06 OctKinderen online

Je huisdieren online zetten, een goede test om te kijken hoe er gereageerd wordt op je kinderen in de toekomst, mocht je die online willen zetten. Want je dieren zijn ook je kinderen eigenlijk. En dat komt best dichtbij.

Beoordeeld worden op hoe je omgaat met je huisdieren (blijkbaar helemaal fout)
Huisdieren die beoordeeld worden op hun karakter
‘Ze hebben alleen Siem gehaald omdat Manis tegenviel’

Oftewel, pijnlijke dingen om te lezen. Maar hey, ik kies er zelf voor om mijn katten op internet te zetten. Net als de keuze of je je kinderen online zet. Lees nu bovenstaande berichten, alleen dan alsof ze het over je mensen-kids hebben. Er is een reden dat mijn familie niet op mijn site staat – ik zou het absoluut niet aan kunnen als zij aangevallen worden. De katten en mijn vriend staan er op maar krijgen genoeg onaardige opmerkingen. Dat vind ik al erg vervelend. Maar mijn toekomstige kinderen? Ik denk dat ik dat niet aan kan. Vandaag was weer een fijne reminder – teh internet will judge you, no matter what. Gelukkig kunnen mijn poezenkinderen niet lezen. Maar mijn kinderen later wel…

87 Responses to “Kinderen online”

 1. Irenka says:

  Wijs besluit. Dat denk ik heel vaak als ik mensen over hun persoonlijke leven zie posten. Dingen als Reasons my son is crying zijn nog wel grappig, maar dingen over conflicten met (ex-)partners, dingen die vervelend zijn over je kinderen zelf. Ooit gaan die kinderen dat allemaal teruglezen, en dan zijn ze niet blij.

  [Reply]

 2. Een meisje van 11 en super fan! says:

  Heeii mascha, ik ben 11 jaar en ik woon ook in den haag. Ik ben waarschijnlijk de eerste die reageerd, dus dan lees je ditwwel. Ik vind je cht super cool! Stom dat mensen zulke dingen plaatsen! Maar mascha, wil he me terug volgen op twitt? Ik ben ook geabonneerd op je youtube channel. Ik volg je nu een jaar. Ik hoop dat ik je een keer in het echt mag tegenkomen, en misschien is dat ook wel mogelijk, aangezien jjj ook in den haag woont! Ik vind je echt te gek! Ik hoop dat je gelijk kan reageren hierop! Kan je anders een tweet plaatsen? Ik hoop dat je nog lang verder gaat met beautygloss baye xo Je allergrootste fan!

  [Reply]

 3. Mirjam says:

  Ik vind het trouwens ook vaak erg treurig om te lezen wat ouders over hun kinderen op internet (Facebook) zetten. Kan er evht van schrikken!

  Het ligt denk ik aan je soort blog hoe mensen reageren op kinderen en huisdieren. Jij hebt veel lezers (en ja, ik lees soms onwjjs onvolwassen, ondoordachte reacties!), brede doelgroep qua leeftijd enzo.. Op Cherryfizz bijv. vind ik praten over kinderen weer veel meer passen. Daar komen ook vaker aardige reacties..

  [Reply]

 4. Ilse says:

  Siem en Manis hebben een prachtig leven zo te zien aan de filmpjes. Er zijn altijd twee kanten aan hoe mensen over iets denken. Maar als jij dit wilt dan moet je dat lekker doen, ik erger me helemaal nergens aan. Gewoon filmpjes blijven maken want daar maak je mij en vast veel andere meiden blij mee. :)

  [Reply]

 5. cynthia says:

  Heb tussen de comments gelezen maar kan er niks over terug vinden. Maar vergeet niet dat het jouw leven is, jij moet je leven leiden en anderen die van hun. Snap ook niet wat er mis aan is hoe je met je katten omgaat (neem aan dat daar de onaardige reacties vandaan komen). Vind je juist super omgaan mrt Manis en Siem en laat staan de rest wat je doet voor dierenasielen. Wou dat er meer mensen bestonden zoals jij met een hart voor dieren. En de dieren zullen ook dol op jou zijn. Groetjes van de beestenboel van hier en nog een fijne avond! Goodnight xoxo

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Lief! Nee staan hele pagina’s vol over op een forum (zucht)

  [Reply]

  maria Reply:

  ja, die fora staan vol met mensen die in plaats van hun eigen leven te leiden, andermans leven bespreken. een vorm van escapisme.

  ik persoonlijk, zou als ik jou was niet meer proberen om op die fora dingen ‘recht te zetten’ over jezelf. teveel moeite.. en ik denk dat de outcome op zo’n forum het niet waard is.

  wat betreft je toekomstige kinderen. ja, die zou ik inderdaad buiten je blog houden. vooral om het feit dat, en hier ben ik me persoonlijk nogal van bewust, niets op het internet ooit verloren gaat. daarbij, moet ik nu ook denken aan een programma dat ooit werd uitgezonden op nederland 3 volgens mij. kinderen die worden gevolgd vanaf jaar 0. dit is misschien heel leuk voor de ouders en de rest van nederland, maar een kind heeft hier niet om gevraagd en kan zich daar niet over uitspreken in de jongere jaren. ik snap dat jij je vreugde zou willen delen met de rest. want dat is puur geluk: wanneer je de vibes wil delen. maar als je even jezelf compleet wegzet en denkt aan je kinderen, is mijn inziens het eerlijkst en best om ze buiten je carriere en faam te houden.

  oh en trouwens, wat betreft hoe je met je katten omgaat. dit doet me denken aan iets waar ik heel vaak mee in aanraking kom. dieren worden als soort van dingen/machines gezien. ruim een jaar terug was ik in nepal. ik zag dat een hond werd mishandeld door de eigenaar van het cafe waar ik zat te eten met een stel backpackers. ik viel uit tegen meneer, en ben vervolgens in huilen uitgebarsten. ik werd door de mensen waarmee ik zat te eten zo ongeveer uitgelachen. ze vonden het krankzinnig dat ik me druk kon maken om een dier.
  weet je, dat kun je mensen niet uitleggen. empathie bijbrengen, laat staan via internet, ik geloof daar niet zo in. ik ben vrij spiritueel ingesteld, en ik geloof dat het iets met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft wanneer je empathie toont voor de wezens om je heen (ipv enkel je eigen ego). de mensen die zich minder verbonden voelen met de dieren, zullen jou ervan beschuldigen dat je maar raar bent.
  jouw kindjes (manis en siem) hebben geluk met je :)

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Wat een leuke comment! En ik heb wat opgezocht over escapisme en ik geloof dat ik weer een nieuwe obsessie heb (alles hierover lezen) haha!

  Nicole Reply:

  Ik vind dat het strafbaar zou moeten worden die online haatforums want wat je soms leest is niet normaal. Heb wel eens gehoord van een bekende UK Youtuber dat hij met de dood werd bedreigd, het ip adres heeft opgezocht en daarmee naar de politie is gegaan. Ik weet ook precies welk forum je bedoelt en ik had het er laatst nog over met mijn moeder. Internet heeft super veel voordelen, maar het is ook één groot afkraak/jaloerse bitches rioolput. Ik hoop dat je er maar boven blijft staan meid. X

  [Reply]

 6. Michelle says:

  De wereld zou zo veel mooier zijn zonder respectloos oordelen… Ik ben iemand die ernaar streeft om zo te leven, en dat geldt ook richting jou. Ik geniet van je site, je filmpjes, en ja: ook de blik in je persoonlijke leven is leuk om te volgen. Maar nee, ik zal nooit zomaar een ongegrond oordeel uiten. In ieder geval niet negatief! Dus toch stiekem een positief oordeel: ik denk dat je een goed, lief en respectvol persoon bent Mascha! Veel liefs! <3

  [Reply]

 7. Annemarije says:

  Ik snap dit heel goed. We weten al zo veel van je, niet alles hoeft op het internet. Zeker met al het gehaat. Ik vraag mij heel vaak af hoe de papa en mama van ‘Beautygloss’ zijn, want wat hebben die een geweldig talent op de wereld gezet. Maar ik kan het bewonderen hoe jij ze out of the picture houdt.

  [Reply]

 8. Saar says:

  Hoe moeilijk het soms is; negeren is de beste oplossing. Je kan niet iedereen tevreden houden, voornamelijk mensen die jaloers zijn. :D

  De ervaring leert dat je moet doen waar jij zin in hebt en waarover je denkt dat dat het beste is.

  [Reply]

 9. Wat vervelend..Ik begrijp ook niet goed waarom iemand zulke reacties geeft. Ik vind je huisdieren geweldig en in het filmpje was ook echt wel te zien hoe gelukkig deze beestjes jou maken. Er zullen altijd mensen zijn die het nodig vinden om zo te reageren, waarom zal ik nooit begrijpen. Maar onthoud asjeblieft wel dat de meeste mensen het beste met jou en iedereen om je heen voorhebben.
  Liefs, Nancy.

  [Reply]

 10. Veronique says:

  Sommige mensen moeten eens leren dat het niet is omdat iemand een groot deel van z’n leven online zet, dat ze er zomaar zonder boe of bah over mogen beginnen oordelen. Ze zien ook niet alles maar denken dat ze DE waarheid weten. Triest van zulke mensen. Ik snap natuurlijk wel wat je bedoelt Mascha en het is natuurlijk volledig jouw keuze wat je al dan niet laat zien.

  Liefs

  [Reply]

 11. Kim says:

  Ik weet precies hoe je je voelt! Bij mij zijn mijn huisdieren ook altijd mijn kinders haha
  Ik heb een hond en sinds kort een kitten en er zijn altijd genoeg mensen die er voldoening uit halen om je proberen de grond in te trappen. Heb die mensen nooit begrepen!
  Mascha, you go girl! Stay strong :)

  [Reply]

 12. marjolein says:

  Hoi mascha,
  Ik vindt het juist geweldig hoe jij met Manis en Siem omgaat. Je kan zien dat het voor jou net je kinderen zijn. Zo begaan met hoe ze zich voelen en oplossingenzoeken voor als het niet zo goed gaat bv tussen hun tweetjes. Als ik het filmpje van siem ophalen begreep hebben julie hem juist gehaald voor manis. Zodat ze wat meer uit dr schulp komt en een vriendje heeft om mee te spelen. Dat is dus niet omdat manis zo tegenvalt, maar juist om manis gelukkiger te maken. Ik kan je vertellen uit eigen ervaring dat het heel goed kan uitpakken. De mensen die zulke lelijke dingen schrijven zien niet hoe je echt bent en hebben niet goed het filmpje van vandaag bekeken. Zo lief als je met ze omgaat en zo lief als je met ze praat. En al zou je meer met siem knuffelen( omdat hij meer uit zichzelf bij je komt) is dat niet eens super erg. Manis is meer op zichzelf en komt vanzelf uit dr schulp. Een praatje met manis terwijl ze gewoon op dr krabpaal ligt kan ze waarschijnlijk ook erg waarderen en is ook een blijk van liefde. Je hebt een goed hart en een hart voor dieren en laat je niks anders wijsmaken. De kattenkinderen zijn in goede handen bij jullie.

  [Reply]

 13. Anni says:

  Hey, vet vervelend joh! :( Zoals je zegt, the internet will judge you, no matter what. Zo zijn mensen nou eenmaal, maar hé, gelukkig weet je zelf beter. Ik vind het hartstikke leuk dat je Manis én Siem hebt en heel veel anderen vast ook! De opmerkingen van anderen zullen altijd iets met je doen en je besluit is echt wijs. Ga zo door en volg vooral wat je zelf besluit en denkt dat het beste is. :)

  [Reply]

 14. Marloew says:

  Ja joh?! Hoge bomen vangen veel wind blijkt maar weer..
  Lijkt me ook lastig om hier mee om te gaan.
  Maar tegenover alle haters staan heel veel fans, volgers en liefhebbers.
  Onthoud dat laatste goed. X

  [Reply]

 15. Silja says:

  Weet je meis, je moet je er niks van aan trekken!
  Je weet dat ik best open ben en veel online zet. Zo komt Noah ook regelmatig in mijn artikelen voor. Eigenlijk is er nog nooit negatief over gedaan, en reageert iedereen eigenlijk altijd super positief.
  Maar ik zou het ook wel erg lastig vinden als ze negatief over Noah zouden praten.

  Het enige kanaal waar ik mij wel eens aan erger is Youtube. Daar komen soms de domste en irritantste opmerkingen voorbij. Reacties zoals: Je maakt een homo van Noah, Oh nagellak is echt gay en dat soort dingen vind ik echt niet tof, maar dan weet ik eigenlijk ook wel wat voor type dat getypt heeft en weet ik dat het meer aan hun ligt dan aan mij. Je weet zelf beter!

  Ik vind je lieve Manis en Siem juist onwijs leuk en hoe jij tegen ze doet zo doe ik ook. Ik praat de hele dag met mijn kat!

  Werkse, slaap lekker en tot snel!

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Hey lieverd! Thanks voor je berichtje :) Noah is ook een schatje, hoe kan je daar ooit iets naars over zeggen? Maar dat lijkt me dus zo vervelend ja, zoals die irritante dingen op youtube. Ugh, lijkt me zwaar..

  [Reply]

 16. Minka says:

  He?! Meen je niet dit!?? :S Ik heb geen onaardige comments gezien maar het zullen dan wel persoonlijke berichten zijn maar je gaat juist super om met je katten!? Het lijkt me zo erg om op alles te moeten letten wat je doet en wat je online zet. Daarom heb ik diep respect voor jou (en andere vloggers/bloggers) want je bent zo een makkelijk doelwit voor mensen die een: ‘wat voldoet niet’ visie hebben. Pfff naar zeg… Focus je alsjeblieft op de mensen waar je wel positieve energie van krijgt. x

  [Reply]

 17. Jenny says:

  Nu ik een opleiding volg tot dierverzorging leer ik ook dat de mensen die het hardst roepen dat je het fout doet het zelf vaak niet beter doen. Ik zie niks dan goeds hoe jij je poesjes behandeld! Je probeert alles voor ze te doen en eventuele problemen meteen op te lossen! Je zit ook echt in de rats (tenminste dat haal ik uit je berichten op je site/twitter) mocht er iets “fout” gaan. Ook je acties voor het dierenasiel (kijk naar hoeveel geld je hebt opgehaald en wat je doneert zelf) laten zien wat een dierenvriend je bent.

  Iedereen die dieren of kinderen heeft doet wel eens wat fout. En in de meeste gevallen is dit niet met opzet en dat zal bij jou net zo min zijn. Meer dan je best kan je niet doen.

  Wat mensen vaak roepen over hoe je een dier of kind moet opvoeden roepen zelf vaak ook de meest foutieve dingen.

  Mochten je fans echt iets zien wat eigenlijk beter kan vind ik eigenlijk dat ze gewoon een prive en rustig een berichtje kunnen sturen. En dan niet met de insteek van je doet iets fout maar met de insteek voor een tip om te kunnen helpen.

  Nou wil ik niet zeggen dat ik een expert ben (absoluut niet zelfs) maar ik leer (zit in het 3e jaar nu) veel over het behandelen van alle dieren en mij is niks opgevallen. Dat je iets verkeerds zou doen dan.

  Ik zie iemand die haar poesjes zo’n goed mogelijk leven probeert te geven en daarnaast ook haar best doet voor diertjes in het asiel.

  Jammer dat mensen toch altijd commetaar zullen moeten geven.
  Snap daarom ook goed wat je bedoeld, zeker voor eventuele toekomstige kinderen.
  Ik denk dat er ook een verschil is wat je er op zet. Vertellen dat je een super verjaardagsparty hebt gegeven voor je kind of grappige quotes kunnen volgens mij best, maja hey zelfs daar zullen mensen commetaar op hebben. Misschien kan je ze daar inderdaad beter voor beschermen. Beschermen tegen reacties die zelf nergens op zullen slaan. Ik ken je zelf persoonlijk niet, maar wat ik kan zien denk ik dat jij een top moeder zal worden. En ook moeders (ja iedere moeder) laat wel eens steken vallen. In zekere zin is dit ook goed voor de opvoeding van een kind, iedereen kan fouten maken zelfs je mama. Jammer dat mensen dan zo moeten reageren.

  Nogmaals, ik zie iemand die fantastisch omgaat met haar dieren en die door het vuur gaat zowat voor ze. Doe je eens wat fout, ach kan gebeuren niemand is perfect.
  Jammer dat mensen dit niet zien en commetaar moeten hebben.

  [Reply]

  Minka Reply:

  Mooi verwoord en helemaal mee eens! <3

  [Reply]

 18. Krista says:

  Hi Mascha! Ik snap dat je het naar vindt om dat soort dingen te lezen… Ik ben zelf ook dol op m’n katten en begrijp en zie ook echt dat je dol op die beesten bent! Ik denk dat ik wel weet welk forum je bedoelt ;) … Ik post daar zelf nooit, las vroeger weleens mee… Maar ik denk dat je vooral moet onthouden dat de mensen die deze dingen schrijven zich sowieso niet realiseren dat jij het zo zwaar opvat en dat ze het denk ik ook vaak niet zo lullig bedoelen. Daar worden dingen vaak toch veels te breed uitgemeten, het is tenslotte een forum waar mensen hun ei kwijt willen… Hecht er niet te veel waarde aan, kijk er desnoods gewoon niet meer op :) ! Iedereen kan zien dat je van je katten houdt, en sommigen vinden misschien dat je ze te veel optilt/in filmpjes voor laat komen/tegen ze praat… Tja. Dat is dan toch eigenlijk vooral hun probleem?! Probeer het los te laten, geniet lekker van je beesten! Liefs x.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Thanks! Maar ik kan het me gewoon niet voorstellen wat het met me zou doen als ze zulke dingen over mijn kinderen gaan zeggen later. Zo te zien zou dat absoluut gaan gebeuren. En voor zo iemand stelt dat natuurlijk niks voor, maar het heeft mega invloed op jezelf én later ook je kinderen die het misschien terug gaan lezen en straks depressief worden enzo. Bah.

  [Reply]

 19. Jenny says:

  Ik kon het niet laten en even dat forum opgezocht waar ze die dingen zeggen…

  ik weet niet hoor maar ik praat net zo tegen al mijn beestjes, je zou op mijn school eens moeten kijken als we praktijk hebben met dieren, iedereen begint zo te praten.
  Mijn schoonzus praat net zo tegen der katten.

  die reacties liggen meer aan de mensen die het zeggen dan aan jou!
  en dieren niet als kinders zien?
  pfoe, ik zie mijn cavia en hondje etc echt wel als mijn kindje hoor, ik behandel ze alleen niet als een mensenkind.. dat zijn 2 heel verschillende dingen

  En als ik wat koop voor mijn beestjes zit ik ook helemaal van leuk he? jaa dat vind je wel lekker/leuk.. oohhh jaa wat zeg je dan
  en nee ik verwacht echt niet dat dat beest dan zegt ja dankje
  neem aan dat jij dat ook niet verwacht whaha

  [Reply]

  Jenny Reply:

  Overigens wel grappig dat ze 100 dingen kunnen opnoemen wat de bloggers niet goed doen. Kijk er dan gewoon niet naar whaha, kijk alleen naar de mensen die je wel boeien
  maja dan zullen ze wel niks meer te klagen hebben

  [Reply]

 20. femketje says:

  Echt belachelijk waar mensen over kunnen zeuren. Kom op zeg, mensen mogen zelf wel weten hoeveel en welke katten ze als huisdier hebben. Ik vind het alleen maar awesome dat je manis en siem hebt gekozen ♥

  [Reply]

 21. MS says:

  Hey Mascha!

  Vervelend dat mensen zo reageren.. Maar het blijven mensen, dus minder zal het niet worden helaas. Ik snap je keus om je kinderen later niet te “delen” op het internet. Hoewel ik ‘t ontzettend jammer zou vinden! Ik volg je al sinds ‘t begin van Beautygloss en ik blijf je met heel veel plezier volgen! Klinkt heel gek, omdat je mij natuurlijk helemaal niet kent, maar je voelt stiekem een beetje als familie. Daarom hoop ik dat je wanneer je kinderen hebt, we ze wel een keer op een foto te zien krijgen hihi. Dan voelen wij ons allemaal een beetje een trotse cybertante denk ik! ^^

  Liefs <3

  [Reply]

 22. Melissa says:

  Oh jakkes, dat is zeker weer dat stomme Ellegirl forum of niet? In ieder geval: ik snap wat je bedoelt. Ik zou het ook vet moeilijk vinden als mensen gemene dingen zouden zeggen over mijn familie (het ergste lijkt me dan nog wel over je kinderen). Er zijn gewoon altijd wel mensen die wat op je aan te merken geven, zeker als je zoveel bezoekers hebt als jij. Ik zou ook niet snel mijn kinderen op internet zetten, al kán het natuurlijk wel gewoon op een leuke manier, zoals bij CherryFizz bijvoorbeeld!

  Maar ik vind dat je het supergoed doet hoor met Manis en Siem. Denk dat je ook een lieve mama voor je kind(eren) zal zijn! ;)

  [Reply]

 23. Iris says:

  :( Ik vond je filmpje vandaag juist zo leuk, werd er helemaal blij van. Toen ik over de pakketjes las hoopte ik al dat je zou unboxen. Ben ook een echte kattenfan, praat de hele dag tegen die van mij.
  Heb altijd gevonden dat je super met je beesten omgaat, Kiev was ook al zo’n schatje! In ieder geval; als je beesten gelukkig zijn en jij gelukkig bent, wees sterk en laat ze op het EGF maar weer praten.
  Wat toekomstige kinderen betreft, ik denk dat je moederhart je tegen die tijd wel verteld wat goed is en wat niet. Hieruit heb je in ieder geval weer een les getrokken. Zo zie je maar: “What doesn’t kill you makes you stronger”. Liefs, Iris

  [Reply]

 24. Kim says:

  Je doet het super hoor, trek je er niet te veel van aan. Je gaat super met je dieren om!

  Er zijn altijd mensen die het beter menen te weten.

  [Reply]

 25. Graceful says:

  Ellegirl forum zeker? Ik zou willen dat de katten in het asiel waar ik als vrijwilliger werk allemaal zo’n lief en zorgzaam baasje zouden krijgen als dat jij bent. Mensen kunnen wel gaan klagen, maar jij weet nog altijd het beste hoe je met je huisdieren om moet gaan. Ik praat zelf ook altijd tegen mijn katten, ook in het asiel heb ik hele gesprekken tijdens het schoonmaken en gebruik ik de vaagste stemmetjes. Ik ben net een gek kattenvrouwtje, big deal.

  Maar wat leren we hiervan? Mensen zijn stom, katten zijn geweldig.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Haha <3

  [Reply]

 26. Anneleen says:

  Mascha, trek het je niet aan. Voor zover ik kan zien komen je katten niets te kort en mogen ze zich gelukkig prijzen met zo’n baasjes. Besides, het feit alleen al dat je dieren uit het asiel “redt”, telt voor veel!

  [Reply]

 27. nadine says:

  Hee mascha je moet niks maar dam ook niks van die mensen aantrekken ze zijn gewoom super jaloers. Omdat jij al zo ver bent gekomen ik geloof in.je Mascha! liefs een grote fan nadine ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  [Reply]

 28. martina says:

  uhg ik wordt hier zo boos over!
  Ik volg de saccone jolys op youtube en die vloggen elke dag..

  Over hun prachtige kindje van 1 worden soms dingen gezegd… nogmaals, walgelijk!!!!!

  [Reply]

 29. Sarah says:

  Jaa inderdaad! Ik volg de Saccone-Jolys ook op Youtube en het is me opgevallen dat zij echt bergen kritiek krijgen ook over de opvoeding van Emilia. Ik denk dat mensen denken dat ze het recht hebben om alles te zeggen zodra je iets op internet plaatst, deels is dat ook wel zo (want het is een soort communicatie platform om direct over en weer te reageren) maar ik denk omdat mensen veilig achter hun laptop zitten denken ze maar alles te kunnen zeggen. Ik weet zeker dat als je deze mensen face to face zou zien ze niks hebben te melden. En deels is het denk ik ook jaloezie. Ze vinden het waarschijnlijk verschrikkelijk dat zij zo succesvol zijn.

  Sommige mensen gunnen je alles, zolang je het maar niet hebt. Gelukkig zijn er ook veel mensen die wel positief zijn, laten we ons daar maar op focussen.

  [Reply]

 30. Kirsten says:

  Internet heeft toch een hoop mensen geen goed gedaan.. Ik vind het echt te gek voor woorden dat mensen zich vanachter hun computer maar alles kunnen permitteren om te zeggen. Internet is opeens een excuus om je niet meer verantwoordelijk te hoeven voelen. Het lijkt wel alsof er een hoop mensen een alter ego van zichzelf op internet hebben.
  Ik probeer voor mezelf altijd aan te houden dat ik alleen die dingen zeg die ik in het echte leven ook tegen iemand zou zeggen. En vooral niet wat ik zelf ook niet leuk zou vinden om te horen.
  Meis, probeer je er niks van aan te trekken. Ik denk dat je prima weet wat voor ‘meiden’ er achter zitten en in welke leeftijdsgroep. Jij hebt een leuk en mooi leven met 2 lieve katten en een schat van een vriend. Dat is nou eenmaal iets om jaloers op te worden;) Denk aan de vlog die je tijdens t ontbijt in LA hebt opgenomen en kijk jezelf nog een keer terug.

  [Reply]

 31. Dita says:

  Echt zo raar dat mensen zo doen! Ik zet wel foto’s van ons katten online en krijg hier dan ook geen rare opmerkingen over. Gelukkig maar, eventueel kindjes zou ik denk ik ook niet zo snel online zetten hoor.

  [Reply]

 32. Shelley says:

  Dit is voor mij de reden dat ik nooit m’n persoonlijke leven online zou gooien, altijd en eeuwig blijf je mensen houden die wel weer iets verkeerds zien en ik zou daar GEK van worden! Maar ik ben blij dat er ook mensen zijn die het wel doen, vind het heerlijk om te lezen haha ;)
  Ik ben zwanger van m’n eerste kindje (nog maar 7,5 week, dus sssstttt haha), maar daar zal ik nooit foto’s van op een blog oid zetten. Maar dat is ieder z’n eigen ding :)

  [Reply]

 33. Iris says:

  Ik heb het gelezen op het betreffende forum. Weet je, zo’n meisjes (ja echt meisjes!) hebben altijd wat te zeuren. Of ze willen ergens over zeuren.
  Probeer het van je af te zetten, zoals je met manis en Siem omgaat zo doen heel veel mensen dat.
  Als het over mijn kinderen zou gaan zou ik dat denk ik ook niet waarderen. Maar menig volwassen vrouw zou nooit zo reageren.

  Meid, je hebt meer bereikt dan menig ander zal bereiken! Geniet ervan en leg alle commentaren naast je neer!!

  [Reply]

 34. Je moet ze gewoon maar laten kletsen Mascha, of je er nou wel of niet achter komt, of je er nou wel of niet op reageert; mensen kletsen toch over elkaar en over jou, roddelen doen ze altijd no matter what! Alleen jij kan bepalen hoe je ermee om gaat.
  En ik ben ook een dierengek (heb 3 poezenbeesten) en praat er ook tegen op een zo’n hoge toon maar hee hallo ik voel dat mijn dieren mij begrijpen en mij aanvoelen, en zoiets wat dieren hebben hebben niet alle mensen, dus daar moet je zuinig op zijn!
  Je bent een topwijf :D ;-)

  [Reply]

 35. ik says:

  Mmmh, ik geloof dat ik het gevonden heb…niet svan aantrekken gewone zure tantes daar.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Tja ze snappen dit artikel ook niet helemaal, de onderliggende boodschap in ieder geval.. oh well ;)

  [Reply]

 36. Eva says:

  Mascha,
  Erg vervelend dat er op zo’n manier over gepraat word. Sommige mensen houden er heel erg van om met andere mensen bezig te zijn, om de meest kleine dingetjes. Is het wel niet over je katten en hoe je daar mee om gaat, is het wel over dat je geen biologische kip eet. Ik word er moe van dat mensen continue maar andere mensen afzeiken, zo’n negatieve sfeer. Eigenlijk om heel erg verdrietig van te worden. Ik vind je top en geef je meer dan gelijk dat je je kinderen in de toekomst niet op het internet wilt plaatsen.
  Liefs, Eva

  [Reply]

 37. Fatima says:

  Goede beslissing, persoonlijk vind ik ook dat kinderen hun privacy nodig hebben:)

  [Reply]

 38. Syl says:

  Dit is waarschijnlijk ook de reden dat veel celeberties weinig/geen foto’s van hun kind delen. Akelig dat het zo moet….
  Maar iedere ouder wil zijn kind beschermen tegen lelijke woorden. Of je nou ouders bent van een kind of een huisdier…. het blijft toch jouw kleine schatje.

  [Reply]

 39. HOI says:

  Ik snap niet waarom je het je zoveel aantrekt wat er daar wordt gezegd? Ik snap dan weer wel dat het heel vervelend is om zoiets te lezen, maar als je er niet tegen kan, kijk daar dan gewoon niet meer. Ik bedoel dit niet aanvallend naar jou toe, want ik bezoek je site al vanaf het begin en je bent één van mijn favoriete blogsters, maar vind het best raar dat je er een heel artikel aan gaat wijden. Dat is juist wat ze willen! (ik post ook in dat topic, dus ik ben net zo goed ‘fout’)

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Dit artikel gaat niet zozeer om het forum en eigenlijk nieteens over de katten.. de essentie van dit artikel is dat ik door bepaald online gedrag de conclusie heb getrokken mijn kinderen niet op internet te zetten. Dat heeft niks met egf te maken, het zou net zo goed ieder ander medium kunnen zijn (zoals youtube, wat hieronder werd gezegd). Ik zou het bijvoorbeeld fantastisch leuk vinden om dagelijks te vloggen zodra wij beginnen met een gezinnetje, alleen tja.. dit is een goede les om dat vooral niet te doen.

  [Reply]

  HOI Reply:

  Ah oke, dan moet ik je wel gelijk geven. Ik zou het ook niet prettig vinden als een paar internethelden op youtube oid mijn kinderen af zouden kraken. Ik dacht namelijk dat je dit artikel alleen had geschreven naar aanleiding van dat topic.. En je moet uiteraard zelf doen waar je je prettig bij voelt! Al vind ik het wel jammer dat die vlogs er niet zullen komen.

  [Reply]

 40. Sanne says:

  Bah, vind het echt oprecht vervelend voor je dat je daar negatieve reacties op krijgt. Ook totaal niet nodig.. maar ja.. het is zo makkelijk hè, om iets onaardigs op internet te zetten. Nee, niet makkelijk, vooral triest, heel triest.

  Ik werd helemaal vrolijk van je filmpje met Manis en Siem.

  [Reply]

 41. Renée says:

  Ik vind het echt gemeen dat mensen er zo op reageren :/ Maarja, je kunt geen succes hebben zonder haters. Ik bedoel, kijk maar eens naar alle populaire mensen en ook zangers/zangeressen. Die krijgen ook dagelijks commentaar. Probeer je er niks van aan te trekken en geniet maar van de reacties die wel positief zijn! :)

  [Reply]

 42. Yvette says:

  Je kan inderdaad beter niet te veel van je familie online zetten. Jou blog heeft zoveel bereik, en bij zo’n grote hoeveelheid mensen zitten er altijd een paar tussen die nare reacties zullen geven. Die wil je niet krijgen over je kinderen. Verder zou ik, als ik jou was, het egf gewoon niet meer lezen. Iedereen die het egf ook maar een beetje kent weet dat er vooral kritiek opstaat. Waarom zou je het jezelf aandoen door daar naar te gaan kijken? Als je er niet naar kijkt dan heb je er ook geen last van. Het is simpel en waarschijnlijk scheelt het een hoop frustraties. Overigens heb ik persoonlijk niks tegen het topic, ik kijk er ook wel eens op.

  [Reply]

 43. Rosalie says:

  Ik probeer familie ook niet op mijn blog te zetten, tenminste ik doe het niet! Ik zeg wel probeer maar ik kies er zelf voor of ik iets online zet en ik doe het dus niet.

  [Reply]

 44. Ranja25 says:

  Het lijkt me heel vervelend om zoiets te lezen over je eigen dieren, misschien kan je die pagina’s waarop het staat verwijderen?

  [Reply]

 45. Tessa says:

  Ik ben het forum gaan opzoeken naar aanleiding van dit stukje van je en wat belachelijk! Het lijkt wel een klaagtopic over bloggers, je zou er best nooit meer in kijken Mascha. Iedereen weet dat dieren gelukkiger zijn met 2 dan alleen, ookal zijn ze niet hetzelfde. Ik heb er hier ook zo 2 rondlopen en eentje is duidelijk veel socialer, maakt toch niet uit. De zin ‘de aanschaf van Siem is dom’ is echt het belachelijkste wat ik in lange tijd gelezen heb. Ten eerste haal je normalerwijze alleen een huisdier als je daar zelf de tijd en liefde in wil steken (waar ik zeker van ben dat jullie dit doen) en ten 2de haal jij ze al uit een asiel, wat eerder een goede daad is. Ach, ik kan hier nog uren over doorgaan maar laten we het er op houden dat dat hele topic one big joke is. Een mens klaagt eens graag…

  [Reply]

 46. Elise says:

  Het besluit om minder te delen over je persoonlijke leven is alleen maar aan te moedigen, dat lijkt me duidelijk. Maar ik ben wel eens met een paar dingen die daar gezegd worden: als je jezelf zo op internet zet weet je dat er iets van commentaar op zal kunnen komen. Dat jij besluit zo voor de camera om te gaan met je huisdieren is geheel jouw keuze, maar je weet zelf ook dat je ‘in the spotlights’ staat. Het is een beetje hetzelfde als dat je in de Privé zou verschijnen naar mijn mening. Je doet iets wat naar jou mening allemaal hartstikke leuk is, maar anderen hebben er een andere mening over en hebben een ruimte gevonden deze daar te uiten.

  Nu kun je zeggen ‘kunnen ze die mening niet gewoon voor zich houden?’ maar je hebt zelf ook op dit forum gezeten dus je weet waarom het er is. Mensen willen graag hun mening delen en als dat niet kan op de blogs zelf moet daar blijkbaar een alternatief voor zijn.

  Gezien alles en iedereen hier finaal tegen dat beruchte forum is probeer ik het eens van de andere kant te belichten. Don’t shoot me.

  [Reply]

  Mascha Reply:

  Ik zat op het forum om wat dingen toe te lichten over mijzelf, nooit om andere bloggers te beoordelen, laat dat duidelijk zijn. En klopt, dit is dus precies de reden waarom mensen óók gaan oordelen over je kinderen (‘want jij kiest er zelf voor dus dan kan je dat verwachten’) dus reden genoeg om mijn kinderen niet op internet te zetten.

  [Reply]

 47. Femke says:

  Masch als jij een mammieblogger wil zijn moet je gewoon van niemand wat aantrekken.
  neem de shaytards bijvoorbeeld ik vind ze geweldig.
  En ik ben nog geen Nederlandse mammieblogger tegen gekomen als er een komt zal ik zeker lezen.
  oeh en ken je Louise van Sprinkle of Glitter?
  Zij is een Britse youtuber/beauty-lifestyleblogger.
  Ze heeft een 2 jarig meisje Darcy zo lief.
  Ook hou ik wel van Louise Britse humor.
  Zeker even een kijkje nemen.

  liefs Femke

  [Reply]

 48. Emily says:

  Misschien stoppen met dat forum lezen? ;)

  [Reply]

 49. Fien says:

  Stiekem hoop ik wel dat we iets van jouw kindje mee zouden krijgen, want ik zou gewoon trots zijn als jij een gezinnetje sticht met Gregor! En ik denk dat de positieve reacties zullen overheersen. maar ik snap je keuze ook, internet is hard en je kunt je dierbaren beter beschermen!

  [Reply]

 50. Miranda says:

  Siem en Manis hebben het geweldig bij jullie. Ik kan me niet voorstellen dat mensen daar iets tegen hebben. Ik heb zelf ook een kat en begrijp precies je gevoel, het zijn jouw kindjes en jij voedt ze op hoe jij denkt dat het goed is. Daar heeft niemand anders iets op te zeggen!

  [Reply]

 51. Lynn says:

  Ik snap heel goed dat dit een groot dilemma kan zijn. Nare reacties kunnen je breken. Om die reden zou ik het nooit kunnen. Daarnaast zou ik jouw wereld ook niet aan kunnen, denk ik. Misschien egoïstisch, maar wat zou ik het zonde vinden om je niet meer te kunnen volgen op dat gebied. De kattenkindertjes horen nu eenmaal bij BG en ik hoop in de toekomst ook een echt kindje.

  Ik zou trouwens graag eens willen weten of jullie ooit zouden willen trouwen? En zou je ons dan meenemen in het proces of het eveneens gescheiden houden?

  Liefs,

  Lynn

  [Reply]

 52. Margot says:

  Zo jammer dat mensen het nodig vinden om op dat soort manieren te reageren.

  [Reply]

 53. Tam says:

  Haters zullen blijven haten omdat zij graag in negatieve energie baden, op de loer liggen en op elke spreekwoordelijk slak zout leggen.
  Niet zoeken op internet of waar dan ook naar negatieve opmerkingen want die triggeren je ego. Gewoon lekker vanuit je waarheid leven en je hebt gelijk vind ik. Je kinderen moet je laten opgroeien en later zelf keuzes laten maken, dan weet je zeker dat je je best hebt gedaan.
  Sterkte meis, lkkr positief blijven

  [Reply]

 54. Josephine says:

  Goed dat je tot deze conclusie gekomen bent, al is het naar om daar op zo’n manier achter te komen.
  Mensen hebben altijd wel een mening over je en op internet is het gewoon makkelijker om die te verkondigen. Wat niet weet, wat niet deert. Dus kijk gewoon lekker niet meer op dat forum en trek het je niet aan.

  [Reply]

 55. Esmée says:

  Ik vind het echt wijs van je dat je je toekomstige kinderen niet online gaat zetten. Hun gunnen ook hun privacy, stel dat mensen ze gaan herkennen op straat en rare dingen zeggen (dit is maar een voorbeeld).
  Ik vind het al genoeg dat je vriend en katten online komen, kunnen we toch nog een deel van je leven zien zonder je hele privacy te verstoren!

  [Reply]

 56. sara ♥ says:

  Heeii Mascha! Ik snap het helemaal! Het lijkt me vreselijk om hatelijke dingen terug te lezen over je snoezelepoezelige kindje. Of over je hem of haat opvoedt. Ik begrijp je keus en heel veel anderen denk ik ook. Niks van die anderen aantrekkem ze hebben niks beters te doen. Ik zal het wel jammer vinden om geen mini Mascha of mini Gregor (of mini Mascha en Gregor O.o) rond te zien waggelen in je filmpjes hoop je snel weer te zien op mijn beeldscherm en hopelijk ooit in het echt! Doeii x Sara

  [Reply]

  sara ♥ Reply:

  Hem of haar*

  [Reply]

 57. Sandra says:

  Hoi Lieve Mascha,
  Ik volg je nu al een hele tijd via je Blog maar sinds een aantal maanden ook op instagram.
  Nu pas lees ik voor t eerst deze persoonlijke blog. En ik vroeg me altijd al af hoe jij om gaat met de negatieve commentaren.
  Ik vind dat echt altijd rot om te lezen dat sommige mensen en vooral pubers zo hard kunnen reageren. Ook op elkaar.
  Dat er soms gewoon ruzie ontstaat bij een foto omdat ze t niet eens zijn of soms stiekem jaloers.
  Ik schaam me er dan zelfs een beetje voor en zou willen ingrijpen. Maar aangezien ik daar waarschijnlijk niks mee bereik of zelf een grote mond terug krijg doe ik dat niet.
  Wel erg jammer!
  Gelukkig zijn er ook veel leuke comments en fans die gewoon genieten van foto’s’, filmpjes en verhalen die wel leuk reageren of niet reageren maar wel denken;goh wat leuk! :) maar dat is altijd nog leuker dan negatief !
  maar ff 2 the point :P Ik hoop dus heel erg dat je je niet uit t veld laat slaan door deze negatieve dingen en gewoon lekker blijft door gaan met wat je doet!
  Want ik kijk iedere dag en word vrolijk van jou :) en met mij nog suuuuper veel meer mensen!
  Liefs Sandra

  [Reply]

 58. Emmaly says:

  Kijk naar de shaytarts! Ze vloggen elke dag, en het gaat gewoon goed! Niks van aantrekken:)

  [Reply]

 59. Anne-Marijn says:

  Die reacties zijn inderdaad niet leuk. Maar ik denk dat die mensen gewoon een slechte dag hadden en het afreageren op het internet. Ik vind dat je super goed met dieren om kunt gaan en Manis en Siem boffen met zo’n ”moeder”!

  [Reply]

 60. Miryam says:

  Gefeliciteerd met je verjaardag Mascha!
  Xxx Miryam

  [Reply]

 61. Anna says:

  Lieve Mascha,

  Ik heb het forum waar je hier over spreekt bekeken, en wilde je eventjes laten weten hoe verschrikkelijk ik het vind van die mensen, en hoe knap ik het vind dat je bewust de beslissing hebt genomen om je toekomstige kinderen hierdoor niet uitgebreid op het internet te plaatsen. Natuurlijk is het ontzettend bizar als je er over nadenkt, dat je door wat een stelletje internethelden, zoals iemand anders ze noemde, dingen niet kan doen. Wat dat betreft is het internet een rare plek. Toch vind ik het goed dat je daardoor deze beslissing hebt genomen, want er zijn aardig wat ouders die hier niet over na zullen denken.

  Verder wilde ik nog even zeggen dat ik het absoluut niet eens ben met de meisjes van dat forum, en ik ben niet de enige. Er zullen altijd haters zijn, en het is ontzettend rot dat ze denken dat ze dat er zomaar even op het internet alles er uit kunnen gooien. Je bent een geweldige vrouw, die ontzettend veel bereikt heeft op een ontzettend jonge leeftijd, en nog veel meer gaat bereiken. Daar kan je alleen maar trots op zijn!

  Liefs, Anna

  “Haters don’t really hate you, they hate themselves;
  because you’re a reflection of what they wish to be”
  ― Yaira N

  [Reply]

 62. Lizzy says:

  Hey mascha
  Wat erg dat mensen zo’n dingen zeggen. Ik meen mij te herinneren dat je Siem gehaald hebt als speelkammeraadje en gezelschap voor manis, helemaal nietomdat Manis tegenviel, want ze is een prachtige en lieve kat. Ik begrijp dat je je familie niet op internet wil zetten, want dan zouden ze inderdaad zeker onaardige opmerkingen krijgen, zoals je katten en Gregor. Totaal onnodig, want Gregor is supergrappig en je poezen zijn supercute! Aan alle mensen die onaardige reacties sturen : If you can’t say anything nice, don’t say anything at all.
  Grtjs, lizzy

  [Reply]

 63. Evelien says:

  Ik heb uit nieuwsgierigheid even gezocht op google naar het forum. Jeetje, dat vind ik toch laag van die personen. Het is jouw zaak als je er een katje bij in huis haalt en ik denk ook wel dat iedereen heeft kunnen zien dat Manis er voordeel uit heeft gehaald dat Siem nu ook bij jullie woont. Je merkt dat Manis ietsje socialer wordt. Maar ik vind het een wijs besluit van je dat je je kinderen niet zo online zou zetten. Zoals je zegt, zij gaan later wel kunnen lezen. En als er dan mensen onzinnig commentaar en kritiek gaan leveren kan dit zeer kwetsend voor hun zijn ook al is hier niets van aan. Blijf maar gewoon zo door doen zoals je bezig bent Mascha :)

  [Reply]

 64. Lynn C says:

  Hey Mascha. Ik had er nog niet bij nagedacht dat je negatieve commentaar zou kunnen krijgen op je katten en je vriend. Hoe stom. Zelf kan ik niets negatiefs over hen verzinnen. Helaas lijkt het me ook het best om je kinderen niet online te zetten. Aangezien je zoveel bezoekers hebt, bestaat de kans ook dat iemand hen op straat herkent dan dan ‘face to face’ vervelend gaat doen. Heel spijtig.

  [Reply]

 65. Loulou says:

  Commentaar krijg je ook in real life helaas, al zal dit via internet een stuk meer en heftiger zijn verwacht ik.
  Ik had twee hele lieve poesjes al vanaf dat ze drie weekjes oud waren. Ik heb inmiddels een half jaar geleden moeten beslissen om mijn poesjes uit huis te plaatsen omdat het niet meer ging om meerdere redenen. Avonden lang heb ik gehuild en nog steeds doet het me erg veel. De reacties van mensen zijn heel erg zwart/wit. Want het is nou eenmaal not-done om je huisdieren uit huis te plaatsen. Ik houd nog steeds heel veel van ”mijn” poezen maar door ze uit huis te plaatsen heb ik hen ook een beter leven gegeven, het is jammer dat mensen dat niet in kunnen zien en snel oordelen. Wat ik probeer te zeggen is dat mensen altijd kritiek leveren en ook al is het soms moeilijk kan je het beste proberen om er niet bij stil te staan en je alleen te focussen op de leuke reacties. Die je vast ook veel krijgt. Je hebt twee hele lieve katten, soms vind ik het lastig om erover te lezen door mijn gemis van mijn poezen maar ik ben blij dat zij het zo goed bij jullie hebben en jullie de katten kunnen bieden wat ze nodig hebben! En de keus is natuurlijk volledig aan jou of jij later je kinderen wil laten zien op internet. Je kan zelf het beste inschatten waar je de grens tussen prive en werk wilt houden.

  [Reply]

 66. Michal says:

  Het is zo naar dat mensen zulke negatieve en vervelende dingen over je zeggen! Ik denk serieus dat ze jaloers op je zijn en daarom zulke gedrag vertonen tegen jouw. Ze willen anderen zwart maken en laten zien dat ze beter zijn of beter weten.Zulke vervelende mensen zijn dit.
  Positieve feedback heb je tenminste wat aan, maar dit.
  Maar blijf er boven staan wat die mensen zeggen, want ze willen je pijn doen.

  Ik vind het knap hoe je met zulk negativiteit om kan gaan van anderen.
  Ik zou het niet kunnen.

  Gelukkig zijn er zoveel anderen die wel blij zijn jou , net als ik!
  Ik was al jong toen ik je ontdekte op internet zo blij was ik, yeah iemand die mij helpt met make-up en leuke dingen laat zien. Ik word er vrolijk van!

  Toevallig heb ik vandaag die kokos vet gevonden in de winkel waarbij jij zo tevreden over bent. Ik ben benieuwd!

  over je katten gesproken ik vind het Geweldig dat je ze laat zien. En je ben super voor ze.
  Zelf heb ik ook één kat en die is ook de gelukkigste die er is. en ik zie aan je katten dat het erg goed hebben bij jou!

  Liefs, Michal

  [Reply]

 67. Brenda says:

  Beste Mascha,

  Ik ben twee jaar geleden moeder geworden van een zoontje. Ik snap je zorgen wel over mogelijk lelijk commentaar over je toekomstige kind(eren) als je iets van hen op internet zou delen. Het is jarenlang nog terug te vinden en later zit hij of zij misschien als 9 jarige te surfen op internet en leest dan dingen die over hem of haar gaan…brrrr, daar moet ik ook niet aan denken, hoe leg je dat uit aan zo’n kind? Zeg je “Dat zijn lelijke mensen die stoute dingen zeggen?” maar maak je daarmee nog iets goed? Want het is wél gezegd en het gaat direct over hem/haar! Toch ga je er niet helemaal aan ontkomen, hij/zij zal hoe je het went of keert ook vroeg of later lelijke dingen lezen die direct over hun moeder gaan, dat is als kind ook niet leuk, maar wel beter uit te leggen. Je zal hem/haar toch moeten voorbereiden op de rare wereld van het internet zeker omdat je zelf daar een bekend persoon bent. Toch denk ik dat babyfoto’s en af en toe een quote van hoe jij het moederschap beleeft geen kwaad zal kunnen, je zou tegen die tijd eens met ( relatief) bekende moeders moeders moeten praten om te vragen wat hun ervaringen en valkuilen zijn met betrekking tot internet. Verder denk ik dat de tijd wel uitwijst wat wijsheid is en wat niet. Je zult als je eenmaal moeder geworden bent toch anders denken over zaken dan dat je nu doet, accenten komen anders te liggen en bepaalde gevoeligheden worden versterkt en andere verdwijnen weer helemaal! Waar je eerder tegen op zag daar heb je straks “schijt aan” en andersom.. Bovendien groei je als persoon ook nog eens door de jaren heen, zoals je laatst nog in een filmpje opmerkte dat je het gevoel had “ouder” te worden omdat je anders met dingen omgaat, dit proces gaat zeker nog door ( ik ben zelf 37 en ik groei nog steeds..) en als je moeder wordt dan maak je ook ineens een reuze-sprong daarin ( voelt soms als het diepe, maar je groeit echt superhard dan op persoonlijk vlak!) Dus je hebt nog heel wat wijsheid te goed in de toekomst! Vetrouw op dat proces en maak nog geen ijzerharde besluiten over “later”. Liefs Brenda

  [Reply]

 68. Lisanne says:

  Lieve Mascha,

  Ik heb zo ongelooflijk veel respect voor je!
  Je werkt ontzettend hard, hebt een geweldige blog en bent hardstikke eerlijk en open over alles!
  Ik denk dat bij veel mensen het gewoon jaloezie is. Iedereen wil wel een beetje Mascha zijn toch hihihi!
  Ik vind je in ieder geval een ontzettend inspirerend persoon!
  Manis en Siem hebben keiveel geluk met waar ze terecht zijn gekomen, en trek je er niks van aan!!

  Lekker zo doorgaan, want ze zijn het allemaal niet waard!

  Dikke kus

  [Reply]

 69. Soraya says:

  Hoi Mascha,
  Ik vind je heel lief, ik volg je al een paar jaren.. Doe wat je gelukkig maakt, het leven is kort..

  xx

  [Reply]

 70. Ashleey says:

  Ja ik begrijp je punt inderdaad, maar mocht je bevallen zijn kan je wel een foto laten zien en alsnoods stomme reacties wissen. Als ze wat ouder worden kan je het niet meer done inderdaad.

  [Reply]

 71. anneke says:

  Bah wat jammer dat mensen zo moeten oordelen op alles wat je doet. Dat is helaas de downside van het hebben van veel volgers. Elke stap die je zet wordt bekeken en bekritiseerd.
  Wat ook jammer is dat veel (jonge) meiden jou als een voorbeeld figuur zien. Dus wanneer je iets ‘fout‘ doet in hun ogen is het ook snel onvergetelijk.. Onbegrijpelijk hoor. :/

  Ik zou het heel tof vinden om te volgen hoe je een gezinnetje zou stichten, maar als ik in jou schoenen stond zou ik hetzelfde doen: hou het lekker voor jezelf en vrienden en familie. :) helemaal met kids zijn er 1000 manieren om iemand op te voeden, dus ook veel mensen die het niet eens zullen zijn met jou methodes.
  Tot slot voor de lezers: je krijgt een kind om het een mooi leven te bieden. Niet om om een soap mee te beginnen voor anderen.

  [Reply]

 72. Ruby says:

  Heei Mascha!

  Ik zou het juist heel erg leuk vinden om je kinderen later te zien! Het worden vast net zulke schatjes als Gregor en jij! Ik zou het gewooon heel voorzichtig doen. Bijvoorbeeld comments op moderatie zetten. Wordt er goed gereageerd dan de moderatie er langzaamaan af. Wordt er slecht gereageerd dan de moderatie erop of iedereen buiten internet houden. Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten hoor! Wilde alleen even zeggen dat het mij heeel leuk lijkt om alles helemaal te volgen wat betreft moederschap enzo! XOXO

  [Reply]

 73. ashley says:

  Mensen die elkaar labelen nd judgen is slecht. Iedereen heeft zijn eigen verhaal in het leven. Ik geloof wel dat iedereen soms een beetje doet, maar dan met een zuivere en heldere mind onder de controle. Dus dat diegene het uiteindelijk merkt dat het slecht is. helaas is het te makkelijk om negatieve gedachtes te krijgen, dan positieve. Sommige mensen beweren dat die mensen ”lui” zijn om energie in te steken om positief te zijn. c:

  En wat ik van jou vind, Mascha. Je bent een harde werker van binnen en buiten! sws niet lui (: Je bent mijn duidelijkste voorbeeld op dit gebied.
  Je maakt van woorden daden. Daar ben k helaas heel slecht in. Ik heb veel woorden maar juist amper daden. Het is zo makkelijk om te zeggen dat je dan bijf. door moet werken, maar tis moeilijk om te doen. :c

  but.. ga zo door! :D

  [Reply]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply