08 JanMarkt

Vanmiddag is op Beautygloss mijn eerste diary online gekomen. Ik stelde daar voor om vaker op mijn persoonlijke blog een diary bij te houden en hier eenmaal in de week heen te linken. Ik kreeg er super veel leuke reacties op! Volgens mij was het grootste deel het er mee eens als ik het op die manier zou doen: hier diary’s posten en eens per week een soort ‘highlight’ artikel maken. Dat houdt in.. dat ik nu eigenlijk al kan beginnen met mijn diary hier. Ik heb geen zin om steeds een lange intro te schrijven, dus verwacht veel random foto’s met tekst er bij enzo. Komtie, mijn eerste diary hier!


Goedemorgen Manis! Haar staart is zo ontzettend zacht en fluffy. Vandaag zou ik eigenlijk naar vriendin Awisa gaan (zij woont in Amsterdam) omdat ze een verassing had, nog iets voor mijn verjaardag. Gisteravond belde ze me met ‘oeps.. het kan helemaal niet morgen! Dan is ‘het’ dicht!’. We spraken af dat Awisa later gewoon naar mij zou komen en onze date zouden we opschuiven naar het weekend.

Mijn look voor vandaag. Ik ben een beetje aan het spelen met haar ‘naar achteren’ dragen. Vinden jullie het wat? Misschien leuk voor een tutorial in de toekomst.

In de ochtend ben ik met mijn vriend naar het postkantoor gegaan om pakjes op te halen. Er naast zit een winkel met onder andere Engelse en Amerikaanse producten. Hier twee sauzen die we hebben gehaald. HP sauce is ECHT een aanrader!!! Dit komt uit Engeland en is werkelijk heerlijk.

Vervolgens gingen we naar mijn kantoor waar we de pakjes hebben opengemaakt en gesorteerd. Ik kan niet echt laten zien wat er allemaal in zit in verband met producten die nog uit moeten komen en dergelijke. Wat ik wel kan zeggen: pakjes uitpakken is altijd feest!

Ook zaten er weer wat lieve kaartjes bij van bezoeksters :) Dankjewel daarvoor!

Pakjes, overal pakjes.. het zorgt altijd voor veel rommel!

Er na besloten we naar de Haagse Markt te gaan om fruit te halen voor de juicer. Ik kocht ook wat kleding. Is dit leuk voor een shoplog? Ik heb maar 3 dingen gekocht eigenlijk.

We kwamen thuis met een hele hoop groente en fruit, waaronder een héleboel stuks sterfruit (mijn favoriet!!) voor slechts €1,50 en een krat mango’s voor €1. Tip: altijd aan het einde van de dag naar de markt gaan, dan moeten ze van hun groente en fruit af.

Avondeten: zoete aardappelen (die dag gekocht op de markt) met kip en bietjes met appel. Het was een random creatie. Awisa was inmiddels ook bij ons thuis en we aten met z’n 3.

Ik weet niet zo goed wat ik van dit eten moet denken. Ontdekking: zoete aardappelen hebben een oranje binnenkant, ‘yams’ hebben een gele. Oftewel, mijn hele zoete-aardappel historie was een leugen, bij de jumbo zijn de zoete aardappelen helemaal geen zoete aardappelen en ze smaken ook best anders. Ik vind yams overigens een stuk lekkerder. Deze oranje dingen.. meh.

Met z’n 3 dronken we juice die we hadden gemaakt van wortelen, appels, selderij, peren, tomaten en meer. Yum!

Hier nog een leuk shot van Manis met haar ipad spel. Ja, er is een ipad spel voor katten! Super leuk, daarin volgen ze een lichtje, muis of vlinder en krijgen ze punten als ze hem goed aantikken. En dat doet ze ook daadwerkelijk! Heel schattig :)

Weltruste!

64 Responses to “Markt”

 1. ruvie says:

  ooooo leuk eingelijk moet ik slapen maar reageer ff snel!! wat een fijne dag heb je gehad, en je haar is leuk zo ;)

  [Reply]

 2. Celesta says:

  Dit vind ik leuk! Wat een leuk spel voor katten, ook maar eens naar zoeken zodra ik mijn iPad heb!
  En je haar zit leuk zo.

  [Reply]

 3. Helen says:

  Echt leuk dit :) Mascha van wat ik online zie van je ben je echt een leuke vrouw. Hoe je praat en doet voelt zo vertroud op een of andere manier. Ik volg je blog(s) met plezier, slaap lekker x

  [Reply]

 4. Charlotte says:

  Oh zo leuk Mascha! & je haar ziet er echt cool uit zo naar achteren! Je hebt een mooi gezichtje dus dan gaat dat :)!
  Slaapwel! Keep up the good work :D!

  [Reply]

 5. Donna says:

  Leuk! Deze vond ik leuker dan de vorige. Meer afwisseling en iets meer persoonlijk en iets minder site dingen:p. Zal leuk zijn als je dit elke avond doet. Lekker nog ff jou dah zien/lezen voor het slapen gaan:p

  [Reply]

 6. verena says:

  super leuk dit!!!!

  [Reply]

 7. Mirjam says:

  Wat leuk! Lekket, zo’n juicer staat hier ook al lang op mijn verlanglijstje.

  Liefs

  [Reply]

 8. Lotte says:

  Leuk! Vooral die ipad app voor Manis, heb er al veel op youtube beziggezien echt hilarisch!

  (Het is trouwens verrassing, niet verassing want dan zeg je dat in as overgaat haha)

  [Reply]

 9. Ashleey says:

  Je kan misschien een haul doen met nog meer dingen erbij die je gekocht hebt de laatste tijd! Super leuk dat je kaartjes van ons krijgt!

  [Reply]

 10. Benthe says:

  Ik vind de echte zoete aardappelen heerlijk als je er ovenfrietjes van bakt! Lekker zoetig.

  [Reply]

 11. Tara says:

  ik ben van gedachten veranderd: het is best leuk om op je persoonljke blog te doen :)

  [Reply]

 12. Joëlle says:

  Hee mascha, ik kan via twitter niet reageren maar die popup komt echr van jouw site vandaan! Zowel op gewoon mobiel internet als via de bloglovin app. En het verdwijnt ook gewoon niet…

  [Reply]

 13. JaimyR says:

  Leuk dit! Idd veel persoonlijker dan die eerste op BG zelf :)
  Je haar is leuk zo naar achteren!
  En al die pakketjes: wauw!

  [Reply]

 14. Chinouk says:

  Oh wat een leuke foto’s! Ik vind dit een heel erg leuk idee 8D kijk alweer uit naar volgende week!

  [Reply]

 15. xbeautyfun says:

  Leuk idee, Maar beschadigd ze je Ipad niet?

  xx

  [Reply]

 16. Laura says:

  Wat schattig!
  Hoe heet dat kattenspel?

  [Reply]

 17. lisanne says:

  Is er iets gebeurd met de instellingen van mijn computer of is het lettertype groter geworden? (ik voel me echt een sukkel nu dat ik dat niet weet :p)

  Super leuk om te zien, zo’n diary! :D Gewoon een foto van je gekochte spulletjes is leuk (of zo’n mini video, ook leuk :D)

  [Reply]

 18. Jade says:

  HP SAUCE <3 :) Trouwens, het lettertype is wel wat aan de grote kant, of ligt dat aan mij?

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Wat zien jullie precies? Ik zie namelijk hetzelfde lettertype als altijd

  [Reply]

  alianne Reply:

  wij zien verdana in lettertype 13 (even gekopieërd en geplakt in word) ;)

  [Reply]

  Joanne Reply:

  Ik zie ook gewoon hetzelfde lettertype als altijd hoor! (:

  [Reply]

 19. Danielle says:

  Hoi Mascha,

  Superleuk die winkel met die amerikaanse spullen! Waar zit die precies?

  [Reply]

 20. Superleuk dat spel op de ipad voor katten! En mango’s, jummie :D

  [Reply]

 21. Miranda says:

  Ik moet zeggen dat die maaltijd er wel heeeeeel erg lekker uitziet hoor!

  [Reply]

 22. Ella says:

  Heel leuk, zo’n diary! Ik ga het zeker volgen :)
  liefs,
  Ella

  [Reply]

 23. Krissi says:

  Ik vind het echt heel leuk zo’ n diary, dat spelletje voor Manis op de Ipad is wel echt grappig!

  [Reply]

 24. Lizet says:

  Leuk! Hoe heet dat kattenspel?

  [Reply]

 25. Joanne says:

  Ah wat een leuk artikel! Jij hebt zo’n leuk leven! Niet dat ik te klagen heb. Maar af en toe iets later opstaan dan half 7 en dus je eigen tijden kunnen bepalen zou ook wel eens fijn zijn! Ja, leuk artikel! X

  [Reply]

 26. BeautyglossLover says:

  Hoi echt super en ja maak een shoplog ook al zijn het maar 3 spullen maakt niks uit en manis met de opa als ik een kat had zou ik die app echt downloaden doegggg :) <3

  [Reply]

  BeautyglossLover Reply:

  App srry

  [Reply]

 27. Aybala says:

  Jaa vind het hier veel beter en leuker! :)
  Hoe eet je sterfruit? Ik bedoel meer, hoe snij je het en kun je de buitenkant eten?

  [Reply]

 28. N.P.D says:

  ik ben ook benieuwd hoe de app heet! zal mijn britse korthaar geweldig vinden hihi

  [Reply]

 29. Gitte says:

  Leuk leuk, en dat spel, aaw:) En trouwens, het is verrassing, met 2 R’en zeg maar. Anders zou iets in as veranderen :)

  [Reply]

 30. Sandra says:

  echt leuk! Dat spel is leuk.
  Waar zit die winkel met die engelse en Amerikaanse producten?

  [Reply]

 31. kimberly says:

  ik ben echt jaloers op een kat zoals manis;)

  [Reply]

 32. Lara says:

  Je moet echt een shoplog doen over die dingen van de Haagse markt!!! Maak nog eens een filmpje over Manis zou Wel eens willen zien hoe ze er mee speelt (spel op iPad )

  [Reply]

 33. Stefanie says:

  Oh, dat spel is zo leuk! :)

  [Reply]

 34. Tara says:

  ik vind Manis ook altijd zo’n cuty :)

  [Reply]

 35. Auwh zo leuk! Ben je niet bang dat ze krassen maakt op je ipad? Of gebeurt dat niet?

  [Reply]

 36. Hilde says:

  Leuk dat je hier wat vaker gaat updaten :) Ik vind het leuk!

  [Reply]

 37. Griet says:

  Wat goedkoop dat fruit :O Wij hebben ook een juicer, maar gebruiken hem eigenlijk niet zo veel, terwjil het wel superlekker is altijd. Maar hebben jullie ook altijd zoveel “afval” in dat bovenste bakje? Want van een wortel bvb. gaat er dan wel veel verloren, best jammer.
  Zou superleuk zijn als je verschillende ervoor combinaties eens post, moet er dringend ook maar weer es mee aan de slag!

  [Reply]

 38. Marieke says:

  Ik vind je glazen echt super, zag ze ook al bij je vorige diary! Waar zijn ze van als ik vragen mag? Mijn ouders hebben ook een juicer(heb ik gegeven voor een mijn moeders verjaardag) dus als ik binnekort hier naar toe komen ga ik ff bij de haagse markt inslaan en zeg ik dat ze hem mee moeten nemen. De sapjes zijn echt heerlijk!

  [Reply]

 39. Manuela says:

  Joh, dat van die zoete aardappelen wist ik ook helemaal niet. Heb een hele tijd geleden eens een zoete aardappel gekocht bij een groentewinkel, deze was van binnen oranje. Vorige week toevallig nog eens zoete aardappels gekocht bij de Jumbo, normaal hadden ze die nooit in het assortiment bij ons. Ik vond ze van de buitenkant er al wat anders eruit zien dan de laatste die ik in de groentewinkel had gekocht. En deze waren inderdaad geel van binnen! Ik kan me alleen niet meer herinneren of ze nu ook echt anders smaakten dan de vorige die ik had gekocht. Weer wat geleerd.

  [Reply]

 40. nancy says:

  Moet je echt vaker doen

  [Reply]

 41. sarina says:

  Je doet de kip toch niet rauw bij de aardappelen? Het is beter de kip te garen en dan pas bij de aardappelen te doen! Anders heb je kans op salmonella ofzo van de rauwe kip! Was toevallig laatst bij 24kitchen. Ook lekker erbij, een beetje rozemarijn!

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Als je het samen een uur in de oven doet niet, ik doe het in ieder geval altijd zo

  [Reply]

 42. Tedje says:

  Leuk om je diary hier te lezen!

  [Reply]

 43. Anne says:

  Hihi, een spel op de Ipad voor katten, geweldig! :D

  [Reply]

 44. Nisha says:

  Superleuk!!!!! Dat haar naar achteren staat je echt
  heel chic!:)
  Oh en zou je aub zo’n Markt-shoplog willen doen? Die heb je bijna niet :( Vind ik altijd wel jammer, het lijkt alsof andere mensen zich er om de een of andere reden voor schamen ofzo…

  [Reply]

 45. Fien says:

  Super leuk dat je hier nu een dairy hebt! En wat korter ook, heel leuk!

  [Reply]

 46. Ngoc Anh says:

  Ja, leuk een shoplog! (we vinden het helemaal niet erg hoor, ookal zijn het maar 3 dingen)
  Awhh Manis!! Die Ipad spel, zo superleuk!!!!!

  [Reply]

 47. Cynthia says:

  Ik vind drie dingen wel wat weinig voor een shoplog, misschien sparen voor een ‘collective haul’ en ik vind je haar naar achter best mooi en zou graag een tutorial zien! :-)

  [Reply]

 48. Heleen says:

  Kan je een keer een filmpje maken van Manis hoe ze dat spel speelt?

  [Reply]

 49. Kayleigh says:

  Jaaaa, maar dat zijn wel echte zoete aardappelen. En als ik als Canadees een tip mag geven. Frituur ze als een soort frietjes, en doe er mayonaise met dille bij. Of maakt er puree van, dat laatste is vooral erg lekker bij kalkoen of kip gerechten!!

  [Reply]

 50. Francisca says:

  Hey, wat een leuke post!
  Ik had een vraagje naar die winkel met Engelse en Amerikaanse producten. Mijn schoonouders hebben twee jaar in Amerika gewoond en hebben heimwee naar de Amerikaanse bbq-saus. Weet je ongeveer het adres in Den Haag? Dan kan ik er eens langs!

  [Reply]

 51. Leonie says:

  Dat spel heb ik ook voor mijn poes Anouska! Ze reageerde de eerste keer echt hilarisch op het spel en toen dacht ik, ik ga het filmen!! Maar toen vond ze het al niet meer zo leuk.. Jammer! Er is er nog eentje, Cat toys lite heet het. Ken je die? Is met een schattig muisje. Mijn Anousje vind deze het leukst! ;-)

  [Reply]

 52. Ikram says:

  Oh manis is zooooo cute :D

  [Reply]

 53. Chayenne says:

  Ahhh, een spelletje voor Manis!

  [Reply]

 54. Lina says:

  Ahh Manis is zo schattig!

  [Reply]

 55. Diana says:

  Doet Manis dan niet de nageltjes uitslaan naar de Ipad? Dus doet ze alleen met het zachte voedbedje?
  Anders krijg je krassen..

  [Reply]

 56. Helena says:

  Super leuk idee van zo’n diary ! Ik vind het ook altijd zo leuk hoe open je over dingen bent, het is net alsof je in real life met iemand praat ipv iemand tegen jou via een scherm!

  p.s. Wil ej toch die shoplog maken?? :) misschien kan je het dan samenvoegen met iets anders dat ook kort is?

  X.

  [Reply]

 57. Titia says:

  Ik ben heel benieuwd hoe dat spel heet.
  Dan download ik hem ook.
  Mits hij gratis is natuurlijk.

  [Reply]

 58. lisa brendel says:

  ook voor iphone 5?

  [Reply]

 59. Anoniempju says:

  Ik woon ook in DH!
  Maar is t niet nouwjah gwn kleding van markt..
  Ze hebben echt hele leuke kleding
  Maar bij mij in de klas zeggen van “Kleding van de markt”
  Snapje?
  XOXOXOXO Anoniempjeee

  [Reply]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply