04 MarHoeveel Mascha van Beautygloss verdient

Ik zie bij mijn statistieken zeer regelmatig voorbij komen dat mensen op zoek zijn naar mijn salaris. Wat verdien ik nou eigenlijk? Een random site heeft besloten op een goedkope manier bezoekers te trekken door hier een artikel over te maken. €10.000 per maand was de eindconclusie. Ik moest er nogal om lachen :D Ik snap het helemaal, want ik ben óók altijd benieuwd naar het salaris van anderen. Vooral beroepen waar zo weinig over bekend is. Goed, omdat ik weiger te leven met het feit dat een random site compleet verkeerde berekeningen gepubliceerd heeft en dit als ‘Mascha’s salaris’ wordt gezien, hier mijn verhaal. En ja, ik ~ben~ Mascha, dus dit is het echte verhaal.


Laat ik eerst beginnen met de manier waaróp ik geld verdien. Hier krijg ik namelijk vooral in real life veel vragen over. Logisch! Hoe verdien je nou geld met bloggen? Wat ik altijd zeg, en dat is ook echt zo, is dat het net zo werkt als bij tijdschriften. Merken ‘kopen’ advertentieruimte in bij mij, hier krijg ik dan een bedrag voor. Net als dat je in een tijdschrift pagina’s ziet met parfum advertenties, die zijn ook ingekocht. Het verschil tussen bladen en online is dat online extreem meetbaar is. Er kan exact gemeten worden hoe vaak een advertentie is bekeken, hoe vaak er op geklikt is, hoe lang iemand vervolgens op die site bleef hangen, enzovoort. Er gaan dus serieuze bedragen om in dit wereldje, waarbij adverteerders steeds meer in ‘online’ willen investeren.

Advertentieruimte kan je op diverse manieren inkopen. Een banner bijvoorbeeld, dat is zo’n blok op mijn site. Een take-over kan ook, dan is mijn hele layout voor een paar dagen in en bepaalde stijl. De irritantste (laten we eerlijk zijn!) is de pop-up, die kent iedereen vast wel. De meest bekende is wel de advertorial, dit is een betaald artikel. Dit is ook veruit de meest populaire. Boven een betaald artikel staat áltijd ‘Advertorial’. Zo weten mijn lezers dat dit om een betaalde posting gaat. Het tarief voor een advertentieblok kan varieren, het hangt er namelijk vanaf hoe vaak hij is bekeken. Dit betekent dus letterlijk: hoe harder ik werk, hoe meer bezoekers ik heb, hoe meer ik verdien. Maar dat is niet alles! Zo kan een blok ook slechts ingekocht worden voor een X aantal views. Dus de advertentie wordt bijvoorbeeld 200.000 keer vertoond, en daarna niet meer. Dit gebeurt meestal, anders zit je al snel aan de miljoenen views met mijn site. Een advertorial heeft een vast bedrag. Je vraagt je misschien af hoeveel. Ik mag (en wil) dit niet delen, maar een clue: ik heb meer lezers dan sommige tijdschriften. Ik heb op het moment dagelijks 61.000 unieke bezoekers die mijn site 205.000 keer bezoeken per dag. Mijn inkomst bestaat voor het grootste deel uit advertorials.

Dan heb ik nog mijn shop. Om de één of andere reden lijkt iedereen te denken dat dit mijn ‘echte inkomstbron is’ en ook echt een vetpot. Ik denk omdat een ‘winkel’ natuurlijk een bekender iets is. Helaas gaat het niet zo makkelijk als je denkt. Het kost gigantisch veel om zoiets op te zetten, daarbij wordt elke euro terug geinvesteerd in de shop met nieuwe producten. Oftewel, ik verdien hier (nog) niks aan.

Dan heb ik nog mijn feest. Ook hier wordt vanalles over geroepen. Hier kan ik heel makkelijk over zijn: de eerste keer heb ik er niks aan verdient. Het huren van zo’n grote locatie kost wat, maar dat is nog lang niet alles. Licht en geluid? Twaalfduizend euro. Jep, dat heb je goed gelezen. Eten? Beveiliging? Het blijkt dus zo te zijn dat je bij een event de eerste keer vaak verlies leidt (of als je geluk hebt, in mijn geval, quit draait). Wist ik ook niet, het was voor mij ook allemaal een leerproces.

Dan is er iets dat niemand verder op de site ziet, maar ook een manier waarop ik geld verdien. Ik word tegenwoordig namelijk weleens ingehuurd om bedrijven te adviseren. Ja ik weet het, hoe gaaf? Zelf een beautysite beginnen omdat ik het miste, en nu door grote merken worden ingehuurd om hier over te vertellen en tips te geven. Dit vind ik heel leuk!

Vergeet ook niet youtube, daar verdien ik een klein beetje mee.

Dus wat verdien ik nou eigenlijk? Als je alles hebt gelezen zal je nu weten dat ik eigenlijk vooral aan advertorials geld verdien. Over alles wat ik verdien betaal ik nog belasting, en niet zo’n beetje ook. Waar de gemiddelde werknemer in mei geld terug krijgt van de belasting, open ik een envelopje met klamme handjes.. want dit is het moment dat ik juist héél veel aan de belasting moet betalen. Het is een ingewikkeld rekensommetje, maar de simpele versie is dat ongeveer de helft van wat ik verdien weer richting de belastingdienst gaat. Autsj! Daarnaast heb ik gelukkig niet zo heel veel kosten. Ik heb mijn kantoortje, en ik heb mijn server kosten. Dat laatste is niet voordelig, en wordt steeds duurder naarmate ik meer bezoekers krijg. En dit kan serieus oplopen.. als bezoekers vragen of ik ‘het hartjessysteem’ weer terug kan brengen, moet ik uitleggen dat dat heel zwaar is voor de server. ‘Dan betaal je toch meer?’ Nee, een Louis Vuitton extra per maand voor een hartjessysteem vind ik te ver gaan.

Goed, dat is het zo’n beetje. En nu vraag je je natuurlijk af HOEVEEL ik verdien. Een exact bedrag ga ik niet noemen, want ik vind het niet chique om te pimpen met je salaris. Ook mag ik gewoon niet zeggen wat ik verdien, daar heb ik voor getekend. Wel ben ik bereid wat hints te geven. Het is meer dan een hulpverlener (welk beroep niet? lol :( ). Het is genoeg om goed van te leven. Het is genoeg om wat vaker per jaar op reis te gaan. Het is meer dan modaal.

En vergis je niet.. omdat iemand ikea meubelen heeft, H&M jurkjes draagt en in een oude Suzuki alto rijdt hoeft het nog niet te betekenen dat iemand een lager salaris heeft (en dit zeg ik omdat er in ‘dat’ stuk stond dat het wel vreemd was dat ik dan Ikea meubelen koop). Het kan ook een teken zijn dat iemand héél goed met geld om kan gaan, en helemaal geen behoefte heeft aan een duurdere auto, luxere jurkjes of designermeubelen. En misschien spaart diegene wel héél veel, omdat ze maar al te goed weet hoe rot het kan zijn als je helemaal niks hebt.

Zo, ik hoop dat ik het wat duidelijker heb gemaakt. Sorry voor degenen die een bedrag hadden verwacht. Naast dat ik dit gewoon niet mág geven, verschilt het eigenlijk ook per maand. Afhankelijk van hoeveel campagnes ik had, hoeveel advertorials. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik heel dankbaar ben voor alles dat op mijn pad is gekomen, en dat ik nu geld verdien door mijn hobby uit te voeren. Ik hou er van. En al zou ik er minimumloon mee verdienen, het zou niet uit hoeven maken. Bedankt voor het lezen!

188 Responses to “Hoeveel Mascha van Beautygloss verdient”

 1. Sijtje says:

  Fijn dat je dit even schreef om alles op te helderen! Ben er zelf niet zo in geïnteresseerd maar dan zijn alle roddels ook weer uit de wereld zegmaar :)

  [Reply]

  Emma Reply:

  Eens!

  [Reply]

  Valery Reply:

  Eens! ;p

  [Reply]

  julie Reply:

  ben blij voor je! Proficiat en geniet van je leven

  [Reply]

 2. Serena says:

  Heel goed geschreven.

  [Reply]

 3. Samantha says:

  Ik snap heel goed dat je je exacte bedrag niet gaat zeggen. Je hebt er ook voor getekend, dus het zou niet eens mogen. Ik vind het wel leuk en fijn om te lezen. Dan is het tenminste uit je eigen woorden, in plaats dat het op een site staat die het niet eens zeker kan weten! Je lijkt me een hartstikke lieve meid en je verdiend dit allemaal. Je hebt er hard voor gewerkt om hier te komen en ik vind dat je vooral zo door mag gaan! :)

  [Reply]

 4. Cynthia says:

  Super geschreven!

  [Reply]

 5. jaan says:

  Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat je dit moet verantoorden, omdat een of andere muts jullie salaris zit te gokken? Ik, Jaan, ga toch ook niet de wereld vertellen wat ik verdien?
  Maar goed dat je uit hebt gelegd via welke middelen je geld met je blog verdiend en laat de rest maar kletsen. En als ze het zo graag willen weten tot op de laatste cent precies, starten ze zelf maar een blog.

  [Reply]

 6. saar says:

  toch echt vrij interessant om te lezen, hihi.
  maar als ik vragen mag, wat is een hartjes systeem ?
  loves, saar.

  [Reply]

  Samantha Reply:

  Volgens mij was dat het systeem dat als je een reactie leuk vond dat je het een hartje kon geven. En die met de meeste hartjes kwam bovenaan of zoiets? Ik reageerde in die tijd nooit, dus kan het fout hebben, hihi

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Ja het is net als bij youtube, je kon een comment een hartje geven (of juist een omgekeerde). Als een comment dan 50 hartjes had zou hij opvallender worden, als hij 50 omgekeerde had zou de comments verwijderd worden. Opzich heel handig voor mij, maar vrat enorm veel ruimte dus helaas :(

  [Reply]

  Luna Reply:

  Ik ben eigenlijk blij dat je het hartjessysteem weggelaten hebt. Ik vond het overbodig, en sommige mensen zijn dan geneigd om een “extra leuke comment” te geven, zoals je ook op youtube ziet. (ik denk dan aan quotes uit filmpjes e.d.) Het zou énkel handig zijn bij de Stel je vraag-artikels, imo :). Enfin ja, wat mij betreft dus niet zo jammer ;)!

 7. Agnetha says:

  Ik heb de blogpost gelezen waar het over ging, maar nu wordt zelfs Serena in het daglicht gesteld en straks Cynthia? Het is goed dat je hierover schrijft, maar je hoeft het niet uit te leggen.
  Daarbij ben ik zeker met je eens dat als je gewone kleding draagt, een oude auto rijdt, dat dit niet wil zeggen dat je dan het minimum verdient. Of als iemand een nieuwe auto heeft dat de persoon meer dan modaal verdiend.

  Het is je goed recht! En heel veel plezier en succes gewenst uiteraard :D.

  [Reply]

 8. paola says:

  Wat een goed artikel! Ik vind dat je je salaris echt niet met iedereen hoeft te delen

  [Reply]

 9. Jacqueline says:

  Leuk om te lezen, je bent ‘n voorbeeld voor veel meiden en vrouwen!

  [Reply]

 10. Jaan says:

  Ik reageer op die reactie he, omdat ik het te gek voor woorden vindt dat M. haar inkomsten moet verdedigen…

  [Reply]

 11. Pff wat kunnen mensen soms zo vervelend zijn met reacties zeg. Vind het goed dat je erover schrijft, maar je hoeft ons geen verklaring te geven ;)
  Snap niet dat sommige mensen andere mensen zo graag zwart willen maken en waarom zou je nou iemands persoonlijke salaris willen weten? Nergens voor nodig toch?

  Succes Mascha! Je bent echt een voorbeeld voor vele mensen! :D

  [Reply]

  Kelly Reply:

  Eigenlijk helemaal mee eens!

  [Reply]

 12. Floortje says:

  Heel fijn dat dit even opgehelderd wordt! Niet omdat het me ook maar in het minst interesseert wat je verdient, maar puur omdat het zwaar vervelend is wat die rare blogook chick allemaal loopt te stoken. Ten eerste ben je absoluut NIET verplicht te vertellen wat je verdient. Ook al zou je het wel mogen zeggen, het is je goed recht dat voor je te houden. Wat een bullshit, dat mensen zeggen dat je ‘het niet durft te zeggen omdat je zoveel verdient dat je weet dat je lezeressen dat niet zouden pikken.’ Maaarja, anyway, goed artikel, thanks!

  [Reply]

 13. Monique says:

  Oh joh!! Ik schrik een beetje hiervan, want weet jij hoeveel de buurvrouw verdient? En als je het niet weet, vraag je het san ook gewoon? Waar gaat ‘t eigenlijk over? En als we allemaal zouden weten hoeveel jij verdient, wat dan? Wat wil men ermee?
  Ik snap dat niet zo goed… Zo lang jij er maar mee kunt leven en er lekker van geniet, je werkt er hard genoeg voor. Dat is alles wat telt :)

  [Reply]

 14. Patricia says:

  Goed geschreven, raar dat je je zo moet verdedigen.

  [Reply]

 15. Asmae says:

  Het is niet chic om te vragen wat iemand verdient. Het boeit mij echt niet, zolang iemand maar voor zichzelf kan zorgen. Ik hou niet van mensen die dat vragen. Daar krijg ik het russisch benauwd van. Mijn vader is de zoon van een goede zakenman. En is daardoor heel bekend in mijn omgeving. Hij heeft nu ook een eigen (goedlopend) bedrijf. En vaak krijg ik de vraag: ‘wat verdient jou vader eigenlijk?’
  Ik vind dat niet leuk, omdat ik het niet boeiend vind. Wij praten thuis nooit over geld. Er is een dak boven ons hoof, er is eten. En ik heb me vader nooit gevraagd wat hij verdient. Ik zal het nooit vragen. Waarom zou ik in godsnaam moeten weten wat een ander (ookal is het mijn vader) verdient? Ik ben opgevoed met het idee dat als ik iets mooi vind dat ik ervoor moet werken. Zo werk ik ook zelf naast mijn studie om alles ‘zelf’ te kunnen betalen. Ik vind dat fijn en ik weet nu wat de waarde van geld is.

  Mensen wees aub verstandig en denk niet zo zwart-wit. Heb respect voor ieder. En gun iets ook een ander, want anders zul je zelf nooit gelukkig kunnen worden.

  [Reply]

 16. saar says:

  mascha, kan je haar/zijn IP adres niet opzoeken en hem of haar blokkeren?
  want volgens mij is het de hele tijd dezelfde. echt. dit mens is gewoon vreselijk jaloers. zo hatelijk, maar vooral erg negatief om te lezen. en het ergste van alles is volgens mij, dat ze/hij geniet van alle commotie die over hem/haar gemaakt wordt. haat bepaalde mensen niet snel, maar dit persoon komt toch aardig in de buurt.
  nou ja, alvast weltruste iedereen!
  xoxo

  [Reply]

 17. saar says:

  dit is een andere “wannabe”. kijk maar, naar het gebruik van hoofdletters en de schrijfwijze. seriously, get a life.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Het is dezelfde. Ik heb hem nu geblokkeerd en verwijder alles. Gaat te ver dit..

  [Reply]

  saar Reply:

  dit is denk ik de beste oplossing. met een beetje geluk laat hij je nu met rust. we duimen voor je!

  [Reply]

 18. D. says:

  Wat in het artikel staat (waar je aan verdient etc.) is ook wat ik precies verwachtte eigenlijk. En waarom zou je er niet aan verdienen, als het mogelijk is….

  Ik snap wel dat mensen er nieuwsgierig naar zijn, maar dat iemand er een heel artikel over schrijft en er moeite voor doet om erachter te komen, dat is echt zielig…..

  [Reply]

 19. LotteNienke says:

  Ben je een analfabeet of zo? Ze heeft toch uitgelegd dat ze dat niet gaat zeggen?
  En waarom ben je zo geobsedeerd met hoeveel Mascha verdient? Wat is jouw probleem?

  [Reply]

 20. Michelle says:

  Hahah, diegene heet niet voor niets Wannabe denk ik ;)

  [Reply]

 21. Cynthiiaa says:

  Raar dat mensen daar naar op zoek gaan! Ergens verdien je dat ook wel, je zit niet de hele dag op de bank te rotten. Sowieso vind ik dat bloggen word onderschat. Je maakt je niet alleen op, koopt wat spullen, rot leven.. nee, er komt veel en veel meer bij kijken. En men onderschat het te vaak. Iedereen kan een blog aanmaken, maar niet iedereen kan het laten uitgroeien tot een eigen website. :) Helemaal niet zonder te kopieren en dingen kapen van elkaar. Het is een kunst om tegenwoordig daar uit te steken. Dus ik vind dat je het verdient, wat je verdiend! Wat een mooie zin. :’)

  [Reply]

  Complimentgevertje Reply:

  En Cynthia, jij hebt die kunst onder de knie, net zoals Mascha! Bij jou zie je echt hoe joe blog aan het groeien is tot een echte website gelijk die van Mascha. Nog enkele weken, maanden en wie weet heb jij ook je eigen bedrijfje! Ik geloof in je!

  [Reply]

  Cynthiiaa Reply:

  Wauw, haha, speechless, wat ontzettend lief! Ik voel mij echt zeer vereerd. :) Wauw, haha, mind-blowing. Dank je wel Complimentgevertje. :D

  [Reply]

  Lola Reply:

  Dat ze niet de hele dag op de bank zit te rotten vind ik een beetje een rare opmerking, want er zijn mensen die ook heel hard moeten werken en door omstandigheden nog niks hebben.
  Niet lullig tegen Mascha bedoeld, maar die opmerking komt een beetje kwetsend over voor mensen die zich heel hun leven kapot werken en daardoor met een hernia zitten en niet meer kunnen lopen. Die hebben niet veel geld en hebben dus niet op de bank zitten rotten.

  [Reply]

  Cynthiiaa Reply:

  Dan snap ik alsnog je punt niet, als die mensen heel hard werken, rotten zij toch niet op de bank? Of hebben gewerkt. Het is trouwens wel heel ver gezocht. :’) Ik denk dat je de sarcasme uit mijn berichtje bent misgelopen. Maarja, niet iedereen neemt alles met een korretlje zout. :)

  [Reply]

  Lola Reply:

  Omdat je zegt dat masha het verdient maar waarom zouden die mensen het dan niet verdienen? Iedereen verdient evenveel, maar sommige mensen hebben nou eenmaal meer dan anderen. Maakt verder niet uit, maar heeft niks met hard werken te maken.

  Cynthiiaa Reply:

  Mag ik niet zeggen dat ze het verdiend? Weet je wel hoe moeilijk het is om elke keer weer interessante onderwerpen te vinden, zodat je je bezoekers blijft vasthouden? Ik vind het een kunst, aangezien ik ook weet dat bloggen niet makkelijk is als je het ver wilt schoppen, en nog eens anders wilt zijn dan de rest. Sowieso is het moeilijk om hoger op te komen, maar dat is geweldige uitdaging die je aangaat. En ik heb trouwens niet eens gezegd dat ik niemand niets gun, dus snap ook niet waar je dat vandaan haalt. Daarnaast begrijp ik je punt nog steeds niet, en ga er ook geen moeite meer voor doen om het te begrijpen. :””””’)

 22. Lua says:

  Hmmm heb ik iets gemist? Mascha, ik weet niet precies wat die Wannabe gezegt heeft, maar trek je er niets van aan, je bemt TOP!

  De lezers houden van je!

  [Reply]

 23. Ella says:

  Leuk artikel, ik hoef idd geen bedrag te weten, dat zijn jouw zaken, maar ik vind het wel interessant om te lezen waar je juist je geld mee verdient en waarmee niet :)

  [Reply]

 24. Loes says:

  Thanks voor het nachtelijke leesvoer, heerlijk! :D.
  Ik vind zelf ook dat het mensen niks aangaat wat iemand verdient, je word er niet leuker of minder leuk om. Apart dat er weer een stel idioten zijn die dan weer een heel verhaal opmaken met hoeveel jij verdient. Tijdverspilling en bovendien gewoon geroddel. Onthoud he Mascha, jij bent ons niks verschuldigd! Al vind ik dit persoonlijk wel leuk om te lezen :). Ik vind het ook inspirerend dat je spaart, goed over je aankopen nadenkt, niet voor het design gaat maar voor sparen en zeker zijn. Dat is knap! Vooral je 100-euro-per-maand macbook verhaal is echt tof :).
  X

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Thanks! En oh ja, way way back, haha!

  [Reply]

 25. maddj says:

  Goed artikel! En.. i looove ikea en h en m!

  [Reply]

 26. Melissa says:

  Vooral dat laatste stukje raakte me, “Misschien spaart zij wel, omdat ze weet hoe rot het is om niks te hebben.” Die vooroordelen en roddels zijn zo vervelend, bah. En hoe brutaal en zonder respect is het om op internet “””bekend””” te maken (aka gokken) hoeveel iemand verdient. Wtf? Je kan toch zeker niet in iemands portemonnee of bankrekening kijken? Never mind, goed dat je hier een artikel over gemaakt hebt!

  [Reply]

 27. De Theeist says:

  Dank voor de uitleg, Mascha! Ik heb familie die in de ‘bladenbranche’ zitten en het is geen vetpot. Leuk om te lezen hoe het online gaat met een profi-blogger. Ik ben blij dat je van je passie je werk hebt kunnen maken. Als meer mensen zoveel voldoening uit hun werk zouden kunnen halen, zou de wereld een stukje vrolijker zijn :)

  Veel succes,
  De Theeist (thee-blogger)

  [Reply]

 28. Dina says:

  De berekening van die site heb ik inderdaad gelezen. Het was trouwens ook gewoon geen goede berekening, aangezien er met veel dingen geen rekening werd gehouden. Leuk dat je dit artikel er op hebt geschreven.

  [Reply]

 29. Norma says:

  Ben blij dat je eigenlijk niks zegt ze vragen ook niet aan mij hoeveel WAO heb jij als ze t wel doen antwoord ik 70% van mijn laatste salaris lol.
  Maar heb wel een vraag dacht dat je eigen baas was? Voor wie heb je dan getekend dat je t niet mag zeggen? Dat stukje begrijp ik niet

  [Reply]

  Charlotte Reply:

  waarscheinlijk als ze een deal sluit met een bedrijf over een reclame, tekenen ze allebei een contract van “geheimhouding” d.w.z. dat Mascha niet in een artikel zet; ik verdien hier …. euro aan dus het moet maar even…

  [Reply]

  Charlotte Reply:

  oei wat een lelijke typfout; waarscheinlijk = waarschijnlijk

  [Reply]

 30. josianne says:

  Fijn dat je dit online zet :) Nu zijn er hopelijk een aantal roddels de wereld uit geholpen. Het blijft wel vreemd dat je je moet verantwoorden… Maar goed, hopelijk is dit nu opgelost!

  [Reply]

 31. Charile says:

  Heel goed geschreven!

  [Reply]

 32. sara says:

  Wat erg dat mensen dit schrijven zeg. Ik vind het zo knap dat je dit hebt opgebouwd en terecht dat je geld aan je site verdient! Ik volg je nu al zo lang en heb je site echt zien groeien. ik heb veel respect voor je dat je het allemaal zo goed doet en dat je een slimme meid bent die met haar geld om kan gaan!

  [Reply]

 33. amanda says:

  Duidelijk artikel!

  [Reply]

 34. ikram says:

  Waw! Ik vind het echt een knap artikel geworden <3 Op een of andere manier inspireer je mij :) Zeker als je zegt dat je wel verdient om luxere dingen te kopen, maar daar gewoon geen behoefte aan hebt. Dat mensen je beoordelen omdat je 'maar' ikea meubelen koopt vind ik gewoon kortzichtig! Laat ze maar zeggen, ik vind het echt chique hoe je met zulke comments omgaat <3

  [Reply]

 35. martina says:

  Jij bent echt te gek weet je dat ?! je krijgt van alle kanten druk en toch ben je nog steeds jezelf. je website is eigen, van alle kanten.. en dat is echt zoooo knap, verder vindt ik het heel tof om te horen dat je er goed aan verdiend,.
  je investeerd en het is uniek ! dat kan je niet bereiken met 9 tot 5 in loondienst of achter de kassa. ( niet lullig bedoeld ) maar je werkt er hard voor en je staat voor je ambities. alles is welverdiend en niemand heeft daar iets mee te maken !

  geniet van alles wat je nu al hebt bereikt en blijf dromen van waar je wilt komen !!

  [Reply]

 36. Sandra says:

  mooi stukje Mascha, maar mij gaat het om de prachtige artikelen en filmpjes die je maakt. En dan is het meer dan logisch dat als je zoveel met je werk bezig bent dat je daar betaald voor krijgt maar ook jij moet hard werken voor je geld.

  [Reply]

 37. Eline says:

  Goed om hierover zo eerlijk te zijn en alle droombeelden een beetje uit te wissen. Je werkt keihard aan je site, en voor dat hoor je ook terug voor te krijgen. Kleine nieuwe bloggers “verdienen” vooral reacties, maar dat jij er ook geld mee kunt verdienen is alleen maar fijn aangezien er toch heel veel tijd in gaat zitten!

  [Reply]

 38. LottedeJ says:

  Zo, hè hè, dit hadden ‘we’ nodig! Eindelijk iemand die er eens niet omheen draait maar gewoon op een rustige manier alle vragen beantwoordt. Dat je niet zegt hoeveel je exact verdient vind ik hartstikke logisch en ik begrijp dat dat niet mag. Mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval een beetje gestild. Goed stuk, Mascha!

  [Reply]

 39. Sophie says:

  Ik vind het goed dat je het een keer hebt uitgelegd! Het valt me op dat meiden soms jaloers op je zijn omdat ze denken dat je niets doet maar wel bakken met geld verdient en dat blijkt dus totaal niet waar. Ik denk dat veel jaloerse reacties ontstaan omdat mensen gewoon niet weten wat bloggen inhoudt. Het is zoals je zei nog niet zo’n ‘bekend’ beroep als bijv. werken in een wikel.
  Super dat je op deze manier antwoord geeft op de vragen van je lezers, zonder met je salaris te pochen. :)

  [Reply]

 40. Merel says:

  Dat artikel is gebaseerd op niks. 10.000 euro, hallo? En dan, iemand die een beetje logisch nadenkt weet dat je met een webshop, of met welke andere (kleine) winkel dan ook, vaak (en zeker de eerste jaren) niet veel verdient. Dat zijn flinke ondernemingen & dat kost veel geld. Evenals je feest.

  Het is altijd interessant om te weten wat iemand verdient, hihi. Maar je kan en hoort niet in andermans portemonnee te kijken. Dat is wat ik altijd heb geleerd van mijn ouders. Iemand met h&m kleren kan alsnog een flinke som geld op de bank hebben staan. En iemand die in groot huis woont. Wie zegt dat dat huis niet voor 80% van de bank is?

  Verhelderend artikel!

  [Reply]

 41. S. says:

  Erg leuk dat je het hebt gedeeld!!

  [Reply]

 42. Nadie says:

  Heel netjes verwoord! Vond het een heel interessant artikel, bedankt voor het delen!

  [Reply]

 43. Minka says:

  Meen je niet dit… waar mensen zich druk om maken? Is er nu weer een website waar over jouw salaris wordt gespeculeerd? KANSLOOS. Zojuist de in drupal (ook kansloos) gebouwde website bezocht en ik weet niet wie erachter zit maar die meneer of mevrouw heeft ook een cursus(je) SEO gedaan. Helaas op een dusdanig laag niveau dat ik het alleen maar lachwekkend vind. En deze website ook niet meer bezoek. Ik zou even een spam report van Google invullen Mascha, heb ik ook al voor je gedaan en hoe meer hoe beter. ;) Is namelijk een website die nou niet echt meerwaarde biedt. http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35265 Misschien heeft het geen impact maar proberen kan altijd. :) Zonde dat jij je energie hierin moest steken, snap dat men ook kan zeggen doe dit dan niet maar het is frustrerend als er onwaarheden of halve waarheden worden gepubliceerd. Ach ja, ze zijn erg met je bezig, dat is een compliment! :)

  [Reply]

 44. Vlinder says:

  Ik vind het echt diep triest en vooral heel erg eng hoe anderen zo geobsedeerd kunnen zijn met het leven van een ander. Ik vind helemaal niet dat jij je hoeft te verantwoorden. Mij boeit het ook niet wat een ander verdient. Zolang ik zelf maar genoeg voor mijzelf verdien.

  Je moet maar zo denken zolang mensen zo met jou bezig zijn is het een teken dat je het goed doet! Laat ze maar lekker lullen!

  [Reply]

 45. Emma says:

  Ik heb jou net even gegoogled.. Je hebt zelfs een wikipediapagina! ;) haha stoer..

  Mascha, laat je niet afleiden door van die types die zo jaloers zijn of willen meeliften op jouw succes.

  Je bent gewoon een hele jonge succesvolle dame. Je bent zo’n type waar veel meiden van dromen om (later) te worden. Je hebt talent, werkt hard en natuurlijk het nodige geluk gehad.
  Geld maakt de meeste mensen nou eenmaal jaloers en hebberig..

  Ga vooral zo door zoals je nu bezig bent! En laat je niet afleiden..

  [Reply]

 46. Marjan says:

  Goed stuk.. En wees maar blij dat je zoveel belasting betaalt, dat betekent ook dat je een hoop verdient.. ;)

  [Reply]

 47. Amina says:

  Als ik nou eerlijk mag zijn, vind ik dat het verkeerd wordt begrepen als mensen vragen hoeveel verdient Mascha nou, het is interessant voor bloggers vooral om te weten hoeveel geld er nou inzit in die business, en of ze dan ook serieus ervoor moeten gaan of houden als hobby. Wij weten allemaal wel ongeveer hoeveel een arts verdient of een advocaat, of een verkoopmedewerker, maar over een blogerg weet je dat niet omdat het nergens word gemeld en er weinig mensen zijn die het hebben gemaakt in die wereld, dus de reacties hier vind ik ook beetje overdreven van “nou zeg wat boeit het hoeveel jij verdient” nee het is eerder “hoeveel geld zit in een blog” ik bekijk het ook vanuit de business blik, dus ik begrijp wel als mensen het willen weten.

  En ik ga nu iets zeggen waardoor ik waarschijnlijk aangevallen zal worden :p, maar ik vind geheimzinnigheid over inkomsten in Nederland echt raar, wat verlies je als je vertelt hoeveel je verdient? krijg je daardoor minder inkomsten of wat gaat er dan iets mis? Soms ben je als een persoon benieuwd naar hoeveel geld zit in een bepaalde vak maar er wordt altijd zo geheimzinnig over gedaan, ik begrijp dat gewoon niet, heb een hele andere mentaliteit wat dat betreft.

  [Reply]

  Oefje Reply:

  I agree!!

  [Reply]

  Melanie Reply:

  Me too!

  [Reply]

  Rachel Reply:

  Jaaaa! Keiharde liefde voor wat Amina says!!

  Mascha Reply:

  Hier ben ik het ook wel mee eens, alleen is dit echt niet omdat ik geheimzinnig wil doen. Naast het feit dat het niet mag/kan/wil, is mijn salaris geen indicatie voor wat een gemiddelde blogger verdient. De ene blog verdient 50 euro per maand, de andere (perezhilton!) verdient 80.000 per dag. Het is puur nieuwsgierigheid, dat weet ik wel. Maar denk ook aan mijn privacy en veiligheid :)

  [Reply]

 48. Esther says:

  Haha, heb het artikel nét gelezen en ik vond het hilarisch. Door die berekeningen vraag ik me alleen al af hoe oud degene is.

  Ik snap dat het gewoon interessant is om te weten wat je nou met een site verdiend. Het is nieuw, weinig info over en interessant.

  En ik vind het een sluwe, achterbakse manier van bezoekers trekken/SEO. Zeker omdat de artikels totaal géén inhoud hebben. Als het nou ergens op sloeg, oké.

  [Reply]

 49. donna says:

  Intressant! Heel helder artikel mascha! :)

  [Reply]

 50. Carlijn says:

  Wat goed dat je dit artikel hebt gemaakt Mascha! Ik volg je op twitter en zie vaak voorbij komen dat mensen willen weten wat je verdient. Dus vind het heel goed dat je dit artikel hebt gemaakt, hier moet iedereen die wil weten wat je verdient toch meer dan tevreden mee zijn?

  [Reply]

 51. Zarina says:

  Wat goed dat je zo’n artikel hebt geschreven en ik hoop dat de nieuwsgierige ook er wat meer over begrijpen. Ik vind eigenlijk dat je niet eens zo’n artikel hoort te schrijven. Wat gaat het andere aan over hoeveel geld jij per maand verdient. Je vraagt toch ook niet altijd als je iemand ziet of ergens interesse in hebt hoeveel diegene per maand verdient. Maaaaaar aan de andere kan snap ik dat mensen benieuwd zijn naar wat een blogger verdient. Er zijn genoeg (jonge) meiden die net zo groot en ‘bekend’ als jou willen worden. Misschien dat ze voor hen zelf willen weten hoeveel ze gaan verdienen als ze ook zo groot zijn. Toch vind ik het dat je zoiets niet direct aan iemand kan vragen. Thumbs up voor jou Mascha!

  [Reply]

 52. goed artikel hoor, ik vind niet dat je je hoeft te verantwoorden hoor. Je vraagt toch aan andere mensen ook niet wat ze verdienen. Wees blij dat je van je hobby je beroep hebt kunnen maken, hier dromen nog heel wat mensen van!

  [Reply]

 53. Elise says:

  Snap dat je dit wilt ophelderen. Sowieso ging ik er wel vanuit dat je qua geld wel aardig goed zat, aangezien dit je baan is en je je af en toe nog luxe dingen kan veroorloven (plus de vakanties!). Ik zou zeggen: geniet ervan, je hebt er tenslotte hard voor gewerkt.
  Persoonlijk doet geld mij niet zoveel. Ik ken rijke mensen (zwembad sauna gigantisch huis-rijk) die ik niet uit kan staan omdat ze erover braggen. Leuk hoor, dat geld..

  [Reply]

 54. Sabine says:

  Goed artikel, fijn dat je het even opheldert zo allemaal maar er zijn toch een aantal dingen die ik ‘kwijt moet’.

  - Je zegt “op een goedkope manier bezoekers trekken”, hier ben ik het niet helemaal mee eens. Het is juist een enorm slimme marketing truc om gebruik te maken van een populair onderwerp. Niets doms of goedkoops aan, gewoon erg goed over na gedacht.

  - Zoals Amina hier in de comments al aangeeft: ik snap dat hele mysterieuze over verdiensten in Nederland écht niet. Zoals zij ook al zegt, sommige mensen zijn gewoon geïnteresseerd in hoeveel er in het vak om gaat en het is interessant om de vergelijking met bijv. tijdschriften hierin door te trekken. Ik snap dat er in jouw geval een hóóp meiden uit niewsgierigheid dit willen weten, niet iedereen komt vanuit dat standpunt.

  Maar het is goed dat de ‘geheimzinnigheid’ er door dit artikel een beetje van af is gehaald áls die er al was. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die dachten dat je het minimumloon verdiende als je meerdere malen per jaar op reis kunt gaan op je 25e ;)

  Lekker van genieten in ieder geval. Je werkt er hard voor dus je verdient het ook!

  [Reply]

 55. Roos says:

  Gezien het feit dat de helft van haar salaris naar de belastingdienst gaat en het schijvenstelsel zo is ingericht dat er 52% van je salaris wordt afgedragen vanaf inkomsten boven de ongeveer 55.000 euro per jaar, is het al een stukje makkelijker om een schatting te maken ;-) makkelijk geld verdienen eigenlijk, eens per dag een artikeltje tikken over een lippenstift of geurtje…. Agh ja, ik blijf je volgen dus je doet het goed. Just sayin’ x

  [Reply]

  Mascha Reply:

  hee! Ten eerste niet eens per dag, ten tweede komt er veeeeel meer bij kijken dan stukjes tikken. Just sayin’

  [Reply]

  Roos Reply:

  Twee artikeltjes per dag schrijven, gratis in de mooiste hotels overnachten en een party (laten) organiseren lijkt me nog altijd een stuk minder intensief dan werken als hulpverlener die zich de hele maand kapot zwoegt en ongeveer 1/6e van jouw salaris verdient ;-) Ik geloof best dat je soms aardig door moet bikkelen omdat er natuurlijk meer druk op je ligt hoor, maar word er een beetje moe van het gezeur dat bloggen zo intensief is. Ik weet dat ik nu 100 beautyglosskuddeschapen op m’n nek krijg, maaaaaar goed, just sayin.

  [Reply]

  s Reply:

  @Roos: Helemaal gelijk heb je. Zowel met de belastingschaal en de salarisindicatie als met het feit dat je soms moe wordt dat gezegd wordt dat bloggen zo intensief is/kan zijn.
  Natuurlijk kan/is bloggen hard werken (zijn), maar feit is en blijft dat het voor de mensen die het doen gewoon een droombaan is dat gepaard gaat met veel luxe en salaris ;) Iig wel bij Mascha, Serena en Cynthia ;)

  Mascha Reply:

  Waarom moet deze discussie ineens ontstaan? Volgens mij zeur ik nooit over het feit dat ik een zware baan heb, maar moet er wel áltijd even geroepen worden dat anderen het veel zwaarder hebben en dat ik ‘maar’ met make-up speel en dat soort dingen. Ja, dat klopt, werken in de hulpverlening ís ook zwaarder voor veel minder salaris. I’m sorry? Ofzo? Ik weet niet wat je nu van me verwacht.. :s

  s Reply:

  @Mascha: Die discussie wilde ik eigenlijk helemaal niet naar voren halen. Doelde meer op het feit dat het best gezegd mag worden dat het een droombaan is! Waarom zou dit niet gezegd mogen worden? Bij acteren is het ook duidelijk dat het hard werken kan zijn, maar het blijft in mijn ogen een droombaan dat samen gaat met veel luxe en salaris als je succesvol bent. En dat is net zoals bij het bloggen. Waarom zou dit niet gezegd mogen worden? Door alle reacties van anderen reageer je er blijkbaar erg gevoelig op, maar ik denk dan: Ja ‘t is een mooie baan met veel voordelen. Punt toch?! Mag je gewoon trots op zijn en hoef je echt niet te verdedigen. Pfoeh heel verhaal ;)

  Debbie Reply:

  Ik ben het ook een met Roos en S. Je hebt van je baan een hobby gemaakt en door je werk kom je met veel leuke dingen in contact. Ik vind persoonlijk dat sommige bloggers nogal vaak de neiging hebben om het nog even extra te melden hoe zwaar het wel niet is. Dan denk ik bij mezelf, oké loop maar een dagje met me mee in het ziekenhuis, dan weet je pas wat zwaar werk is (fysiek en mentaal). Of andere lichamelijk zware beroepen, bouwvakkers bijvoorbeeld. Ik kan me daar wel is aan ergeren, niet dat ik jaloers ben hoor. En Mascha jij hoeft je niet te verdedigen, het feit dat het nodig is om zo’n artikel te maken is eigenlijk belachelijk..

  s Reply:

  @Debbie: Maar zo bedoelde ik het dus juist niet ;) Ik bedoel te zeggen dat het niet nodig is om te zeggen dat het ook hard werken kan zijn etc als reactie op de meiden die zeggen dat je niks doet. Na een paar keer is het gewoon klaar. Mascha mag gewoon trots zijn op het feit dat ze een mooie baan heeft gecreeerd voor zichzelf dat goed verdient en daar vind ik dat ze zich niet voor hoeft te verdedigen. Laat ze maar lekker lullen, je speelt ze alleen in de kaart als je jezelf blijft verdedigen ;)
  @Mascha: Snap dat het gevoelig ligt aangezien je er veel opmerkingen over krijgt van meiden. Maar bedenk gewoon dat iedereen die in de spotlights staat dit over zich heen krijgt, je bent gewoon een BN’er haha. Alle bekende mensen die veel verdienen krijgen kritiek. Bedenk gewoon: ‘Is part of the job’ en laat het lekker van je afglijden ;)

  Debbie Reply:

  Ik zeg niet dat massa dat doet, maar dat sommige bloggers erg de neiging hebben om extra te benadrukken hoe zwaar het wel niet is, dmv teksten foto’s etc.

  Natasja Reply:

  Halleluja!!

  Celesta Reply:

  Ik ben een beetje laat met reageren, maar ik vind wat hier boven staat dus echt allemaal bullshit.
  Een hulpverlener heeft het zwaar ja, maar een hulpverlener komt thuis en is dan ook echt vrij.
  Bij een eigen bedrijf en alle verantwoordelijkheden die daar bij komen plus alle dingen die ze ernaast doet, komt wel wat meer kijken.
  Dan heb je eigenlijk bijna nooit vrij, ben je bijna altijd wel bezig met je werk.
  Ja goed, ze maakt trips naar het buitenland, maar vaak is dat ook voor werk en ligt ze ook niet de hele dag op het strand te zonnen.
  En je moet 1 belangrijk ding ook niet vergeten, haar leven word continu door een loep genomen door mensen, mensen hebben altijd maar een oordeel (dat zie je nu) en er worden altijd maar weer valse roddels en leugens naar buiten gebracht.
  Lijkt me ook niet altijd prettig. En dat heb je als hulpverlener of wat dan ook niet.
  Daarnaast vind ik het gewoonweg denigrerend om haar werk te beschrijven als ‘elke dag even een artikeltje schrijven en that’s it’.
  Ik denk dat zij meer uren maakt per week dan al die haters bij elkaar.
  Goh dan verdient ze wat meer geld, dan kan ze wat vaker weg, daar zal ze ook wel heel wat voor in moeten ruilen.

  Sorry dat ik me ermee bemoei, maar ik kan er zo slecht tegen dat mensen altijd maar lopen te bitchen op anderen.
  Mensen moeten eerst eens naar zichzelf kijken.
  Mascha, ik vind het belachelijk dat je je gewoon hier moet verantwoorden over wat je verdient, respect dat je er toch een artikel over maakt.
  Mensen die zo reageren zijn simpelweg gewoon jaloers dat ze het zelf niet zo ver geschopt hebben in hun leven en weten dat ze het waarschijnlijk ook nooit zo ver zullen schoppen.

  [Reply]

  s Reply:

  @Celesta: Misschien even beter begrijpend lezen wat betreft mijn berichten met je “alles is bullshit wat hierboven staat”. Als je dat zou doen zou je zien dat ik juist iets heel anders zeg dan waar jij op reageert…. Enne, overdrijven is ook een vak. En het afbranden van mensen die je niet kent en zeggen dat ze het waarschijnlijk nooit zo ver als mascha zullen schoppen, sorry maar walgelijke reactie.

  [Reply]

  micks Reply:

  @ Celesta

  Ik ben hulpverlener en geloof me.. als ik thuis ben, ben ik nog lang niet echt vrij. Ik ga geen banen onder- of overschatten, want ik ben alleen bekend met de hulpverlening, maar het is echt niet zo simpel zoals jij het nu wegzet.

  [Reply]

  Suzanne Reply:

  Hey allemaal,
  Ten eerste ben ik het er mee eens dat er af en toe een beetje veel nadruk wordt gelegd op dat bloggen ook zwaar werken is. Dat geloof ik zeer zeker hoor, maar waarom moet het altijd benadrukt worden, en waarom moet het dan vergeleken worden met andere beroepen? Misschien mis ik ook wel het hele punt dat jij er op aan wordt gevallen Mascha, want ik lees zelden de comments, maar laat die mensen praten joh. Ze bezoeken nog steeds je site, met serieuze kritieken kun je iets doen maar al die bullshit verhalen zou ik lekker langs je heen laten gaan.
  Het is jammer dat mensen niet gewoon meer blij kunnen zijn voor iemand anders, het is toch hartstikke leuk dat iemand kan leven van zijn hobby?

 56. Karin says:

  Ik vind het goed dat je het uitlegt, het is een helder stuk over inderdaad een hele onbekende branche en daardoor zijn mensen er denk ik ook zo in geintresseerd. Ik werk zelf in de hulpverlening en daarvan kan je de lonen zo opzoeken in de CAO, ik snap nooit zo goed wat er geheimzinnig is aan iemands (uur)loon. Is het schadelijk voor iemands imago als bekend is hoeveel iemand verdiend? Soms heb ik het gevoel dat je op je loon wordt afgerekend, ik snap het niet.

  [Reply]

 57. Syl says:

  Ik lees dagelijks je Blog, maar dat dit artikel nodig is vind ik echt te zot voor woorden. Ik snap niet dat mensen zo geobsedeerd zijn in andermans salaris…

  [Reply]

 58. Roomsoesje says:

  Super artikel! Dit vroeg ik me altijd al af maar vond het onbeleeft om te vragen. xxxx

  [Reply]

 59. Luna says:

  Interessant artikel! Ik begrijp je weerzin en tegelijk “noodzaak” om al die nieuwsgierigheid te beantwoorden. Maar ik vind ook dat lezers moeten inzien dat je dit niet hoéfde te schrijven. DUS, bedankt om ons weer eventjes een kijk te geven in jouw leven :). Ik ben blij voor jou dat je geld kan verdienen met schrijven, testen, …, zodat je met plezier je site kan behouden. Ik volg je al vele jaren, en ben benieuwd naar alle vervolgprocessen :)!

  [Reply]

 60. Kirsten says:

  Het klinkt misschien raar omdat ik je niet persoonlijk ken maar: ik ben trots op de manier waarop je dit stukje hebt geschreven! Je blijft netjes en vriendelijk maar toch ben je duidelijk. :)

  [Reply]

 61. Rosa says:

  Zelfs als ik een miljoen zou winnen zou ik nog shoppen bij Ikea en de H&M.
  Ik koop wat ik leuk vind, daarna kijk ik wel naar het prijskaartje. Wat een onzin dat je daar niet meer zo mogen winkelen zeg..

  En spaar zolang je wat opzij kunt zetten! Voor je het weet is het over en verdien je niks/weinig meer. Maar daar gaan we natuurlijk niet van uit;-)

  [Reply]

 62. Miranda says:

  Hier was ik nou zo benieuwd naar! Ik vroeg me al af hoe dat nou werkte, met een blog geld verdienen haha! Leuk artikel dit! :)

  [Reply]

 63. Tamara says:

  Heej! Ik laat eigenlijk normaal nooit comments achter, maar wilde je complimenten geven over je site en over de manier waarop je een voorbeeld bent voor allerlei meiden hier in Nederland. Zeker in crisistijd zijn er zoveel mensen die allemaal gaan lenen om maar de mooiste spullen te kunnen kopen en daarom vind ik het zo goed dat jij het goede voorbeeld geeft door het niet te doen. Verder: ik lees altijd met veel plezier je site en hoop dat je dit nog lang blijft doen!

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Dankje!

  [Reply]

  Miss Langhaar Reply:

  Ze is niet alleen een voorbeeld in NL hoor! Wat kijk ik uit en hoop ik stiekem op een Beautygloss feest hier in belgie! :-)

  En idd, veel mensen leven boven hun stand, fijn om te zien dat er nog jonge mensen zijn die wél verstandig zijn (want de jeugd krijgt toch altijd maar kritiek).

  [Reply]

 64. Caro says:

  Liefste Masha,
  Deze persoon is gewoon een troll die er op kickt reacties van jouw te krijgen. Goed of slecht, maakt niet uit.
  Reageer er niet op, dan stopt hij wel. Doe gewoon lekker verder, het is niet nodig om je voor alles te verantwoorden. Als mensen jou of je blog niet leuk vinden moeten ze hem maar niet lezen.

  [Reply]

 65. Lisa says:

  erg leuk dat je dit verteld heb !,, ik hoef je precieze salaris ook niet te weten :)
  Ik heb ooit als kind aan een vriend van me vader gevraagd hoeveel verdien jij? en me vader zei dat dit onbeleefd was, daarna heb ik het noooit meer gevraagd :D (behalve aan mn zus vader en moeder )

  hihix
  Heel leuk dat je zo open bent !

  [Reply]

 66. Tess says:

  Ik heb altijd geleerd dat je niet in andermans portemonnee kan kijken.

  [Reply]

 67. Sara says:

  De mensen die erover klagen dat er véél zwaardere banen zijn dan bloggen die minder opleveren, wil ik er graag aan herinneren dat Mascha haar baan en haar succes helemaal zelf, op eigen kracht gecreërd heeft. Oftewel, zij had ook in de hulpverlening kunnen werken (en volgens mij heeft ze daar ook in gewerkt ;) dus als iemand weet waar het over gaat is Mascha het wel). Maar zij had de creativiteit en de guts om iets anders te doen en buiten de gebaande paden te gaan, en is daar gelukkig heel succesvol in. Hadden jullie ook kunnen doen! Mascha deed het en heeft alles wat dit haar oplevert zelf verdiend. Dus: geniet ervan meid je verdient het.

  [Reply]

 68. Sabine says:

  Hee Mascha, super stuk, heel goed geschreven, heel informatief en SUPER dat je niet zegt wat je verdient. ik weet dat t niet mag, maar dan nog, NIEMAND heeft hier iets mee te maken!! Ik ben heel blij voor je dat het zo goed met jou en je site gaat! ik volg je al… 3 jaar? heeel lang ;) en ik vind het leuk om je site zo te zien groeien! Dat mensen zeggen dat het geen zwaar werk is: laat ze maar praten. Het is inderdaad een droombaan, maar JIJ hebt ervoor gezorgd dat je hobby je baan werd, en (zoals mijn ouders altijd zeggen) wat is er nou mooier dan een baan die tegelijkertijd je hobby is?!
  Heel goed trouwens dat je toch jezelf blijft… auto huis meubels kleren… je bent zo nuchter! ik denk dat we best een beetje op elkaar lijken ;) al deze dingen krijg ik namelijk ook altijd van huis uit mee!

  oke mijn punt is gewoon : je doet het super! je hebt het (geef het maar toe) best wel gemaakt! en ik denk dat iedereen je dit gunt (okeeeee, niet iedereen misschien..)!
  Ga zo door! <3

  [Reply]

 69. Jessica says:

  Grr bijna frustrerend dat er zoveel belasting vanaf gaat! Maar kan jij nu niet wel al je producten van de belasting aftrekken?

  Verder, trek je niks aan van iedereen die zoveel over jou roddelt. Jij en je vaste bezoekers weten zelf hoe hard jij voor je site werkt!

  [Reply]

 70. Daarnet kwam ik even op Twitter en zag een tweet van jou naar die “BO”. Ik dacht “niet weer”, naast al die forumtopics over beautyblogs is iedereen die zich niet interesseert in het privéleven van beautybloggers maar puur voor de info over beauty komt, dit wel een beetje beu gezien denk ik.
  Nam toen een kijkje op je blog hier en vind het eigenlijk wel spijtig dat je je zo moet verdedigen, of je inkomen moet gaan uitleggen.

  Mij interesseert het niet wat anderen verdienen, maar HOE ze het verdienen. Kreeg je alles mee van mama en papa en ben je nu “rijk”? Fijn voor je, maar bij de minste tegenslag zit je diep in de problemen want je hebt nooit geleerd met geld om te gaan als je alles in de schoot geworpen krijgt. Wie geld verdient met bloggen heeft helemaal zelf iets opgebouwd vanuit het niets en daar verdien je (vind ik) alle respect voor.

  Wat vreemd trouwens dat ze denken dat je shop zoveel oplevert. Tenzij je echt heel groot bent levert dat idd het zout op je aardappelen nog niet op. In NL is het misschien iets beter omdat online shoppen iets meer ingeburgerd is maar in Belgie verdien ik er na 3 jaar runnen van een webshop minder mee dan een kassierster of kapster maar het geeft zoveel meer voldoening om gewoon je eigen zaakje te runnen en groter te zien worden :-)

  Op mijn blog staan trouwens ook advertenties sinds een paar maanden, in de hoop de domeinkosten eruit te halen maar zelfs dat zit er niet in ^^

  Ach, het lukt me gewoon niet om elke dag te bloggen (daar kruipt echt veel tijd in) en die blog dan nog te promoten enzo. Dus heel veel respect voor wie daar wel in slaagt!

  [Reply]

 71. Halima says:

  Wat je ook voor salaris krijgt, ik vind dat je dat verdient aangezien een groot deel van jouw leven om de blog draait. Ik vind het mooi om te zien dat iemand die passie heeft voor zijn vak, er zoiets uit kan halen!

  [Reply]

 72. Suzanne says:

  Goed uitgelegd, het is een stuk helderder voor me :D Maar wat ik niet snap, waarom moet je dan de helft aan de belastingdienst geven? Want dat moeten mijn ouders niet naar mijn idee?

  [Reply]

  Suzanne Reply:

  Ik was er trouwens niet eens benieuwd naar ofzo hoor, ik had er niet om gevraagd, maar ik vind het wel leuk om te weten hoe dat werkt :D

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Vraag het even aan je ouders, die kunnen het wellicht uitleggen :)

  [Reply]

  Esmee Reply:

  @ Suzanne. In Nederland werkt het belastingstelsel zo dat het percentage belasting afhangt van de hoogte van je inkomen. Over de eerste … € betaal je (ongeveer, weet niet de precieze percentages uit mn hoofd) 30%, over de … daarboven weer meer, en zo is het verdeeld in 4 ‘schijven’. Over het bovenste stukje van je salaris betaal je uiteindelijk 52% procent. Maar dus alleen als je over die grens heen zit, en je betaalt dus nooit over je gehele inkomen 52% belasting. Ik hoop dat dit een beetje te begrijpen is!
  En voor Mascha, ik vind het ontzettend knap dat jij dit allemaal opgebouwd hebt en daarnaast ook nog een HBO opleiding hebt afgerond! Petje af!

  [Reply]

 73. Malou says:

  Leuk artikel :)
  Wat raar dat mensen beweren te weten wat je verdient..

  [Reply]

 74. bentte says:

  ik snap best dat het handig voor sommigeomdit te weten maar eerlijk gezegt vind ik het toch wel prive en vind ik dat je het niet als verplichtingmoet voelen over hoeveel je verdient
  xxx

  [Reply]

 75. Danique says:

  Leuk om te lezen hoe je eigenlijk je geld verdient met bloggen, daar was ik wel benieuwd naar, hoeveel interesseert me ook niet. Ik vind het ook niet leuk als iemand naar mijn salaris vraagt. En inderdaad, al verdien je nog genoeg om designer spullen te kopen waarom zou je? 75% van onze meubels komen van de kringloop en daar ben ik trots op. Heel veel succes met je website, winkel en feestjes, ik lees er regelmatig over en vind het hartstikke leuk dat je zo succesvol bent!

  [Reply]

 76. N says:

  Dus je verdient genoeg om alles te doen wat je nu doet EN je zou ook nog eens duurdere dingen kunnen kopen dan Ikea en H&M. Kan daar wel jaloers op zijn.

  [Reply]

 77. madelon says:

  heee, maar waarom heb jij getekend dat jij nie tmag zeggen hoeveel jij verdient?? sorry gewon vraagje (nieuwsgierig hihi)
  en wat is dat presies moet iedereen dat doen die een blog heeft?
  Xxxxx

  [Reply]

 78. Adriana says:

  Ik heb de post gelezen die er over ging en mijn nekharen gingen echt RECHT overeind staan. Diegene die dat stuk getypt heeft, is in zijn hele berekening één belangrijk gegeven vergeten: ZIJN GEZOND VERSTAND!
  Hij neemt, zoals al genoemd, geen enkele belastingen of kosten mee. En meer in het algemeen, de ”rekenkundige” zet het in dit geval het bloggers-salaris allemaal erg rooskleurig neer. Maar de ”gewone” voorwaarden waar een ”gewone” werknemer van geniet hebben bloggers niet. Ze moeten zelf hun pensioen regelen, ze staan met lege handen wanneer ze voor een langere tijd ziek zijn, er is geen collega die moeilijke problemen even kan overnemen en tot slot: er wordt NIETS gezegd over langer termijn? Al die ”jonge meiden” die nu volgens de post veel geld maken weten niet hoe de populariteit van hun blog verloopt en waar ze in de toekomst voor komen te staan. In die zin leven ze in onzekerheid, want net zoals een kunstenaar, zijn ze zo populair als hun laatste werk. (In dit geval post ;-)). Je moet jezelf maar eens afvragen: zou ik dat aankunnen?

  Liefs.

  [Reply]

 79. katja says:

  Dat van die belasting is echt f* balen… wil dus zelf ook met internet en affiliate marketing beginnen maar als je voor jezelf werkt betaal je gewoon serieus 40%/50% aan belasting…

  [Reply]

  Dewy Reply:

  Dat is niet alleen als je voor jezelf werkt, het ligt aan het bedrag wat je per maand verdiend in welke belasting schaal je zit en dus hoeveel procent je moet afstaan aan de belastingdienst

  [Reply]

 80. katja says:

  Ow ja Mascha, ik vroeg me dus af hoe je dat doet met belasting… stel je begint voor jezelf moet je dan nu al meteen naar de kamer van koophandel gaan en een bedrijf registreren of wacht je tot het eind van het jaar daarmee totdat je al inkomen hebt en doe je op het eind van het jaar belastingaangifte en alles? En hoe doe je dat ieder maand? Stel je verdient als voorbeeld 10,000 euro deze maand leg je dan meteen 5000 euro opzij omdat je weet dat dit geld naar de belasting gaat? (dit dus om niet in schulden te komen en niet teveel uit te geven?) Hoop dat je hier meer over kunt uitleggen. Bedankt alvast!

  [Reply]

  Mascha Reply:

  hi, hier kan je het beste met een belastingadviseur over praten, ik kan dat niet zo in 1 comment uitleggen.. heb ik ook een boekhouder voor, lol.

  [Reply]

  Marielle Reply:

  Weet niet of je hier nog wat aan hebt aangezien je comment al een tijdje geleden is geplaatst maar wie weet ;) Het is inderdaad de bedoeling als je een bedrijfje wilt starten dat je deze registreerd bij de kamer van koophandel. Wat betreft die belastingen, in het begin als je nog niet veel verdient zul je misschien nog wel iets terugkrijgen maar wanneer je daadwerkelijk gaat verdienen zul je inderdaad geld moeten betalen aan de belastingdienst. Je doet over ieder kalenderjaar aangifte (inkomstenbelasting als je gewoon een eenmanszaak hebt) en daar komt dan een bedrag uit wat je terugkrijgt of moet betalen (dit is dus iets ander dan de BTW die je moet aangeven ieder kwartaal). Verder is het gebruikelijk dat mensen die grote bedragen moeten betalen gedurende het jaar al een voorlopige aanslag betalen zodat niet in 1 x een heel groot bedrag betaald moet worden. Een boekhouder/accountant/belastingadviseur kan je hier alles over vertellen en uitleggen als je tot in detail wil weten hoe het in jouw situatie zou zijn.

  [Reply]

 81. esther says:

  Hoi Macha.
  Ik ben op zich niet nieuwschierig naar je salaris maar je zegt wel een aantal keer dan je het niet MAG zeggen, en dat je daar voor GETEKEND heb.
  Nu vraag ik mij dus wel af, met wie heb jij getekend? sta jij onder contrakt of zo, wie intreseerd zich of jij je salaris verteld of niet?

  Nou groetjes esther.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Ik heb een contract met mijn mediabureau, zij regelen mijn advertenties.

  [Reply]

 82. Malou says:

  Hey Mascha,
  Gebruik jij Google AdSense (of iets soortgelijks?) of regel je de advertenties zelf?

  [Reply]

  Sheela Reply:

  Ik denk wel dat ze dat gebruikt, er staat op verschillende plekken “ads door google”

  [Reply]

 83. Cornelia says:

  Ik reageer tegenwoordig nauwelijks meer op beautyblogs door alle drama en ik bezoek de meeste ook niet meer om die zelfde reden, maar nu wil ik toch wel even reageren. Ik kan het namelijk erg waarderen dat je het lef hebt om zoveel openheid te geven aan je bezoeksters en ik hoop van harte dat het zo goed blijft gaan met jou, je site en je shop.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Dankjewel :)

  [Reply]

 84. Catia says:

  Dit vind ik belachelijk!!! Als je dan toch wilt vertellen over je salaris, dan zeg je ook daadwerkelijk hoeveel je verdient! Anders laat je het gewoon zo!!! Uiteindelijk lach je wel met 10 000 Eur maar zeg je nt wat wel juist is… wat heeft dit artikel dan voor zin?!

  [Reply]

  Sara Reply:

  Get the message, het gaat niemand iets aan.

  [Reply]

  Jasna Reply:

  ten 1ste: ze heeft een contract getekend en mag het niet zeggen en ten 2de: als je het weet,wat berijk je er dan mee?

  [Reply]

  Catia Reply:

  Gaat idd niemand aan!! Dat snap ik wel, al vind ik dat men hier veel opener over zou moeten zijn, het is en blijft een soort cliche om over wat je verdient te praten!! Het zou veel jonge mensen helpen in hun zoektocht naar een job enz.

  Nietaldestemin, ik snap gewoon nt het nut van zulk artikel, meer niet! ik snap dat ze het niet ‘mag’ zeggen of niet ‘wilt’ zeggen, maar dan qijdt ze er een heel artikel aan om alles uit te klaren, maar er is net niets uitgeklaard, toch?!

  How ever, vind ik Masscha een TOP meid, waar ik enorm naar opkijk!! Laatste droomde ik nog van haar verhaal over de LV tas, want een meid is het toch!!!
  Heel veel respect heb ik voor haar, maar ik ben nu eenmaal iemand die eens graag haar mening geeft ;) Al doe ik dat amper, hier of op haar ‘gewone’ blog…

  Dus Masscha, ongeacht wat je verdient, ik gun het je ten harte!!! Je bent een voorbeeld voor vele onder ons, keep up the good work!! Ik voorspel nog een amazing toekomst voor je!!!

  xx

  [Reply]

  Susie Reply:

  Alsjeblieft doe Niet zo gemeen, ja ik snap dat het irritant is maar je kan het ook wat minder hard zeggen

  Groetjes susie

 85. Maritte says:

  Wauw wat een goed stuk! Ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd waarom je hier een stuk over schreef omdat ik in het begin niet wist wat de aanleiding hiervan was. Ik bezoek namelijk je site omdat ik ‘m ontzettend leuk vind en mij boeit je salaris helemaal niet. Jammer genoeg is er dus iemand geweest die speculaties heeft gedaan over je salaris en dit is allerminst chic te noemen.
  Ik vind het in ieder geval heel cool van je dat je hierover geschreven hebt en laat die ene persoon maar in zijn eigen sop gaar koken! ;)

  [Reply]

 86. Lora says:

  Jezus christus, niet te geloven hoe nieuwsgierig sommige mensen zijn. En dat van jouw ikea meubelen en h&m jurkjes, ongelooflijk! Moet iemand meteen smijten met geld als diegene een redelijk inkomen heeft?

  [Reply]

 87. Angel says:

  Wat maakt het nou uit wat iemand koopt? Mensen zijn echt te nieuwsgierig, haha. Sorry, vind het best lachwekkend om te zien wat mensen bezig houdt.

  [Reply]

  mo Reply:

  mee eens!!!

  [Reply]

 88. Noor says:

  Super stuk, toch stiekum wel benieuwd indd wat het opbrengt. Maar het zal meer inbreng zijn dan opbrengst, maar gelukkig is het iets wat je leuk vindt.

  keer vaak verlies leidt –> moet lijdt zijn.

  [Reply]

 89. Kaylee says:

  Wat is die blogpost over ikea meubelen?

  [Reply]

 90. Liselotte says:

  Hoi mascha! Eigenlijk vind ik het maar normaal dat je je salaris niet aan heel de wereld gaat verkondigen.. Da’s privé ;)
  er zullen nu wss ook negatieve reacties komen omdat mensen jaloers zijn, maar trek u da gewoon ni aan !
  U trouwe bezoekers zullen toch altijd u kant kiezen n.n hihi
  Kusjes uit belgie van stepha en lise

  [Reply]

 91. mo says:

  ben blij dat je het bedrag niet genoemd hebt! is ook nergens voor nodig.

  [Reply]

 92. Rose says:

  Hoi Mascha,

  Even een comment die helemaal niets met dit artikel te maken heeft (sorry daarvoor). Komt er nog een stukje online over je reis naar Jamaica? Als ik me niet vergis, heb je (in een artikel op je blog) eens gezegd dat er op je persoonlijke blog een stukje zou komen over wat je allemaal had meegemaakt. Ik weet dat het al lang geleden is maar ik ben er stiekem nog altijd heel nieuwsgierig naar ^^

  Veel succes verder!

  [Reply]

  Elise Reply:

  Geldt ook voor mij! Ben er ook nieuwsgierig naar (: Hoop dat je ‘t ooit nog wel van plan bent ^_^

  [Reply]

  Roos Reply:

  Ja ik ook! Ik hou van reizen en ik vind het altijd leuk om verslagen van mensen die goed kunnen schrijven te lezen:) Hoop echt dat je verslag nog komt! xx

  [Reply]

 93. Elwing says:

  Duidelijk en interessant artikel! Wat ik me wel afvraag: van wie “mag” je niet vertellen hoeveel je verdient? Voor zover ik weet ben jij eigen baas, toch? Ik bedoel, ik kan me voorstellen dat bedrijven niet willen dat je vertelt hoeveel je specifiek aan een overeenkomst met hun verdient, maar als je alleen een totaal noemt kan je dat er toch niet uit afleiden? Ik kan me overigens prima voorstellen dat je dat ook liever niet wil vertellen, in feite gaat het niemand wat aan. Ik vind het wel heel leuk dat je toch hebt geprobeerd om het voor ons iets inzichtelijker te maken.

  [Reply]

  Samantha Reply:

  Volgens mij mag je je bij een overeenkomst met een media bureau helemaal niet uiten over je salaris. Dat mag je doen maar dan kunnen ze je contract verbreken.

  [Reply]

 94. Tessa says:

  Dit vind ik een artikel wat je niet had hoeven schrijven, maar daarom vind ik het extra super van je dat je het toch doet. Je hoeft je niet te verdedigen, jouw inkomen is iets persoonlijks en is van jou alleen. Waar ik echt met mijn hoofd niet bij kan is dat mensen je beoordelen op basis van welke meubels je koopt.. Juist.. Dat is echt te dom voor woorden. Dus als je geld hebt, moet je meteen ook dure dingen kopen, wat is dat dan voor een absurde gedachtengang? :’) Top dit artikel!

  [Reply]

 95. Samantha says:

  Goh wist niet dat mensen zich hier zo mee bezig hielden. Heb het artikel net even opgezocht op google maar jeetje wat een berekeningen! Gaat echt nergens over. Heb er nooit echt over nagedacht wat je nou precies verdient al weet ik dat je het prima hebt ;) Dat erbuiten gelaten, waar bemoeid iemand zich mee? Ze gaan toch ook niet de inkomsten van de koningin calculeren?

  [Reply]

 96. julie says:

  Ik snap niet waarom mensen nog gaan zeiken over dat de het makkelijker heeft dan andere, maar 2 artikeltjes per dag hoeft te posten etc. etc. beseffen jullie wel eigenlijk wat er allemaal achter de schermen van beautygloss speelt? hoeveel moeite het eigenlijk wel niet kost? masha, je doet het super en trek je niks van die mensen aan.

  [Reply]

 97. Anne says:

  Ja ik snap dat je geen bedrag noemt, dat moet je gewoon voor je houden.
  Nog over je vorige feest, dat het over de 12.000 euro heeft gekost.. dat hoefde je niet zelf te betalen, er waren toch sponsoren etc.

  [Reply]

 98. Nicky says:

  Goed dat je even duidelijk maakt waar je aan verdient. Ik vind het altijd heel onbeschoft van mensen dat ze gaan vragen hoeveel iemand verdiend. Dit is normaal als je een bijbaantje hebt, maar niet een volledige baan waar je dag en nacht mee bezig bent. Iemand die zo veel werk steekt in zo’n leuke, mooie en inspirerende site, mag ook wel wat vaker op vakantie om echt van zijn rust te genieten. Ik gun het je van harte !
  Liefs

  [Reply]

 99. Eliz says:

  Het zou me niets uitmaken als je 10000 verdiende, je werkt er keihard voor…

  [Reply]

  Sterre Reply:

  Helemaal mee eens. Ik snap sowieso niet waarom mensen het zo verschrikkelijk vinden dat jij een goed salaris hebt. Ik zou het alleen maar heel leuk voor je vinden als jij €10000 zou verdienen met iets dat je zo graag doet.

  [Reply]

 100. Nina says:

  Masha ik respecteer dit zo erg hoe open je bent. Ook omdat je het vroeger niet breed had en dit allemaal zo helder uitlegt.

  [Reply]

 101. M@r!€k€ says:

  WOW! Jij verdient echt veel! Mijn ouders verdienen iets van… €2400 pm. . Ik vroeg me af hoe jij al je make-up en zo kon kopen, maar nou snap ik het, hihi! Krijg jij trouwens sommige producten gratis van merken?

  xxxxxxxxxxxxxx

  [Reply]

 102. Benthe says:

  Heel interessant om te lezen! Ik vroeg me inderdaad ook af hoe het nu precies zat in het bloggerswereldje en nu hebben we een beetje een inschatting. Wat ik me wel nog afvroeg, omdat je eigen baas bent etc., hoe zit dat met je pensioen?

  [Reply]

 103. Rachel says:

  Wat goed dat je dit hebt geschreven om dingen op te helderen. Ik geef toe dat ik er ook nieuwsgierig naar ben, omdat ik gewoon een nieuwsgierig typ ben. Maar ik zal er nooit om vragen, dat is privé. Tof van je dat je het dan zo oplost voor de andere nieuwsgierige mensen. Keep up the good work je werkt er hard voor!

  [Reply]

 104. Pukje says:

  Wat een mooi verhaal :)
  Bedankt voor de uitleg. Ik vind het heel netjes hoe jij reclame in je site verwerkt, respect!

  [Reply]

 105. Celine says:

  Je hebt er hard voor gewerkt en daar wordt je dus voor beloond!
  Je inspireert me echt Mascha, het lijk me super om zo iets te doen als wat jij doet. Mensen blij maken met leuke stukjes en filmpjes. Echt ik meen het, je hebt het verdient dus geniet er van;)
  Xoxo

  [Reply]

 106. evelien says:

  Ik doe de zelfde opleiding als jij gedaan hebt, en inderdaad, voor het geld hoef ik het niet te gaan doen! Ik doe het omdat het mijn passie is.
  Mis jij het nooit om zo actief met mensen bezig te zijn?
  Maar heel goed dat je spaart en zuinig bent. Je weet nooit wanneer het afgelopen is!
  (myspace &hyves waren ooit ook een booming buisness)

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Ik ben nu ook actief met mensen bezig :)

  [Reply]

 107. Jani GG says:

  Hey Mascha! Superleuk dat je zo’n artikel schrijft, want ik ben er altijd heel benieuwd naar. Ik wens alle geluk en liefde naar jou toe en heb gezonde jaloezie voor wat je doet (en wat je toegestuurd krijgt, hihi)! :) maar sinds ik met bloggen gestart ben (wat ik ongelooflijk graag doe) merk ik zelf op dat het echt niet altijd even makkelijk gaat. Wanneer kan je een goede review schrijven over iets? Soms duurt het weken voor je iets volledig getest hebt (huidverzorging bijvoorbeeld). En wanneer krijg je meer bezoekers dan gemiddeld 6 à 7 per dag? Het is niet makkelijk om iets op te bouwen uit het niets! Ik bewonder jouw site en ook gewoon jouw persoontje. Er moet niet altijd kort en boos gereageerd worden (vaak is het pure jaloezie), want goed werk mag ook eens beloond worden :). Lots of love! xoxo

  [Reply]

 108. Britt says:

  Wat maakt het eigenlijk uit wat je verdient? als je er de dingen mee kan doen die je wilt doen en je lol hebt in je werk is het toch allemaal prima?

  [Reply]

 109. Charlotte says:

  Het maakt mij helemaal niks uit, je verdient het! Sinds ik één dag het filmpje over je nagels lakken op girlscene heb gezien was ik verkocht. Ja ik heb heel veel geld uitgegeven aan makeup haar kleding, but I LOVE it! Ik kijk elke dag youtube filmpjes hou van vlogs en heb er tot de dag van vandaag ontzettend veel plezier van! en ik wil die zeggen dat jij dé reden bent. maar het is wel bij jou filmpjes begonnen! bedankt voor je harde werk!

  [Reply]

 110. Lauwchen says:

  Wist niet dat er zoveel rond te doen was.. Voor mij is het simpel; ik vind je blog leuk, bezoek sinds 4 jaar ofzo ook dagelijks en hoop dat je blog blijft bestaan (als dat door ads en andere zaken is, than so be it) =)

  Echt super dat je blijft volhouden en streven voor je site!

  [Reply]

 111. Charlotte says:

  Goed geschreven! En inderdaad, je hoeft niet per se duur te leven als je veel geld verdient. Ik zie meer mensen die duur proberen te leven terwijl ze eigenljik niks verdienen… Goed dat je een breakdown van je salaris hebt gegeven, zo snappen de zeurende mensen dat het ook echt nodig is. Enneh… Meestal zijn ze gewoon hartstikke jaloers!

  [Reply]

 112. marijn says:

  Geld zeg niks, je kan ook voor kleding en auto of wat ook maar lenen.
  Pure afgunst en jaloezie.

  [Reply]

 113. Nathalie says:

  Steengoed en dapper artikel. Ben zelf ook eigen baas met o.a. een blog
  en een webshop. Lang niet iedereen snapt hoe ik dat financieel doe. Inderdaad zo’n opmerking over Ikea….pfff… Ik ben dol op reizen en probeer een paar keer per jaar weg te gaan. Telkens weer de opmerking ‘Ga je alweer weg? Lekker veel verdiend?’ Nou nee…dat valt vies tegen. Ik ben gewoon heel zuinig en ben dagen bezig om de beste goedkoopste reizen te scoren. ;-)

  [Reply]

 114. Tessa says:

  Ik vind je artikelen echt super leuk om te lezen, dus sorry dat ik het zeg, maar zou je alsjeblieft wat meer op je grammatica willen letten? (:
  het leest gewoon nogal vervelend als er constant dingen staan als ‘heb verdient’ of ‘leidt verlies’
  thanks! en ga vooral zo door

  [Reply]

 115. Stephanie says:

  Hee, ik rij ook in zo’n oude rammelbak haha.
  Goed artikel! Snap sowieso niet dat iemand wil weten wat je verdient en zomaar iets in de rondte gooit. Je laat iig niets over je heen lopen! Zo hoort het.

  [Reply]

 116. Marleen says:

  Goed artikel, duidelijk ook dat je aan veel verschillende dingen verdient maar ook door verschillende dingen kosten maakt.
  Alleen een puntje, als je de helft van je geld aan de belasting moet geven zit je in de hoogste belastingschaal. Dat betekent dat je wel een behoorlijk inkomen hebt, mijn inziens. Dat vind ik prima hoor, ik gun het je van harte! Maar dat betekent wel dat je meer de verdient dan de gemiddelde Nederlander, wat best gezegd mag worden.

  Maar keep up the good work!

  [Reply]

 117. sylvia says:

  ongelovelijk hoe een goed hart jij heb masha ik zou nooit op internet dit artikel zetten veelste prive oke mensen mogen weten wat ik verdien maar op internet zetten dat zou ik nooit doen respect!

  [Reply]

 118. Kim says:

  Wat een gelul man..
  als jullie ook een hoger inkomen willen hebben dan
  de gemiddelde nederlander

  ONDERNEEM ZELF WAT! Mascha is een goed voorbeeld daar van inderdaad

  Maar dat geslijm hoeft nou ook weet niet van mij ;)

  En je kiest er nou eenmaal zelf voor om een hulpverlener, verpleegkundige of bouwvakker te worden.

  Het ligt in je eigen handen!!

  Zeuren en klagen is echt een vak van de nederlanders.

  Denk is een keer aan de mensen in de landen Liberia, Congo enz
  Die mensen verdienen 1 euro per dag. 30 euro per maand

  Kijk is verder dan een artikel.

  Greeeeetz

  [Reply]

 119. Marleen says:

  Super handig artikel, ik ga op school een presentatie houden over Social Media, en ga ook een stukje over Blogs houden, daar ga ik over jou blog vertellen hihi! :)

  [Reply]

 120. Tanja says:

  Bedankt voor dit heldere artikel! Ik wist niks van advertorials e.d. maar ga er nu zelf ook eens informatie over inwinnen voor mijn eigen blog. Thnx!

  [Reply]

 121. Sila says:

  Over dat laatste stukje ben ik het met je eens(met de rest ook hoor :p ) mijn ouders verdienden ook genoeg om goed van te leven maar ik gebruik altijd nog goedkope drogisterij make-up

  [Reply]

 122. Dasha says:

  Heel interessant om te weten. Ik was ook nieuwsgierig hoeveel zo iemand verdient. Heel verhelderend. En als je boven “modaal” zegt, dan weten we ongeveer genoeg.

  Door economisch te leven kun je een leuk bedragje opzij zetten zodat je later met je vriendje een leuk huisje kan kopen. Ik heb zelf ook een leuk salaris, maar ga dat ook niet meteen aan alles uitgeven, maar fijn sparen zodat ik later een buffer heb. Rij zelf al 5 jaar in een oude mazda uit 1996.

  Als mensen mij vragen hoeveel ik verdien, zeg ik gewoon dat ik mee kan rondkomen. Heerst inderdaad nog een taboe op zoiets, maar ik vind het zelf gewoon niet prettig dat mensen weten hoeveel ik verdien.. Iedereen vergelijkt zichzelf tegenwoordig met elkaar en schept op over salaris. Of als er mensen minder verdienen, dan vind ik het niet prettig om te zeggen dat ik meer verdien. En simpelweg heb je zelfs mensen die het je niet gunnen. Ik heb liever dat ze denken dat ik minder verdien ( iedereen blij en mij boeit het geen drol :p om zo te zeggen).

  En ik koop Ikea omdat ik het simpelweg gewoon erg mooi vind. Mooie kleurjtes en die hokjes-kastjes vind ik helemaal geweldig!

  [Reply]

 123. Lekker belangrijk hoeveel iemand verdient. Ik heb er geen last van, en ook geen gemak van. Moet ‘t doen met m’n eigen geld. Waar mensen zich wel niet druk over maken.
  Snap dat je dit artikel geschreven hebt hoor, om de roddels de wereld uit te helpen. Maar het zou men gewoon geen reet moeten interesseren. Ik weet ook wel dat Beatrix meer heb als mij, so what? So be it.

  Maar goed.. succes met alles. Want wat mensen vergeten als je dit werk doet wat jij doet, je kan ook in ene alles verliezen en dan? ;)

  [Reply]

 124. janis says:

  heeii mascha

  ik vind het ook niet belangerlijk wat je verdient en ik snap het heel goed dat je het niet zegt ik vind zelf dat mensen dat niet hoefen te weten want het is privé,

  ik vind dat je een hele leuke site heb en dat je daar heel erg trots op mag wezen maar dat ben je vast wel

  dikke kuss ♥

  [Reply]

 125. Daniëlle says:

  je hoeft dat toch ook niet mer iedereen te delen xd?

  [Reply]

 126. Susie says:

  Ja hellemaal als je spaart kan je leuke extra’s kopen dat is toch ook leuk dan verveel je je nooit plus de ikea meubellen zijn heel leuk

  Met vriendelijke groet sus

  [Reply]

 127. Martsjee says:

  Leuk geschreven! Helemaal mee eens. Ga zo door meid<3

  [Reply]

 128. Jacky says:

  Hallo Mascha, ik volg je sinds een maand ongeveer, ben ruim 2 keer jouw leeftijd maar wil even kwijt dat ik bewondering heb voor je. Je hebt van je hobby je “werk” gemaakt al dan niet met hulp. Je bent een inspiratiebron voor jong en oud(er), dat mag wel een gezegd worden :-) Zelfs ik doe wat met jouw make-up tips en heb wel eens gedacht: “zal ik vragen wat haar tips zijn voor “oudere” dames ;-) maar volgens mij kan dat alleen als je zelf ouder bent haha. Ja, ik ben jong van hart en wellicht is dat waarom ik je graag lees en u ook je persoonlijke blog na de vele filmpjes die ik voorbij zag komen op youtube. Weet je, ik ga één ding zeggen: Alles wat jij hier aan verdient, “verdien” je ook werkelijk. Want alles wat je doet doe je met je hart en ziel. Dat voel ik en dat zie ik. Dankjewel voor alles wat je deelt, of dat nu beauty is of persoonlijk, sinds ik jou volg zie ik er “goedverzorgd” uit. Dikke tien en respect voor jou.

  Knuffel Jacky

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Lief, dankjewel!

  [Reply]

 129. juliette says:

  hoi mascha , ik volg jou nu al een tijdje en je inspireerd me enorm , ik zou ook graag beginnen met bloggen maar weet niet goed hoe ik dat moet doen dus zou jij mij kunnen helpen ? ik vond dit artikel heel goed gedaan ik zou zelf ook nooit mijn echt salaris weergeven dus goed gedaan mascha ! xxx juliette

  [Reply]

 130. Lotte says:

  Wat een leuk en eerlijk stuk. Het zou je maar gegund zij om hiervan te kunnen leven!
  Zelf werk ik in de kinderopvang en dat is erg zwaar…. Zou veel liever zoiets als een vlog doen(al zeg ik nu niet dat vlogen niet zwaar is)

  [Reply]

 131. Yasemin says:

  Logisch dat ze aan zoveel kleren en make-up komt!

  [Reply]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply