‘t zelfde als gehackt of ben ik nou gek?)
  Zal wel iets achter zitten denk ik.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Ik weet niet precies waarom, dan zou ze mij moeten mailen

  [Reply]

 55. indira says:

  wouw 15e haha,
  ik vind het alleen geen mooie tattoo ( niks persoonlijks , gewoon mijn mening), ik vind een wat minder standaard tattoo met een mooie betekenis leuker ( ik weet niet of die van jouw een betekenis heeft natuurlijk) , maar ik begrijp wel dat je dat zet als je 15 bent, en natuurlijk is het echt goed dat je er nu nog blij mee bent ! ik denk dat er veel mensen toen tegen je hebben gezegt van; oeh daar krijg je later spijt van , en dat is nu niet zo , of niet soms? wel echt heel leuk dat je een tattoop hebt x

  [Reply]

 56. sinem says:

  heei mascha
  u had mij verbannen omdat ik toen zei dat u mij vragen niet beantwoorde dit is al 1 maand gelede gebeurt en ik kan nog steeds nie op je site en wil je site gaan bezoeke ik heb spijtttttttttttttttttttttttttttttttt:’(
  ik zit via mijn nicht ze laptop bij haar dus wauw een brichtje achtr late
  xxxduygu

  [Reply]

  duygu Reply:

  Wow dit lees ik nu pas na 2 jaar als ik naar de reacties kijk van de tattoo ik wist niet meer precies waar we het gezet hadden maar blijkbaar dus hier! haahaha

  Ik ben nu Duygu dus.. hahahaha wow wat grappig klopt inderdaad ik was zo een 1 jaar geband op je site, door een reactie dat ik plaatste wow man ! echt erg damn! ahhahahaah

  xxx

  [Reply]

 57. sharon says:

  heey mascha
  ik heb een vraag over mijn fototoestel misschien een beetje raar maar oke ik krijg als ik foto,s maak in het licht van die rare strepen in weet jij wat ik er aan kan doen ik vraag dit omdat jij ook altijd bezig bent met foto,s maken van pruducten

  xxxx shar

  [Reply]

 58. elize says:

  Echt super mooi! Ik heb nu een soort doel, iets wat ik moet bereiken, moet doorstaan om zo maar even te zeggen en als ik dat goed heb gedaan geef ik mezelf, als beloning ook een tattoo. it like the same but isn’t

  [Reply]

 59. Petra says:

  Wat een schattige tattoo! Ik heb er zelf geen,ik ben erg wispelturig en weet zeker dat ik later spijt krijg. Als jullie bang zijn dat je tattoo uitlubbert zet heb dan op je (onder)rug of engel ofzo. Tenzij je opeens 300 kilo gaat wegen lijkt het mne stug dat het daar uitlubbert:P

  [Reply]

 60. Petra says:

  *Enkel bedoel ik:$

  [Reply]

 61. Charr says:

  ; echt super mooi, je hebt me geinspireerd,
  zit er al heel lang aan te denken om een tatto te nemen. dan ; op me pols, of op me zij ong terhoogdte van de rand van me bh een klein hartje of de naam van me moeder in t arabische op me pols.
  En ik zou dan arabische doen omdat me vader van marokaanse kom af is. Maar ik ben bang dat ik der daarna nog meer wil =( omdat het ‘verslavend’ is of kan zijn?!
  anyways super leuke plek ;$

  [Reply]

  Charr Reply:

  Oh en ik ben nu bijna 17 ;$

  [Reply]

 62. Evi says:

  wooo, ik ben nu zelf 15 en zou er niet aan de4nken een tattoo te nemen, op je 15de is nl. echt jong!! gelukkig heb je wel een bescheiden mooie laten zetten en ik sbnap ook dat je er nog blij mee bent, maar niets voor mij!!

  [Reply]

 63. Danielle says:

  Het is misschien heel stom, maar dit artikel heeft echt mijn dag happy gemaakt! Waarom? Geen idee, werd gewoon vrolijk van dit artikel!

  [Reply]

 64. D says:

  Dit is gewoon precies de tattoo die ik al heel lang wil, op precies dezelfde plek!! Creepy ahah

  [Reply]

 65. Wendy says:

  whoo ,ik dacht net : ik wil een hartjes tatoage op me pols, ik ben 15.. XD

  [Reply]

 66. Wendy says:

  en toen las ik dit dus;P

  [Reply]

 67. esther says:

  heb sinds november 2005 een tattoo tussen mijn schouderbladeren.chinesen letters.ben er nog steeds onzettend blij mee en nog nooit spijt van gehad.

  groetjes.

  [Reply]

 68. Kim says:

  wow ik vind em mooi :D
  maar op je 15e? ;o haha
  k had het eerlijk gezegd niet verwacht!

  [Reply]

 69. Mariaaa says:

  Oh, zeker rebels. Wel een héle mooie tattoo. Waren je ouders niet woedend? & kon je toen de tijd nog tattoages laten zetten onder de 16 ofso ? ;o

  [Reply]

 70. noor says:

  wow had ik ook niet gedacht ik volg je al een paar jaar op youtube maar niet echt de site ik wist het niet maar ik vind hem wel erg mooi
  ik ben niet zo’n fan van tattoo’s vaak vind ik het lelijk of ordinair maar deze echt totaal niet het is ook niet een heeel opvallende plek
  ik zit te denken aan een tattoo op ook een niet echt opvallende plek misschien ballet schoentjes ofzo want ik zit al 6 jaar op ballet en vind het super leuk ik ben nu wel pas 14
  xx

  [Reply]

 71. Lauraa says:

  OMG, ik volg nu al een paar jaar je site en ik heb nooit geweten dat je een tatoeage hebt! maar wat is ie cute! ik ben nu 14 en over een paar jaar als ik onafhankelijk ben neem in ook een tatoeage. een hartje of de namen van mijn kinderen of hakunamatata (ik weet niet precies hoe je het schrijft maar het betekent ik hou van het leven)!
  miss kan je eens een artikel over zetten op je http://www.beautygloss.nl over wat er nou precies gebeurt en hoe je huid/lichaam erop reageert!
  xx lau

  p.s. ik kijk nog steeds iedere dag op je site en als ik er weer wat nieuws opstaat wordt ik zo blij, mascha ik hoop dat nog veel jaren iedere blij kan worden van een artikel! ik vind je fantastisch :)

  [Reply]

 72. Lotte says:

  Ik heb ong. 3 weken geleden ook een tattoo laten zetten (toevallig ook 15 jaar) ik heb een klein sierstukje op mijn voet ben er kei blij mee:)
  ik hoop dat ik over enkele jaren er ook nog zo blij mee ben haha.
  X

  [Reply]

 73. Noor says:

  Omg! haha dat had ik echt niet bij jou verwacht but again mensen verwachten ook niet dat ik jouw site volg omdat ik zelf helemaal onder de tattoos zit, ik heb linkerarm helemaal vol zitten, rechterarm een halve sleeve en mn borstkast n nek zit helemaal vol. Vind het wel een cute tat moet ik zeggen. Thumbs up :)

  [Reply]

 74. Noor says:

  oohjaa mn 1e tat was op mn 12e n di heb ik zelf gezet :)

  [Reply]

 75. Emma says:

  Ik vind hem ook heel lief eruit zien :) Ik denk dat als er echt een mooie persoonlijke reden achter een tattoo zit dat je er nooit spijt van kan krijgen. De afgelopen jaren heb ik mijn portie wel gehad en ik zou graag een tattoo willen zetten daarvoor. Ik heb nu al een jaar het idee in mijn hoofd en als ik er over 2 jaar nog steeds achter sta doe ik het. Die 2 jaar er nog over denken maakt me ook niet uit, want ik kan mn hele leven er dan nog van genieten :) xx

  [Reply]

 76. Heej, ik heb een halfjaar geleden omdat ik spijt had van een tattoo die ik gezet had vroeger, over laten tatoeëren door Amuleto Tattoo. Ik ben er echt super blij mee, want er is bijna niks meer te zien van de oude. Misschien wel een aanrader (ook voor die vriendin met het HIM logo). Kijk anders even op de site?
  http://amuletotattoo.com/

  [Reply]

 77. angela says:

  doet dat geen pijn op die plek want ik hoor namelijk van mensen dat die plek namelijk pijnlijk is

  [Reply]

 78. Irina says:

  Mooie tattoo deed het pijn toen je die liet zetten ???

  [Reply]

 79. dounia says:

  K heb wel vaker een tattoo gezien, maar deze is echt heel mooi :D

  XXX Dounia <3

  [Reply]

 80. Lisa says:

  Is dat niet dezelfde tattoo die Rachel van Friends liet zetten in The One Where Joey Moves Out

  [Reply]

 81. anne says:

  OMG!!!!!! op je 15de!!!!!!!!!!!!!

  ik ben nu 15 maar m´n moeder krijgt al een hartaanval als ik een vriendje heb(zo ongeveer dan:))

  maar hij is wel cute!!!

  xxxloveyoursitemashaaaaa

  [Reply]

 82. Senna says:

  Mash.. super leuke tattoo:D !

  Een vraagje? welke nagellak is dat? super mooi. xxx

  [Reply]

 83. Lisa says:

  Ik wil ook heel graag een tattoo. Een bloemetje op mijn enkel, een roos. Maarja, ik ben nog maar 13 dus ik moet nog even wachten.

  [Reply]

 84. Jaleetah says:

  Zette je deze tattoo ter inspiratie van Kelly Osbourne die zo rond dezelfde tijd als jij je tattoo zette, dat ook “rebels” deed in een seizoen van “The Osbournes”..? Op precies dezelfde plek en bijna exact dezelfde grootte :-)

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Nee, zij had toen een rood vlekje als hartje (heel mini), dat weet ik nog wel. Mijne is een stuk groter en echt een hartje met een randje (ik wilde hem eerst ook niet inkleuren, maar dat besloot ik ter plekke wel te doen). Het was toen wel hip om heup tattoo’s te zetten ja :P

  [Reply]

 85. spaans says:

  super leuk ! gewoon niet zo groot en een hartje draag je altijd bij je.

  [Reply]

 86. Richelle says:

  Hey mascha, ik vind hem echt superleuk. Ik wil zelf ook zo’n hartje nemen maar dan op mn pols en dan niet ingekleurd, als symbool voor de liefde voor mn ouders. Weet je misschien nog hoeveel je tattoo gekost heeft, zodat ik een beetje weet wat het ongeveer gaat kosten. Ik hoop dat je mn vraag beantwoord, ik wil namelijk al heel lang weten hoeveel zoiets gaat kosten maar ik heb eigenlijk nooit tijd en ben nooit in de buurt van een tattooshop om het te vragen.

  xx

  [Reply]

  Mascha Reply:

  hi! Destijds €35, maar dat is al 10 jaar geleden natuurlijk..

  [Reply]

 87. Nina says:

  wat een onwijze schattige tattoo, had ik eigenlijk nooit verwacht van jou, haha. Erg leuk die personal blog, leren we je allemaal net iets beter kennen :)

  [Reply]

 88. Belinda says:

  Ik heb mijn eerste tattoo ook voor mijn 15de verjaardag gezet. Van mij was het absoluut geen rebelse tieneractie. Ik denk dat dat wel een beetje ligt aan hoe je zelf bent. Ik was op die leeftijd al heel volwassen en maakte weloverwogen keuzes, vandaar dat mijn ouders het ook goed vonden omdat ze toch wisten dat ik nooit domme dingen deed. Alleen omdat iemand jong een tattoo laat zetten betekent niet meteen dat het een rebelse tieneractie is die niet goed doordacht is, zo’n enorm vooroordeel

  [Reply]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply